Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejná noc, kdy pomohl neznámému zraněnému muži, v sobě skrývala znamení smrti... Profesionální hráč pokeru Michel Gerfaute jede na smluvenou partii karet. V té době odjíždí z obchodního jednání poradce Mouzon. Oba muži se neznají, nemají nic společného – jen jednu noc, jednu silnici a jedno nevyhnutelné setkání. Po automobilové nehodě odveze Michel těžce raněného Mouzona do nemocnice. Nerozumí příliš jeho slovům o tom že „oni se vrátí“. A oni se vracejí a jejich jediným cílem je Michel, kterého se snaží jako nepohodlného svědka zavraždit, stejně jako další členy onoho nelegálního obchodu... Tři muži na zabití je napínavý thriller, jehož hlavním protagonistou je Alain Delon, ve své nejpůsobivější roli osamělého hrdiny. V napínavé atmosféře sledujeme boj tohoto osamělého hrdiny proti nepříteli, jehož tvář dlouho ani nezná. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (158)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Klasika zůstává klasikou, kvalita kvalitou a Delon Delonem. Přidáme-li k tomu nápaditou fabuli, plnou nečekaných zvratů a konec, který bere dech, zjišťujeme, že máme co do činění s filmem, jemuž není mnoho co vytknout. Však byl také natočen v blahých letech sedmdesátých. V letech nadčasové tvorby, jak se někdy zdá. Asi nejen mně. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Už jsem zapoměl jak drsné ty francouzské kriminálky kdysi byly. Alain Delon je drsňák, co ustřeluje lidem hlavy z bezprostřední blízkosti. Jeho holka se furt producíruje nahá a pro ostřejší výraz nejde daleko. A celej ten film má prostě koule. V dnešní změkčilé době je tenhle film potěšení sledovat. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Počáteční bábel, kdy jsem nebyl schopen se vpravit do děje se naštěstí rozplynul a já, naskočiv do rozjetého vlaku, chytl nit napnutou jako strunu a už jsem jí nepustil až do samého závěru. Delon předvedl svůj standardní výkon sympatického superhrdiny bez zvláštních schopností, zdatně mu seKundovala chvílemi i hezká Dalila a celé to zamotané klubko se nakonec rozvinulo v parádně jednoduchý a napínavý sled událostí, z nichž mi svou brutalitou utkvěly v hlavě hlavně ty hlavně v hlavě. Oddechovka jak má být a pro mě i s nostalgickým nádechem dětství, protože ta finální hlaveň mi utkvěla v hlavě už jako chlapci s mlékem na bradě, před mnoha a mnoha léty. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který ale velmi změní tvář ke konci. Alain Delon tu ukazuje svou postavu a nemusel by se za ní stydět ani v porovnání s Bradem Pittem z Klubu Rváčů. Dalila Di Lazzaro hrála dobře a byla dost sexy ( a nemusí mít prsa č. 5 ). Nejlepší postavička byl student UMPRUM :-). Líbilo se mi, že se ke konci BOSS tak zamotal, až to nerozdýchal. A.D. to měl vzít ( koncová scéna s doutníkem velmi originální a vychytralá ). Kdyby v tom byla ještě nějaká zápletka, tak bych přihodil jednu *. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Teprve má druhá zkušenost s Delonem a opět jsem velmi spokojen. V tomto případě jde o velmi kvalitní politický thriller, kde dostaneme poučení, že pomáhat bližnímu svému se nevyplácí. Zamrzela mě však jedna věc: hloupý konec. Já mám rád filmy se špatným koncem, ale zde se zachoval hrdina, tak jak by se nezachoval ani dementní šimpanz. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Auto hlavní postavy filmu Michela Gerfauta (Alain Delon) je bleděmodrá „Lancia Gamma“ vyráběna v letech 1976-1984. Auto je ve scénách od samého začátku filmu až do automobilové honičky (od 44. minuty) poněkud pomačkané, konkrétně má promáčknuté pravé přední dveře (pod kličkou) a zadní levý blatník (nad kolem). Není jisté, zda tvůrci filmu chtěli ušetřit na autě, které ve filmu stejně zdemolují anebo se auto neplánovaně poškodilo při natáčení. (LaSi)
  • Film je volnou adaptací románu "Le Petit Bleu de la côte Ouest" spisovatele Jeana-Patricka Manchettea. (Komiks)
  • Snímek se stal ve Francii s počtem 2 milionů návštěvníků po filmech Borsalino (1970) a Osudový kruh (1970) třetím nejúspěšnějším snímkem Alaina Delona. (Komiks)

Reklama

Reklama