Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve svých komediálních rolích vystupuje Pierre Richard vždy jako nemotorný hrdina, který dokáže způsobit velkolepé katastrofy. Ve filmu Gérarda Ouryho Útěk komplikuje život sobě i druhým jako advokát, kterému se sice nepodaří dostat z vězení svého klienta, nicméně se samozřejmostí sobě vlastní se připlete do vzpoury vězňů a nechtěně dopomůže svému gangstříkovi k útěku. Tisk i policie ho označí za komplice a Richard, coby advokát Duroc, prchá přes celou Francii. Je okouzlující a ve své bezbrannosti občas i "trochu" nebezpečný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

bloom 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Pierre Richard a Géradrd Oury je docela zajímavé spojení. Ačkoli film není bez chyb a nepatří ani k Ricahrdovým i Ouryho nejlepším, má velmi vtipné scény. Je dvakrát dabovaný: Richarda mluví v obou verzích tradiční Petr Oliva, ale Lanouxe mluví v jedné verzi Petr Pospíchal a v druhé Vladimír Čech. Richardovým otcem v podání Raymonda Bussièrese je jednou Ilja Prachař, podruhé Radoslav Brzobohatý. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Koľko?“ – „Dvadsať miliónov.“ – „Videla si sa v zrkadle, škatuľa?!“ Pierre Richard patrí k mojim obľúbeným komikom nielen z Francúzska a keď vidím, koho všetkého nie sú ľudia schopní a ochotní pokladať za komediálneho herca, niekedy sa začínam rozprávať sám so sebou, aby som sa z takých názorov nezbláznil. V ÚTEKU extrémne roztržitému Richardovi (v roztržitosti by mu mohol konkurovať snáď len Peter Sellers v sérii RUŽOVÝ PANTER) navyše ako bonus pomáha skvelé ladenie do bláznivej ale stále milej a pôvabnej buddy komédie. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, jo Kamen Richard opat potvrdil, ze pravom patri medzi legendy europskeho humoru spolu so Stanom Laurelom, O. Hardym, Bennom Hillom, Atkinsonom ap. Gerard Oury /Velky Flam 1966, Rabin Jakob 1973/ natocil vskutku kultovy film. O hlasky tuna nie je nudza, a samotneho Richarda preslavili roly tychto potrhlych chlapikov. A na rozdiel od tej bukvice Maraisa bol Richard v reali vzdy chlap. 95 % ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela pohodova komedie, u ktery se clovek obcas nudi a obcas zasmeje a ktera nedosahuje kvalit nejlepsich Richardovo nebo Ouryho filmu. Asi nejvetsi problem je, ze je film zbytecne dlouhej, misty je to skutecne cely dost roztahany. A dalsi problem je, ze je film zasazenej do studenstkejch bouri a tudiz se Oury snazi jak o blaznivou komedii, tak o nejakou tu kritiku a misty mu to skripe. Nicmene Richard tu je opet v pohode a opet dela posuka, takze uz od zacatku filmu je jasny, jak se to bude vyvijet. Lanoux sice neni Reno nebo Depardieu, ale je v pohode. Ja se docela slusne bavil, ale mohlo to bejt lepsi. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Já fakt nevím, mám pocit, že pokud tohle zhlédnu ještě jednou, pošlu to snad do odpadu... Ne, že by Oury nutně potřeboval Louise. Ne, že by občas do svých komedií nevložil nějaké historické či osobní téma (běžence, rasismus a válku v Esu es, židovskou otázku v Jákobovi), ale tady přes to laciné politikaření opravdu zapomíná na to, co je v jeho filmech dobré: na herecké výkony, vtip a tempo příběhu. Když se na tím tak zamyslím, nenapadá mě nic, co by na tomhle filmu bylo hodno zapamatování. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • V scéne, kde sa Martial (Victor Lanoux) vzdáva a prichádza do budovy súdu za prokurátorom, je vidieť, že má Jean-Philippe (Pierre Richard) zašpinenú kravatu od atramentu, tú si ale zašpiní až o niečo neskôr. (ANR)
  • Film byl natočen v roce 1978, ale je situován do roku 1968, kdy za vlády prezidenta Charlese de Gaulla probíhaly studenské nepokoje, které jsou i ve filmu vyobrazeny. (Georgex)

Reklama

Reklama