Reklama

Reklama

Matthias je majitelem firmy, která vyrábí laškovné pohlednice s různými "legračními" hesly. Má jednu sekretářku, několik věřitelů a stále hluboko do kapsy. Matthias však nikdy neztrácí svůj šarm a smysl pro humor. Když se na riviéře seznámí s krásnou pohádkově bohatou blondýnkou, je jen otázkou času, kdy mu podlehne. Tak si to myslí Matthias. Skutečnost je poněkud prozaičtější. Krásná dědička má dvojče - sestru, která je od ní k nerozeznání. A obě se chtějí co nejdřív vdát a obě chtějí Matthiase nebo jeho bratra. Má on vlastně bratra? A jak to má potom všechno stihnout? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard v nezvyklé roli svůdníka, po kterém ženy prahnou. Zpravidla to bývá ve svých rolích ztřeštěný asexuál, ale nyní dokonce sám sobě nasazuje promyšleně parohy, když "získává" zámožná atraktivní dvojčata, a předstírá sebe a své dvojče. Spousta zajímavých a veselých situací, z nichž mezi nejlepší řadím současné ranní probouzení obou sester v protilehlých ložnicích.. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená komedie Pierre Richarda. Celkem trefně to napsali na samotném DVD, cituji: "Nasadit parohy sám sobě dokáže pouze Pierre Richard!" Hodně zamotaná zápletka, avšak na konci všem bude jasné, o čem v celém filmu šlo. Za podívání rozhodně stojí, ale k nejlepším komediím PR bych tento snímek neřadil. ()

Reklama

kwoky 

všechny recenze uživatele

Musim se priznat, ze takhle hezke herecky jsem jeste nevidel. A co vic, je to komedie, lehce vulgarni, tezce sexy a clovek si muze hrat s predstavou, co by asi delal, mit obe dve jako Richard... Jednou jsem se zasmal, parkrat pousmal, ale bavilo me to a az na tak trochu zdlouhavy a bezzuby konec se mi to moc libilo. Az uvidim DVD, urcite si ho koupim. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard je mým oblíbeným komikem a tenhle film je jeden z prvních, které jsem s ním viděl. Dvojče ovšem zůstává jedním z jeho slabších filmů, má jich lepších rozhodně dost. Tato komedie je zmatená a já měl problém, že jsem se zasmál jen párkrát. Jinak zápletka je rozhodně povedená a nic to nemění na tom, že Pierre je jedním z nejlpeších francouzských komiků. Ovšem některé fory jsou fakt povedené. 60%. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Místy vtipná komedie, která jako celek působí trochu rozpačitě. Je zaměřena především na chtivost sexu a s tím v ruku v ruce spojenou chtivost po penězích, kterých je takový nedostatek, pokud jste hazardní hráč a nenapravitelný proutník. Matthias Duval (Pierre Richard) sice vlastní něco jako svou firmu, ale veškerou svou energii a čas spotřebovává na to, jak se dostat do postele dvou dvojčat Betty (Camilla More) a Liz Kernerových (Carey More). A to tak, aby nenabyly sebemenšího podezření, že jsou navzájem podváděny. Je neuvěřitelně vynalézavý, výmluvný a tvořivý, že kdyby jen trochu tohoto elánu vložil do chodu své firmičky, tak se z něj stane velmi úspěšný člověk. Ale když se bohatství samo nabízí ve dvojím sňatku, navíc s tak půvabnou mašličkou ženské mladické krásy? Nakonec proč nepohřbít jedno dvojče a užívat si společný život ve třech, bezstarostný a plný radovánek? Z dalších postav: žárlivý právník Ernest Volpinex (Jean-Pierre Kalfon), brousící si sám zuby na jednu ze sester, Matthiasův naivní přítel Ralph (Jacques Frantz), jehož žena Marie (Françoise Dorner) stále toužila po jeho příteli, a obětavá Matthiasova sekretářka Evie (Andrea Ferréol), zastávající spíše roli jeho rozumnější sestry. Místy vtipné, ale dosti blátivé a zbytečně frivolní. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Èze, malé vesnici u Středozemního moře, kam Pierre Richard jako chlapec jezdil s matkou na prázdniny. (raininface)

Reklama

Reklama