Reklama

Reklama

Film zachycuje prostředí Marseille v roce 1930, kdy osud svede dohromady dva drobné podvodníky v souboji o ženu. Spolu zfixlují koňské dostihy, což je přivede k práci pro bossy místních gangů. Když se však rozhodnou rozjet svůj vlastní kšeft, začínají postupně měnit svůj bezstarostný přístup k zločinu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Z natáčení  - Jacques Deray

Recenze (156)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Skvělá výprava a styl, plus okouzlující dvojice lumpů v podání dvou největších francouzských es. Jsou k sežrání a slušně mezi sebou vtipkují a hraní si vysloveně užívají. Ale scénář jsem občas nechápal, jednou tu, střih, a jsme jinde, vysvětlení žádné...Poliho dcera se s Belmondem dá jednou do řeči a další setkání už mají skoro před svatbou...Navíc se to místy dost vleče, stopáž je skoro moc. Někdy jsem měl skoro pocit, že sleduji parodii. Ćekal jsem rozhodně víc. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Přímočará gangsterka, ve které je vždy vysloveno jen to podstatné, na ostatní není čas nebo situaci řeší pěst či kulka. V hlavních rolích dokázali své herecké umění hvězdy francouzské kinematografie J. P. Belmondo a A. Delon, kterým spolupráce opravdu sedla (jen škoda, že to nebylo častěji). Pro mě to byl skutečný požitek i při té dvouhodinové stopáži. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Ne pokaždé musí směs kvalitních indegrediencí zaručit stejně dobrý výsledek. Film Borsalino je přesně takovým příkladem: má sice v sobě sympatického mladého Belmonda, zdobí ho pěkná atmosféra 30. let, doprovází stylová hudba a natočil ho úspěšný režisér, nicméně dle mého názoru jde přesto o podprůměrný film, protože chybí mu to zásadní – dobrý příběh. Jacques Deray nepřináší formálně ani obsahově nic natolik osobitého, aby jeho snímek mohl fungovat bez výraznějšího příběhu jako některé filmy Godardovy nebo Buñuelovy. Vedle abscence příběhu je možná ještě horší absence humoru (má-li jít o komedii) a natáhlá dvouhodinová stopáž. Po celý čas je to dokola samé zahazování s děvkami, drobné podvody, sázky na koníčky, kulečník, občas přestřelka či jiné vyřizování si účtů mezi gangstry. Pokud jste viděli americký Podraz (1973), v němž bylo všechno na daleko lepší úrovni, nemůže vás nenapadnout srovnání či minimálně vzpomínka. Borsalino ale moc neobstojí ani bez znalosti Podrazu. Do jisté míry je to nepochybně stylové, ale pro mě bohužel taky nekonečně nudné a ani tragické vyústění ve mě nevyvolalo žádné emoce. 40% ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Mohl tenkrát vzniknout špatný snímek, když se dala dohromady silná trojice Deray - J. P. Belmondo - Alain Delon, to vše navíc podpořeno silným ( mým tolik oblíbeným ) tématem a jako třešínka na dortu krásné ženy v podání Catherine Rouvet ( coby prostitutka Lola ) a mladičké Nicol Calfan jako Ginette. Odpověď je nasnadě..., přesto to na plný počet v mém případě tentokráte není. Na vině bude nejspíše mé přespříliš velké očekávání a fakt, že pokud se jedná o toto téma mé nároky a požadavky jsou nebývale vysoké. Na perly žánru to nemá, nicméně o nějakém zklamání nemůže být řeč už pouze kvůli ústřední herecké dvojici, na níž je radost pohledět. Škoda, že ke spojení těchto dvou velikánů nedošlo častěji. p.s. toto by si rozhodně DVD formát zasloužilo páni distributoři........ ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc, značnou část filmu se jen ucouraně čeká na pořádnou akci. Stylová oldschoolová gangsterka, ve které se ale režisérovi nepodařilo natočit úvodní bitku mezi oběma přáteli, všimněte si jak nezdařile do prázdna oba máchají pěstmi. Film vyšel nedávno na DVD, tedy konečně s dabingem. Otázku, jestli je lepší využít s Belmondem a Delonem dabingově svázané herce (Krampol i Trávníček jsou oba výrazně starší než jejich postavy, především u Krampola je to hodně znát), na které jsme zvyklí, anebo nějaký kokoty co za jeden den nablábolí čtyři filmy, nechám zodpovědět vás. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Jean-Paul Belmondo podal po uvedení snímku do kin na Alaina Delona žalobu pro porušení smlouvy, protože se jeho jméno objevilo na plakátech dvakrát - Delon byl nejen hlavním protagonistou, ale i producentem. Ze stejného důvodu se Belmondo nezúčastnil premiéry. (vesper001)
  • To, že by se mohl film jmenovat "Borsalino", byl nápad Alaina Delona. (candy_daze)
  • Rocco Antonio Tano - italský pornoherec známý jako Rocco Siffredi si zvolil své umělecké jméno podle postavy Rocca Siffrediho, kterou v tomto filmu hrál Alain Delon. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama