Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou je dívka Miho Nishizumi, která nastoupila na dívčí akademii Oorai, aby nemusela jezdit v tanku. K jejímu neštěstí se tato možnost otevřela jako volitelný předmět a začala na ni naléhat předsedkyně třídy. Nakonec souhlasila a po čase se stala kapitánkou celého sboru. Ale jak si povede v bojích? Podaří se jejímu týmu dostat do finále? A co se stane, když nezíská první cenu? (TerryFins)

(více)

Recenze (19)

Subjektiv

všechny recenze uživatele

Kaligrafie, ikebana, kendo a jízda v tanku, mladá dívka může rozvíjet své půvaby všelijak. Zvláště obrněnci jsou ve světě Girls und Panzer převelice populární. Školy s dobrou pověstí si nemohou dovolit, aby nevedly tankistický zájmový kroužek. Ty nejlepší mohou postavit i celou pancéřovou divizi. Meziškolní tankové turnaje, v nichž se samozřejmě neumírá, patří k významným společenským událostem a nejschopnější tankistky zná a obdivuje celý svět. Začínající, leč nadějný kroužek hrdinek seriálu Girls und Panzer sice zatím žádnou slávu nezískal, jistě si však záhy svoje ostruhy zaslouží. Aby ne, vždyť mají i jeden tank československé výroby. +++++ Divák by sázel, že režisér Tsutomu Mizushima, autor crazykomediálních anime seriálů, s takovým seriálem naloží způsobem, který odpovídá jeho dosavadní tvorbě a zaplní jej absurdními gagy. Navzdory očekávání a tématu však Mizushima vytvořil překvapivě konvenční seriál, který vyniká právě jen tím, že v něm středoškolské studentky jezdí v tancích. Kdyby stejný přístup ke svému koníčku projevovaly kupříkladu v kroužku výtvarném, dokonalá průměrnost by vystoupila zřetelně na povrch. +++++ Girls und Panzer patří do rodiny seriálů pro military geeky, které přijímají formu určitého žánru, jehož požadavky naplňují, ale hlavní roli hraje vojenská technika. Zrovna tak, jako Upotte!! skrze ecchi představovalo ruční palné zbraně. Technické specifikace a řeči o taktice v tenkových bitvách nás jistě čekají... Končím po pátém díle. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Miho Nišizumi není nijak nadšená z faktu, že pochází z rodiny proslulé bojovým uměním senša-dó. Studentská rada střední školy Órai se však rozhodla oprášit zdejší zašlou slávu cesty tanku a právě od Miho si slibuje nejvíce. Panzerkampfwagen IV čeká! Do různých pásových bojových strojů postupem seriálu usedne zhruba třicet studentek, jejichž osobnosti jsou povětšinou propracovány úměrně stopáži a spíše než jednotlivé postavy jsem vnímal charakteristiky jednotlivých posádek (volejbalistky, obdivovatelky vojevůdců atd.). Pětice hlavních hrdinek s Mirkou Dušínovou v čele a členky školní rady jsou sice výraznější, leč vcelku archetypální. U sportovního anime, jímž jsou Dívky s tanky především, však považuji za podstatnější jiné vlastnosti. Jsou bitvy dostatečně různorodé? Skýtají diváku napínavou podívanou? Nabízejí zajímavé lsti a úskoky? A jelikož tankistky na vše odpovídají kladně, náleží jim kladné hodnocení. K dobru přičítám též občasné, velice atraktivní záběry z čela jedoucího tanku. 7/10 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

"Your tank will cry if you are not good person." Ano, přesně takto to v druhé světové válce vypadalo. Überkawaii!! 8/10 ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Kto to kedy videl, aby na tankoch boli chlapci, keď je to hlavne pre dievčatá (aj toto zaznie cez toto anime). Zoberme veľa milých dievčat, ktoré majú rôzne povahy a dajme ich do tanku, aby bojovali proti sebe v neľútostných bojoch za svoju školu a vznikne nám toto anime. Takéto boje v tankoch musia byť veľmi taktické a premyslené, ale mne v tomto prípade pripadal taký premyslený len posledný rozhodujúci súboj a ostatné sa mi zdali, že boli len o náhode. Posledný súboj naozaj je tým najkvalitnejším v anime a tiež koniec je veľmi pozitívny a tak naladí toto anime aj svojho diváka. Čo v anime, ale teda zaujme a čo nie? Jednotlivým postavám kedže ich je milión sa anime teda vôbec nevenuje, okrem hlavnej hrdinky Miho Nishizumi a aj tam hlavná nosná téma toho prečo odišla na inú školu nie je vôbec naplno využitá. Čiže pri tomto anime som zabudol na to, že by v ňom išlo o nejaké traumatizujúce situácie, ale skôr v ňom ide len to, aby divák bol zabavený a tešil sa na ďalší pozitivitou nabitý diel. Ak sa niečo negatívne, alebo niečo v čom by mohlo byť toto anime dramatické v ňom vyskytuje následne sa tomu už vôbec nevenuje a tak problémy, ktoré "akože" dievčatá majú s tým, že jazdia na tankoch ustupujú do úzadia a sú absolútne negované. Samozrejme to nehovorím ako kritiku, ale len rozoberám fakty o čom toto anime je a čo chce pre svojho diváka urobiť. Musím uznať nápad posadiť dievčatá do tankov a ešte aby boli roztomilé je super, ale je ich proste príliš veľa a tak nie je v anime popri súbojovej časti, ktorá tvorí gro celého anime... nie je čas tieto dievčatá hlbšie spoznať. Čiže čo som vlastne dostal, keď som toto pozeral? Čistokrvnú oddychovku! ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

Absurdita na n-tou. Kupodivu ale funguje víc než dobře. Kombinace středoškolských kroužků a obrněné techniky z WWII je dokonalá a až nebudou tankové bitvy ze strategického hlediska nijak převratné, jsou velmi dobře filmově zpracovány. Nedokážu si představit, co by se stalo při větším rozsahu, ale při délce 12 dílů to funguje dokonale. A navíc, pokud jste aspoň minimální fanda do vojenské techniky, tak překousnete i školní pasáže. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedná se o velkou bizarnost, na kterou jsem narazil náhodou, přes související zajímavost s filmem Kelly´s Heroes. Navzdory bizaritě se jedná o docela humornou záležitost, která má rozumnou stopáž i počet dílů. Tankové bitvy jsou dělané s vtipnou nadsázkou a humor osádek je občas velice trefný. Oblíbil jsem si posádku StuG III, postavu Mako a neskutečné hlášky od Darjeeling. První díl mne tolik nezaujal, ale od druhého dílu jsem to sjel najednou a dost sem se bavil. (11.05.2018) Po opětovném shlédnutí musím podotknout, že na seriálu je bohužel vidět, že neměli moc velký rozpočet. Animace je (kromě tanků) statická a na japonské poměry průměrná. Stejně tak děj je dost mizerný, ale to není příliš překvapivé. Co je stále skvělé je obrovská porce bizarit, které jsou dávkovány postupně, takže je v každém dílu na co se těšit. Různé technické údaje a zajímavosti k jednotlivým tankům se také objevují poměrně často, což velmi potěší (tedy alespoň fanoušky tanků). Hodnocení ponechávám tak jak bylo, jedna z hvězd je za ty tanky a druhá za ty haluze (zbylé dvě ukazují přibližnou kvalitu zbytku). (04.01.2024) ()

heihatchi 

všechny recenze uživatele

Dosti originální seriál. Skloubit německé tanky s japonskejma středoškolačkama? No funguje to. Pokud to teda dokážete překousnout. Já to dokázal a každou tankovou bitvu jsem si náramně užíval, kde jednoznačně nejlepší byl souboj s Mausem! ()

Extrakritik 

všechny recenze uživatele

Je to celkem krávovina.Středoškolačky jezdí tankem a střílejí po sobě.Je to hezky udělaný,ale to je asi tak všechno.Jednu hvězdičku přidávám za Kaťuši a Pravdu.50% ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Nebudu tu chodit kolem horké kaše, Girls und Panzer není moc dobré anime a nebýt tanků, tak se na něj po prvním díle vykašlu a zapomenu... Rozhodnutí autorů posadit do tanků středoškolačky mi z různých plakátů přišlo super a jako takový kontrast: "těžká technika vs křehké holčiny" to na nich celkem fungovalo, bohužel se to nepodařilo přenést i do animované podoby. Děvčata jsou otravná a je to jeden stereotyp vedle druhého, sice se dočkáme i nějakého funkčního humoru (ty ruský holky a jejich entrée na bojiště z hlavy jen tak nedostanu), ale celku samotnému to spíše ubližuje. Po stránce animace si není na co stěžovat. Jako milovník vojenské techniky jsem byl v úžasu nad tím do jakých detailů sou tanky animovány, to je také jediný důvod proč hodnotím tak vysoko. ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Nechcem to tak povedať, ale nenapadá ma iné, než to bola teda riadna blbosť. V dobrom i zlom. Ak toto nebolo myslené ako paródia, tak sa potom autori teda dobre prestrelili a nezaslúži si to ani tie body, čo dám. Tradične netradičná logika, ktorá irituje ani nie tak v tankoch, to nie, to by som ešte pochopil ale k ich športovému prístupu. Však čo nechajme ich rozbiť polku mesta nech je zábava a ešte sa tešme, že si môžme vďaka tomu vystavať nové... Počtom postáv sa nebojí ani vyšších výziev a nebyť zbytočných "bonusových" opakovacích dielov, ani by ste netušili, čo všetko za upišťanú háveť, s prepáčením, sa tam vyskytuje. V podstate jediný takým kladom a využitým potenciálom seriálu je dizajn, na ktorom si hlavne tankofili pochutnajú a... Kaťuša. V podstate vďaka tomuto úryvku som sa k ním dostal a vydržal to pozerať. Bohužiaľ, vystačil by som si zrejme aj s úryvkom. Nechcem to tak povedať ale nenapadá ma iné... strata času? S očami prižmúrenými až po zem a silnou dávkou optimizmu dávam tesne 4 body. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Originálny námet a tradične sladké dievčatká. Dozviete sa niečo o skutočných tankoch a bojovej taktike. A zistíte, že priemerná japonská stredoškoláčka vydrží dvakrát viac ako Chuck Norris v najlepších rokoch. Skrátka milý seriál. Aj keď troška padnutý na hlavu :-). (Videné vrátane špeciálov až po Banquet war!) PS: Na rok 2014 je avizované ďalšie OVA a dokonca aj film. ()

Neklan006 

všechny recenze uživatele

Já mám myslím hodně bujnou fantazii, ale tohle bych fakt nevymyslel. Fantasticky bizarní! A ten žlutý tank je náš slavný LT-38, zde pod jeho německým označením panzer-38 (t) ()

RomanL 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti je to HROZNÁ kravina, ale musím přiznat, že jsem se prostě musel podívat na všechny díly, a ani jsem se nenudil. Pro ty, co hrají WoT, si ještě hvězdičku přidejte. ;-) ()

renegad 

všechny recenze uživatele

Dávno som sa tak dobre nepobavil pri sledovaní nejakého Anime seriálu. Ale poďme pekne poporiadku. 1.* Za to že mám rád netradičné námety. A netvrďte mi že kombinácia stredoškoláčky a tanky nie je netradičný námet. 2.* Za vydarené zábery z čela tanku. 3.* Za LT. 38 a Hetzer. 4.* Za šialené kamufláže. A 5.* za to že to celé vzniklo vďaka hre World of Tanks kde momentálne poctivo zarezávam aby som dal dokopy celý tým. Fajnové pokoukáníčko pre milovníkov tankov. Aj keď občas to dievčenské pišťanie lezie na nervy. ()

FildasCZ 

všechny recenze uživatele

Upřímně hvězdu dávám jen za to, že takový seriály nejsou, a nebo pokud ano neznám.  Poprvé jsem viděl film a bylo to kupodivu dobré :), ale viděl jsem první díl a hned jsem si říkal ok. Hodně moc ukecané malé holčičky a nic se neděje, druhý díl to jenom potvrzoval s tím, že Vám ukazují, jak tank vlastně ovládat.    Dám šanci všem filmům, ale u tohohle anime jsem skončil pro ztrátu času. Prostě kromě pár akčních sekvencí to není nikterak zajímavé. ()

Raichu.Cz 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč zrovna u tohohle nemám první komentář na anime jelikož je to seriál který mě k anime dostal, či že bych měl být na sebe dost zklamán. Nad tím že se tu moc objevuje 3d grafika kvůli tankům tak mě celkem překvapuje kombinace 3d grafiky s 2d bo tam ty postavy dokonce pasujou či že jsem byl dost překvapen, příběhově celkem zvláštní pokud se více vžijete do postav které mají svoje osobnosti. Akce velmi přitažlivé až jsem si dokonce některé bitvy užíval na tolik že jsem si v hlavě říkal odkud na to japonci vzali čas a peníze pro takovou výrobu, co mě ovšem překvapilo že se tu dokonce objevil český tank LT-38 což jasně dokazuje že japonci nemysleli jenom na ty nejznámější stroje typu Tiger, Maus, KV-2 atd. Jsem celkově rád že to bylo moje první anime které mě dostalo k ostatním typu Date a Live, Gurren Lagann, Attack on Titan atd. Za mě zasloužených 100% ()

Reklama

Reklama