Reklama

Reklama

Labyrint mysli

Trailer

John je obdarován mimořádnými schopnostmi a pracuje jako "paměťový" detektiv společnosti Mindscape. Jeho úkolem je vracet se zpět v čase na místa zločinů, a odhalit tak vraha. Během jednoho sezení John dostane mrtvici a po dobu dvou let pro firmu nemůže pracovat. Bez finančního příjmu se dostává do dluhů, jeho dům je na seznamu hypoteční agentury a on si začíná uvědomovat, že musí začít vydělávat. Jeho novým případem je dcera bohatých rodičů, která z ničeho nic začala odmítat stravu. Johnova role je jednoduchá - musí docílit toho, aby opět začala žít jako obyčejná dospívající dívka, aby nemusela být umístěna do specializovaného ústavu. Jedná se na první pohled o snadný případ, ale čím hlouběji John proniká do dívčiny paměti, tím tajemnější a děsivější celý případ je. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Nechal som sa navnadit touto psycho-mystery zalezitostou a tiez mladuckou Taissou. Hoci ta spolu so Strongom v pohode tahaju dej a aj atmosfera dycha pekne na krk, film sa pre mna stal po pol-hodine lahko predvidatelny a tak som polahky uhadol, ako sa bude odvijat a ako dopadne. To a par logickych preslapov sa da vycitat, avsak ako prosta zabavka na vecer filmik vyhovuje. Minimalne namet, jeho stvarnenie a ustredna dvojka stoji za straveny cas. Odporucam. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller s perverzníma očima inteligentní a mladé Anny. Příběh opět moc neoslňuje a konečný překvapivý "happyend" je dosti ohraný, ale Mark Strong celý film utáhne svým hlasem a vzezřením egyptského prince. Na film jsem se díval ze začátku s výrazem nudy, ale postupně mě vtáhl a neměl jsem problém ho sledovat do konce. Film hezky využívá paměť podobně jako Inception (2010) využíval sny. Pěkný, nebarevný nádech během celého filmu se dobře hodí do nálady temného vyšetřování. Nic nového ani nic převratného nečekejte, ale dívat se na to dá. Co napsat o průměrném filmu? Průměrnou recenzi. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Obsazení nalákalo, spolupráce nejschopnějších španělských tvůrců taktéž navnadilo. Film se nese v pořádném mysteriozním duchu po celou dobu, diváka udržuje v napětí a očekávání, co se v následujících momentech stane. Hlavní herecká dvojice funguje jako takový stabilní držák, hlavně oni dva zaručují nadprůměrnou podívanou. Strong to utáhne svým šarmem a charisma, Farmiga svou zajímavou a tajnůstkářskou postavou. Hlavní nápad se dá považovat za originální, práce paměťového detektiva zní fakticky zajímavě. Příběh nabídne pár klišé, ale hlavní zápletka není špatná, scénáristi to taktéž ukočírovali a nevytvořili z toho jeden velký mišmaš. První půlka je skoro až perfektní, ta atmosféra mě pohltila a už nepustila. Druhá půlka méně povedenější, ale rozhodně má co nabídnout. Ke konci filmu možná malinko docházel dech, ten twist na konci nepřekvapil, spíš mě nadchlo, jak to bylo zahrané. Kdo má rád jednoduché thrillery, tak by si měl vybrat něco jiného. Kdo dává na druhou stranu přednost promyšlenějším snímkům sloužícím k zamyšlení si zde přijde na své. Za mě dávám 74 % ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatné malé scifi, místy až s příměsí hororu. To, že scénáristé s divákem vyjebávají (a tak to mám rád), se dá odhadnout vcelku brzo. Indicie jsou předkládány dost důrazně a díky tomu jsem věděl, že na nějaký zvrat dojde, ovšem pointu samotnou jsem z nich neposkládal, takže jsem byl ve výsledku vcelku překvapený. Atmosféru to má, Anna je zahrána skvěle, detektiv na mě působil trochu nevýrazně, ale nemůžu říct, že by něco kazil. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Ja som pred rokmi dostala rovnakú otázku, akú Anna dostala od Johna a tiež som odpovedala ako nefalšovaný sociopat, ups. Vlastne, pravdepodobne som len taká neskutočne múdra (ako Anna samotná o sebe prehlásila) a predpokladám, že to bolo hlavným dôvodom, prečo ma pointa neprekvapila a ani nešokovala - aj keď ona neprekvapila a nešokovala takmer nikoho. Škoda, samotný nápad nebol tak úplne na zahodenie. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • John Washington (Mark Strong) má na svojej väzenskej uniforme číslo 213A312. Ide o palindróm, a teda slovo (znaky), rovnako znejúce spredu aj zozadu. (Weezy22)

Reklama

Reklama