Reklama

Reklama

Borsalino a spol.

  • Francie Borsalino & Co. (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Válka gangů v marseillském podsvětí třicátých let, kde jedinou dorozumívací řečí byly kulky... Roch Siffredi (Alain Delon) má roku 1934 francouzskou Marseille pevně ve svých rukou. Ale jen do chvíle, kdy se do přístavního města pokouší dostat italská mafie. Jeho přítel Francois Capella je zabit a Roch sám je unesen a vězněn lidmi z Volponeho klanu. Po systematickém ponižování a mučení se mu podaří uprchnout do Itálie. Je bez přátel, bez peněz, zcela na dně a přesto chystá pomstu. Jako uragán se vřítí do Marseille a systematicky ničí budovanou říši vetřelecké mafie. „Zabij mě pomalu,“ řekne jednoho dne s nenávistným pohledem svému rivalu Volponemu, „Jen jeden z nás přežije!“ (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Začiatok zaujímavý, stred filmu unudený, koniec zaujímavý, veľa mŕtvol a Alain Delon. Ten chlapík má SWAG (jak sa tomu hovorí). Ak som miestami filmom nebol zaujatý, rozhodne Alain robil svojím vzhľadom čo sa dá. Zakaždým dokonale upravený a štýlovo oblečený. Keby nebolo jeho, hodnotenie by som možno znížil o 1*. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Kvalitně předvedená gangsterka, kde jde v sekundárním mafiánském státě o pomstu, kterou následuje další pomsta, kterou následuje pomsta konečná a je zakončen triumfálním vítězstvím a odjezdem do Nového kontinentu. Hlavním hrdinou napínavé podívané je vládce Marseille Roch Siffredi (nesmlouvavý Alain Delon), který pomstí smrt svého partnera. Ale protože jde o silného nového dravce, dostává zpět těžký úder. Samozřejmě Roch už plně přistoupil na svou roli v "druhém" státě, zachraňuje se, sebere síly a vrátí takový úder, který Volponeho (Riccardo Cucciola) s celým jeho hejnem věrných v čele se Samem (Reinhart Kolidehoff) rozmetá a zlikviduje. Je zobrazeno prorůstání politické moci s mafiánskou a oficiální dodržovatelé pořádku se s nimi podílejí na spolupráci, jako inspektor Cazenave (André Falcon), či v lepším případě nezaujatě pozorují jako inspektor Fanti (Daniel Ivernel), který si plně uvědomuje svoji bezmocnost. Z dalších postav je nutno zmínit věrného psa Fernanda (Lionel Vitrant) a stále svůdnou Lolu (Catherine Rouvel). Zajímavý napínavý film. o bestialitě, krutosti a čestnosti lidí neoficiálního státu. Ale je otázka jestli je neoficiální, či jen souběžný s tím, jehož zákony musíme dodržovat automaticky. ()

Reklama

spriteboy 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu si budu asi pamatovat dvě věci - jednu rychle asi zapomenu - přeci jenom nemám moc dobrou paměť :-) Je jím zajímavý citát: "Zákony jsou jenom pro chudé". Druhá věc, která mi utkvěla v paměti, je způsob zabití úhlavního nepřítele - vhození ho do kotle parní lokomotivy - to jsem skutečně ještě nikdy neviděl :-) Borsalino a spol. na mě ale jinak působil trochu nudně - vůbec mi nesedla stylizace do válečných let - obleky a klobouky by mi seděli spíše do USA a ne do francouzského podsvětí - mám rád staré kriminálky s Delonem, ale mnohem více ty stylizované do tehdejší doby (60. - 70. léta). Delon mi také v této roli přišel tak trochu "ztuhlý". Film mě trochu zklamal, ale pár scén stálo i tak za to... ()

topi 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu Borsalino začíná Capellovým pohřbem. Siffredi tak zůstal na vše sám. Má však své kumpány a brzy Capellovu smrt pomstí. To se ovšem nelíbí Volponemu, jehož bratra mu Siffredi vyhodil z vlaku a tak začíná válka gangů....O poznání brutálnější a temnější než první díl s dávkou nastupujícího německého nacionalismu, neboť se příběh odvíjí mezi léty 1934-1937. Spousta mrtvol, přestřelek a finální likvidace Volponeho se může směle zařadit do elity gangsterských dramat. Potěšil i původní český dabing, Ladislav Mrkvička vs Alain Delon. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Druhý Derayův vidím a už na mě zase útočí chlapík, který v žádném případě nepřemýšlí o tom, zda by měl někoho ztlouci či zabít - prostě to dělá. Belmondo v Dobrodruhovi byl trochu více tlučhuba, více tloukl hubou svou a více tloukl huby cizí. Delon zde se chová chladněji, odtažitěji a vražedněji - však se na to také patřičně oblékl. +++++ Borsalino snad ještě více než Dobrodruh trpí dějem nedějem - akce střídá akci, přestřelka přestřelku, ovšem fabule je bídná: "Zabil jsi mi kámoše, je po tobě." "Zabil jsi mi bráchu, je po tvejch kámoších." "Zabil jsi mi další kámoše, zabiju všechny tvoje kámoše a tebe." Sama o sobě ještě nemusí taková prostinká zápletka zadělat na špatný film, ale šance se snižují tím,, že strana na tahu je aktivní a slaví úspěchy a druhá s tím není schopna nic dělat. Pak se role otočí. Přímočarost skoro zavání záměrem - jedna banda vždy vpadne na území druhé a tam všechny vystřílí. Nikdo zbytečně nekecá, nežadoní a nemachruje. +++++ Z režisérova umu mě zaujala jen tendence prostříhávat akční scény na místa, kde se dosud nic neděje. Náhle tam však vtrhávají komanda či prchající s násilím v patách. To rozhraní, teď se nic neděje- teď jde o vše či tady se nic neděje-tady jde o vše... jistý dojem i zájem o film to vyvolává. +++++ Chladným mě naopak nechala snaha vpašovat do filmu politiku. Vsadím se, že ono napojení hlavního záporáka Volponeho na nacistický Berlín, je ve filmu jenom proto, abychom si nemuseli uvědomit, že nejenom Volpone (Cucciolla), ale i Siffredi (Delon) je bezskrupolózní vrah, nebezpečný zločinec a kdovíco ještě. Případně takový sice je, ale náš, domací, lepší. Na mně to moc nefungovalo. Slabé ***. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Borsalino je jméno zakladatele firmy vyrábějící už od r. 1857 klobouky. Přeneseně je to i pojmenování pro klobouk. (csfde)

Reklama

Reklama