Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování filmu Pod Jezevčí skálou vypráví nový příběh hajného Straky a jeho vnuka Vaška, kteří spolu sdílejí lásku k šumavské přírodě, k lesu a jeho obyvatelům... Děda Straka (G. Valach) dostane dopis, že na letošní prázdniny Vašek (T. Holý) na hájovnu nepřijede, protože pojede s rodiči k moři. Vašek však k dědovi uteče. Děda má tou dobou starosti. V revíru mu totiž řádí pytlák, kterého nemůže polapit. Když čeká u nastražené pasti, malý Vašek se rozhodne vyrazit dědovi naproti. Zastihne ho však bouře. Hledá proto krmelec, aby se před bouří schoval. Ve stejném krmelci se ovšem ukryl i hledaný pytlák… (Česká televize)

(více)

Recenze (122)

ladko 

všechny recenze uživatele

Film mi celkom spríjemnil cestu autobusom z Michaloviec do Prahy, ako nenáročná oddychovka celkom funguje. Ale rok výroby je predsa len poznať. Dramatická hudba v "napínavých" momentoch ma vždy rozosmiala. A napriek krátkej stopáži ma film viacmenej nudil a ani zábery na srnku, jeleňa, zmiju, líšku a ostatné zvieratá - bez ktorých by film mal snáď 45 minút - ma nejako extra nebavili. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Kvalitní pokračování, navíc obohacené o úžasné herectví pana Kemra a zajímavou zápletku, kdy pátráme po pytlákovi, kterým může být v podstatě kdokoliv. Finále, kdy Véna bloudí lesem v obrovské bouři, je velmi silné. Ovšem toho mrtvého pytláka měli divákovi ukázat lépe a déle, takhle myslím, že kdo vidí film poprvé, možná vůbec nepostřehne, kdo že tím pytlákem vlastně byl. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Pytlácká dvojka je napínavější a dějovější než "seznamovací" jednička, ale nechybí jí ani humorné odlehčení, třeba v podobě čundráckého dua Zedníček-Heřmánek. Při některých reprízách se mi líbí víc než jednička, při některých méně. Záleží na momentálním rozpoložení. Každopádně je to stále hodně dobrý rodinný film, kde Holý s Valachem vytvořili natolik povedenou a výraznou dvojicí, že ji pak ostravská televize úspěšně "vytěžila" v seriálu Přátelé Zeleného údolí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

- "Kampak? No tak, ze jste to Vy, tak rovnou za nosem. Kam vas ten nos zavede? Na ten prosluly kemp na Kvilde. Prosluly .... na Kvilde ..... Rybarsky listek mate? Co? Ne, my a listek, kdepak. Nac Vam je ten prut? Je, sakra ... No, to je ... to je prut na ryby. Listek nemate, prut mate - je v tom Logika? Jiste. My na listek nic nechytime, kdezto na prut, na prut se jiz chyti. Jenomze my nic nechytame, v tom je ta logika". Druha cast normalizacnej trilogie zo Sumavy sa vola Na Pytlacke Stezce. Pribeh tu dost absentuje, ale to nevadi, lebo Sumava hra samostatnu rolu vo filme. Zaujme najma Tomas Obleceny a Gustav Valach, ktori su na stope pytliaka. Ceskoslovenska normalizacna kvalita v plnej krase, slo to aj v kinach, lebo film normalizacnym sudruhom nijako nevadil, lebo nic podstatne neukazal. Pre mna este lepsie nez jednicka : 78 % ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdo rád chodí do lesa, toho zřejmě okouzlí velmi příjemné prostředí, kde se děj odehrává. Kdo rád volí rudé barvy, toho zřejmě okouzlí nepříjemná komunistická agitka v pozadí s těžce odmítavým až nenávistným postojem vůči pravicovým hodnotám. A kdo má rád filmy s dějem, ten bude zřejmě nasraný. Zaplať pánbůh za tu zápletku s pytlákem. Jinak si nedovedu představit tu nudu, která by nás čekala. Prostředí je nádherné, ale za 30 minut se okouká, pokud v sobě nemáte zakořeněné nějaké nostalgické kotvy. Dnešní diváky tohle zřejmě už nemá čím okouzlit. Trošku si na filmu pochutnal pověstný zub času. [50 %] ()

Galerie (6)

Zajímavosti (10)

  • Asi nejtěžší scéna filmu prý byla jedna ze závěrečných, která se musela točit v noci v dešti, přičemž byly použity letecké motory, které navodily dokonalou atmosféru bouře a vichřice. (rockwoman)
  • Pri páde stromu počas búrky pri údere blesku je možné si všimnúť nadpílený kmeň. (zoot3r)
  • Ve scéně, kdy Vašek (Tomáš Holý) s Brokem odcházejí za dědou (Gustáv Valach) do lesa, následuje záběr na prázdnou lavici. Když se však děda vrací domů, je na lavici modrý kastrol. (TheDave)

Reklama

Reklama