Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dnešní době jsou nejcennějším zbožím informace. Film Kandidát ukazuje velkou moc médií, která manipulováním s událostmi mohou ovlivňovat celý svět. Příběh sleduje zákulisí politické kampaně kandidáta na prezidenta. Do volby hlavy státu zbývají 2 měsíce. Úspěšný a vlivný majitel reklamní agentury Adam Lambert přijímá lukrativní zakázku. Má realizovat prezidentskou kampaň pro zvláštního kandidáta - nevýrazného, maloměstského podnikatele. Cílem je pouze rozvířit politické vody a ubrat pár hlasů protistraně. Lambert je zvyklý bez skrupulí každým manipulovat a vždy dosáhnout svého. Jenže na večírku v klubu se nechá vyprovokovat a uzavře sázku se svým rivalem - Ivanem Mullerem, který pracuje pro jasného favorita celých voleb. Ve hře je přibližně sedm miliónů eur. Lambert vsadil všechen svůj majetek na jediného koně, neznámého kandidáta. Zapřísáhnul se, že z této nuly udělá nového prezidenta, a to rovnou v prvním kole prezidentských voleb... Kandidát zobrazuje, co se na politické scéně děje nebo velmi lehce udát může. Je cynickou analýzou společnosti, která se nechá manipulovat bohatými a mocnými. Ti, kteří tahají za nitky, vytvářejí svět, ve kterém mizí hranice mezi pravdou a iluzí či dobrem a zlem. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (409)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Politická satira? Ani bych neřekl. Komedie? To už vůbec ne. Spíše jen cynický pohled do zákulisí prezidentských voleb, před kterými si všemocná lobby rozehrává svoje vlastní hry. Popravdě čekal jsem sofistikovanou Kancelář Blaník, ale i tohle mělo něco do sebe a upřímně řečeno ten recept, se kterým přišel Lambert, by zaručeně fungoval. Líbil se mi i styl, jakým byl film natočen, přičemž místy zavanul nádech Ritchieho a vůbec britských kriminálek, které mám rád. S herci jsem neměl problém. Majeský byl trefou do černého, stejně jako ostatní herci včetně Pavla Slabého, jehož role kněze montujícího se do politiky, mi ovšem přišla jako zbytečné plivnutí do tváře církve. Ale budiž. Spokojenost. 75% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Středoevropské klouzání po povrchu, vizuálně ne úplně pitomé, příběhově vesměs ano, připočteme divné předabování do češtiny a dramaturgické přešlapy. Ve finále ale úplně kritický být nemůžu. Když si ale budu chtít užít témata masmédií, ovlivňování voličů nebo politických kampaní, určitě nebudu hledat v „tuzemské“ kinematografii. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Maroš Hečko, Michal Havran ml., Peter Balko | Hudba: Matúš Široký | Distribúcia: Continental Film | Štúdio: AZYL Production, B Digital | Rozpočet: 180,000 € | Tržby: 539,716 $ || Sktepticizmus voči domácej tvorbe je tak posilnený, že občas v nej máme sklon prehliadnuť určitú čiastočnú revolúciu. Kandidát ju prináša na troch frontoch: kamera, strich a scenár. Ešte sa mi asi nikdy pred týmto kusom nestalo, že by som nad týmito tromi zložkami v domácej tvorbe v priebehu viac než 100 minút metráže neškrýpal zubami. Ba dokonca v jednej časti pre mňa film dosiahol plnohodnotnej katarzie - nepoviem však v ktorej, pre každého to môže byť iná. Herecky to má svoje zle obsadené postavy, no nikto vyslovene neirituje, takže celkový dojem je fakt príjemný i z dramatickej stránky. Scenár u konca stráca dych, možno i kôli nezodpovedaným otázkam, no dôvod tejto tendencie vnímam v obmedzených možnostiach celkového rozpočtu, ktorý mal určite vplyv i na scenár. Keď si vezmeme, že ten film mal byť nízkorozpočtovou záležitosťou, a dosiahol týchto výšin vďaka pracovitým zúčastneným, ktorí zohnali potrebné zdroje z nadšenia pre vec, tak je to oslava nádeje, že i u nás sa dajú veci dotiahnuť do happy endu s pozivnym pomerom rozpočet/tržba. A to je ten najkrásnejší príklad pre náš malý, zavrhovaný filmový priemysel. 5, pretože nebola len snaha, ale aj pozeratelný výsledok! Ps: Domáce filmy by sa nemali srovnávať so svetovou elitou. Musíme si uvedomiť, že náš trh je v úplne inej dimenzii, a preto by sa malo fandiť trošku viac lokal-patrioticky, inak tunajšie umenie bude chátrať i naďalej, keď oním tvorcom nedáme jednoznačne najavo, že sa tvoriť oplatí... Ps: V pomere rozpočet / tržba jeden z najúspešnejších filmov v krátkej histórií slovenskej kinematografie, za čo som úprimne rád. 90% | CineStar Anděl Praha, 4.3.2014 | ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Oceňujem, čo sa Karásek snažil vo filme zachytiť, no "Kandidát" vychádza pre mňa ako neskutočne otravný, nudný a zle realizovaný film. Kubovčík s Dlouhým ho miestami zachraňujú a musím povedať, že najradšej by som asi bol, keby to bolo celé o nich dvoch. Majú medzi sebou pár vtipných dialógov, ktoré pobavia. Plus musím povedať, že niektoré scénky sú zaujímavé a minimálne viem pochopiť, kam sa tvorcovia snažili dostať. Ale výsledne to pre mňa padá na niekoľko dôležitých momentoch. Marek Majeský je neskutočne umelý v tomto filme. Každá jedna scénka s ním je vyslovene odohraná. A bolo to tak otravné, že som ho nemohol stráviť. Nefungovalo to ani trochu. A ostatní sú na tom podobne, aj keď viac som veril ich dialógom, než jedinej vete, ktorú povedal Majeský. Ďalej hudba. Panebože, už dlho som nemal vo filme tak otravný a neskutočne zlý soundtrack. Ako dokáže niekto spraviť, že "Malá Nočná Hudba" mi znie ako týranie? Hanba vám. Okrem toho tu do oči bijú aj sponzori filmu a je to otrava. A potom už aj detaily vedia rozčuľovať. Ako fajčenie primára v nemocnici, ako fakt, že kedykoľvek Lambert ide vo svojom aute akokoľvek rýchlo, tak má prázdne cesty. Uvedomí si, že svoju šťastnú mincu nemá až o 15 dní. Ako jeho neskutočne preafektované dialógy, ktoré ani v jednom momente neberiem. Ale môj najväčší a hlavný problém tohto filmu je pre mňa fakt, že sa nevie rozhodnúť čím chce byť. Serióznym filmom, ktorý chce niečo adresovať? Alebo satirickým pohľadom na dnešný svet v komediálnom kabáte? Je to niekde mixnuté a neladí to ani trochu. Malo to ísť buď na jednu, alebo na druhú stranu. A aby toho nebolo málo, ani vizuálne ma tento film neberie. Zábery sú miestami presvetlené, alebo je tu zvláštny kamerový odtieň a pôsobí to na mňa často neskutočne neprirodzene. Určite si to nepozriem znovu. Pre mňa tento film jednoducho nevie čím chce byť. Napriek tomu, že ma vynikajúci nápad. Hodnotenie: D+ ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Takhle si udělat srandu z volebních manažerů, všeho schopných reklamních agentur a vysoké politiky. To se Slovákům moc povedlo. Oceňuji taky velmi dobré technické zpracování, tedy hlavně kameru, s ozvučením už to bylo horší, protože mluvené pasáže příliš přebíjela hudební složka a ostatní zvuky. Viděno v rámci Challenge Tour 2015:30 dní se světovou kinematografií. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (27)

  • V ankete televízneho spravodajstva sa objaví viacero mediálne známych osobností, medzi nimi napr. Dado Nagy, raper Lyrik alebo dvojica Daniel Baláž a Pavol Hubinák známa z vysielania Rádia_FM. (ZetDaElO)
  • Pri väčšine telefonátov z iPhonov hercov je vidieť, že v skutočnosti nikam nevolajú. Pri volaní a priložení iPhonu k uchu sa totiž displej vypne. Vo filme však displej svieti a niekedy je možné vidieť napríklad uzamykaciu obrazovku alebo obrazovku s číslicami. (diffside)
  • V závěru filmu je v záběru z vlaku vidět chvaletická tepelná elektrárna s největším komínem v ČR, který měří 305 metrů. (qwentin)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

28.05.2014

Je to ideální datum, protože mimozlínšťané mohou využít k návštěvě Zlína především víkend. Nejedná se totiž jen o festival určený dětem a mládeži, zajímavé filmy z více než 55 zemí světa zde zcela… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno