Reklama

Reklama

Borsalino a spol.

  • Francie Borsalino & Co. (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Válka gangů v marseillském podsvětí třicátých let, kde jedinou dorozumívací řečí byly kulky... Roch Siffredi (Alain Delon) má roku 1934 francouzskou Marseille pevně ve svých rukou. Ale jen do chvíle, kdy se do přístavního města pokouší dostat italská mafie. Jeho přítel Francois Capella je zabit a Roch sám je unesen a vězněn lidmi z Volponeho klanu. Po systematickém ponižování a mučení se mu podaří uprchnout do Itálie. Je bez přátel, bez peněz, zcela na dně a přesto chystá pomstu. Jako uragán se vřítí do Marseille a systematicky ničí budovanou říši vetřelecké mafie. „Zabij mě pomalu,“ řekne jednoho dne s nenávistným pohledem svému rivalu Volponemu, „Jen jeden z nás přežije!“ (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Druhý Derayův vidím a už na mě zase útočí chlapík, který v žádném případě nepřemýšlí o tom, zda by měl někoho ztlouci či zabít - prostě to dělá. Belmondo v Dobrodruhovi byl trochu více tlučhuba, více tloukl hubou svou a více tloukl huby cizí. Delon zde se chová chladněji, odtažitěji a vražedněji - však se na to také patřičně oblékl. +++++ Borsalino snad ještě více než Dobrodruh trpí dějem nedějem - akce střídá akci, přestřelka přestřelku, ovšem fabule je bídná: "Zabil jsi mi kámoše, je po tobě." "Zabil jsi mi bráchu, je po tvejch kámoších." "Zabil jsi mi další kámoše, zabiju všechny tvoje kámoše a tebe." Sama o sobě ještě nemusí taková prostinká zápletka zadělat na špatný film, ale šance se snižují tím,, že strana na tahu je aktivní a slaví úspěchy a druhá s tím není schopna nic dělat. Pak se role otočí. Přímočarost skoro zavání záměrem - jedna banda vždy vpadne na území druhé a tam všechny vystřílí. Nikdo zbytečně nekecá, nežadoní a nemachruje. +++++ Z režisérova umu mě zaujala jen tendence prostříhávat akční scény na místa, kde se dosud nic neděje. Náhle tam však vtrhávají komanda či prchající s násilím v patách. To rozhraní, teď se nic neděje- teď jde o vše či tady se nic neděje-tady jde o vše... jistý dojem i zájem o film to vyvolává. +++++ Chladným mě naopak nechala snaha vpašovat do filmu politiku. Vsadím se, že ono napojení hlavního záporáka Volponeho na nacistický Berlín, je ve filmu jenom proto, abychom si nemuseli uvědomit, že nejenom Volpone (Cucciolla), ale i Siffredi (Delon) je bezskrupolózní vrah, nebezpečný zločinec a kdovíco ještě. Případně takový sice je, ale náš, domací, lepší. Na mně to moc nefungovalo. Slabé ***. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Borsalino a spol. aneb nemilosrdný mstitel se vrací..Válka francouzského a italského vetřeleckého gangu a gangsterů, systém organizovaného zločinu, to vše před 2. světovou válkou v Marseille...Akční drama s mafiánskými prvky s chladným Delonem v hlavní roli (nezapomenu na jeho slova k protivníkovi "Zabij mě pomalu" nebo "Jen jeden z nás přežije"!), který ve filmu zabije snad na padesát lidí! Po trochu vlažném začátku se film tak od poloviny konečně rozjede a začíná být konečně i zajímavým, ten konec, kdy jsou v ráži jen samopaly, vážně nemá chybu a samotná velmi vynalézavá smrt všemocného padoucha Giovanniho Volponeho je jen třešničkou na dortu. Dnes ale bohužel jen průměr, s americkými gangsterkami ze stejné doby působí tato jen jako slabý odvar, jinak tenkrát u nás v premiéře (1984) pro mládež do 18. let dokonce nedostupný titul! PS: Ocenil bych ještě dobrý původní český Barrandovský dabing v hlavní roli s Ladislavem Mrkvičkou. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Staromodna (v dobrom slova zmysle) gangsterka, ktora sice nepriniesla nic nove, na druhu stranu vsak ma vsetky predpoklady pre to, aby bola velmi prijemne stravenym casom pre fanusikov zanru. Bodiky idu dole za strohu a neobjavnu reziu a jednoduchy vyzual, no atmosferu pekne vynahradzaju paradne dobove vozidla, kostymy a automaty Tompson :). (8/10) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Svět se točí rychle, pane Siffredi. Hlavně pro ty, kdo zůstali sami..“ Nedobrovolné vystoupení z vlaku a výbušné vystoupení komika na pódiu jsou zahájením války. Jednoduché, hlučné, místy nedůsledné, tak jak ji milovníci starých pořádků a gangsterské cti mají rádi. Lakonický Delon pronese zhruba tolik replik jak T-800 a než stylově přiloží duceho uhlím do skříňového kotle, vykoná vengeance i na játrech protivníků.. Ten první záběr a ta ponurá hudba u něj, no fujtajbl.. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Belmondův Capella byl odpraven a s ním se odporoučela i komedie. A to je dobře. Přímočará gangsterka staví pouze na charismatu tichého Delonova Rocha Sigfreddiho a akci. Nepitvořící se staromilská klasika mě rozhodně potěšila víc než nevyvážená jednička, byť je mnohdy možná až příliš jednoduchá, Sigfreddiho návrat a vykonání pomsty jakoby vypadlo z šestákového románu. Až tedy na ten krutý a nemilosrdný závěr, který si nezadá ani s Tarantinem. V žánru gangsterských filmů sice slabší kousek, ale jako příjemná a nenudící oddechovka správná volba. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Borsalino je jméno zakladatele firmy vyrábějící už od r. 1857 klobouky. Přeneseně je to i pojmenování pro klobouk. (csfde)

Reklama

Reklama