Reklama

Reklama

Charles je po pěti letech propuštěn z vězení. Hodně se toho změnilo, z Paříže se stalo jedno velké staveniště a ani ve zlodějské branži už to není, co to bývalo. Charles si ve své vězeňské cele vše promyslel. Chce udělat poslední velkou loupež ve svém životě, aby zabezpečil sebe a svou věrnou ženu na stará kolena. Pro svůj plán vyloupit největší kasino v Cannes potřebuje parťáka. Francis je sice trochu mladý, zbrklý a ještě se neumí chovat, ani oblékat, ale rychle se učí. Charles z něj udělá elegantního šviháka a jeho počestného švagra přemluví, aby jim dělal řidiče. Jeho plán je promyšlený do posledního detailu, jen nesmí nikdo udělat chybu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (124)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Cannes není pro gangstery o nic menším lákadlem než pro filmaře, to je všem moc dobře známo. Na canneský festival svého času umístil Brian De Palma děj svého akčního filmu Femme Fatale, snad inspirován Henri Verneuilem, který přesně o čtyřicet let před ním vylíčil vyloupení tamní herny právě ve své Melodii podzemí jemné napínavé a elegantní kriminálce, s komediálními prvky, navíc skvěle obsazené a zahrané. Po letech moc příjemný zážitek. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že mě mnohem více bavil o deset let mladší Lelouchův Šťastný nový rok. Plán krádeže byl promyšlenější a tudíž vtipnější. I ten závěr se mi jevil mnohem zdařilejší. Hereckým výkonům pánů Gabina a Delona nelze nic vytknout, jen když spolu sehráli dojemný part ve filmu Dva muži ve městě (mimochodem také za deset let), dokázali mě zkrátka zaujmout mnohem více. I Verneuili má na svém kontě mnohem lepší filmy, než Melodii podzemí. ()

Reklama

Josefin 

všechny recenze uživatele

Krásný kousek francouzské kinematografie. První setkání Jeana Gabina a mladičkého Delona před kamerou. A hned vzniklo nádherné dílko. Klasický nápad o vyloupení kasina, přestože si mnozí myslí, že Delon byl na to moc mladý, ale pro mě svůj part uhrál na výbornou. Arogance, kamenné tváře. Zcela určitě to má svůj náboj a dávku adrenalinu. Tohle mě uchvátilo od začátku až do konce. A ta scéna na konci s plným bazénem bankovek, super! Takové filmy se už dnes netočí. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Z Melodie podzemí se sice linou libozvučné žánrové tóny, ale přeci jen od takových pánů muzikantů jako Gabin či Delon pod taktovkou dirigenta Verneuilova talentu by posluchač mohl skoro až dojít k závěru, že místo očekávané prvotřídní symfonie se tu hraje až příliš obyčejná vesnická odrhovačka, kde nic netvrdí muziku. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

To se tákle jednou Jean Gabin vrátil z lochu a ve svém věku zjistil, že už má pouze jednu šanci a buď tradá znovu do orlábu a to na furt, anebo do Austrálie a v klidu dožít. Zvolil si schopnýho parťáka Alaina Delona, to von schopný je ale ... posere to? Na to se podívejte. Jedna z nejlepších krimi světové kinematografie s legendární prolézačkou vzduchotechnikou v casinu. Něco jako instruktážní film pro zaměstnance Janka Radotín. Od šesti let mě to velmi bere...a když mi něco v práci spadne do vzduchotechnické šachty, říkám si, on to Alain najde a nechá mi to u bazénu stejně tak jak v této skvělé gangsterce:) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Film získal v USA cenu Zlatý glóbus pro nejlepší cizojazyčný film. (Rosalinda)
  • Zbraní použitou při přepadení je francouzská MAS-38 (7.65x20mm Longue, zbrojovka St. Etienne). Stejnou zbraň použili partyzání k atentátu na diktátora Benita Mussoliniho (nocturne)
  • Premiéra filmu proběhla 19. březen 1963 v Paříži v kinech Marignan, Berlitz a Wepler. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama