Reklama

Reklama

A teď něco úplně jiného

  • Velká Británie And Now for Something Completely Different (více)
Trailer

A teď něco úplně jiného je jedinečná kolekce těch nejlepších scének z prvních dvou řad oblíbené televizní šou Monty Pythonův létající cirkus. Režisér Ian MacNaughton se snaží ukočírovat hysterické dovádění Johna Cleese, Grahama Chapmana, Michaela Palina, Erica Idleyho, Terryho Jonese a Terryho Gilliama. Uvidíte zverimex, kancelář manželského poradce, podivné londýnské ulice, hňupy z vyšší třídy, staré dámy na motorkách, rvačku mlékařů, bankovní lupiče, špinavé vidláky a především smrtící vtípky. Stejně jako v televizní šou jsou jednotlivé scénky propojeny zajímavými animacemi. Oblíbeným terčem Monty Pythonových vtípků je jako vždy armáda, policie, britská vláda, soudy a televizní reportéři. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Ludva 

všechny recenze uživatele

[2009-03-09] * "How to Avoid Being Seen" je vynikající začátek. Podobnou kvalitu si udržuje i většina dalších skečů ("The Dead Parrot", "The Upper Class Twit of the Year", Kilimandžáro, Krotitel lvů, Myší varhany, Sebeobrana proti ovoci a další). Animované vsuvky jsou méně vtipné a některé scénky taky nemají tu pravou šťávu, ale špatné rozhodně nejsou a aspoň umožní na chvilku nabrat dech a sebrat koncentraci na další útoky na bránici. Možno vidět kdykoliv a od libovolné minuty filmu. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Pythoni se prostě jednou rozhodli, že předělají to nejlepší z jejich seriálu do filmové podoby. Udělali z toho trošičku méně televizní zpracování a už zbývalo jen to seskládat. Nemám to Pythonům za zlé, i když je toto naprosto neoriginální nápad, ale budiž. Navíc se z toho stala jejich nejslabší věc( jejich jediný film, ve kterém jsem se musel přemluvit na ty čtyři hvězdičky, vždycky to bylo někde mezi pěti a šesti). Přesto se však jedná o výbornou zábavu, u které se pobavím a proto musím dát čtyři hvězdičky, protože bych si to neodpustil. 90%! ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Pravda, vari jediná morbídna zvrátenosť, ktorou sa intelektuálne kruhy bavia. Neviem, či kvôli úchylnému podfarbeniu, ktorým oplýva väčšina postáv (akože vyváženosť), alebo vďaka priereznému hipisáckej blood, narážkami, nedajbože komickými gagmi. Celá tá štylizácia by nebola na škodu, keby to pôsobilo samo od seba a nie tlačivo. Za čo dávam palec hore, sú nápadité nízkorozpočtové animované kreácie, zopár slušných dialógov, výrazy tvár, reč tela, intonačný prejav a to je asi tak všetko. A dakedy spomínané klady dokážu byť nenormálne otravné. Človek by aj chcel, keď to nejde, tak to skrátka nejde. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"The object of this year's expedition is to see if we can find any trace of last year's expedition."     Film zostavený zo skečov prevažne výbornej úrovne, iba s občasným miernym zakolísaním. Nekompromisne cynický humor Monty Python často s obľubou zachádza do prehnanej absurdnosti, ktorá hraničí až s roztomilou stupiditou, ale chlapi v tom proste vedia plávať. Aj keď nie som skalným priaznivcom Monty Python, ich satira je trefná, pričom smer jej ostria je ľahko rozpoznateľný. Toto mi navyše sadlo lepšie ako ktorýkoľvek ich celovečerný film (zostrih televíznych skečov môžem iba ťažko považovať za plnohodnotný celovečerný film), keďže to nie je zviazané akýmsi "príbehom" a ja som sa proste iba bavil a nehľadal v tom akýsi hlbší umelecký, či nebodaj filozofický zmysel. Z tých najvydarenejších scénok spomeniem tieto: "Maďarsko-anglický slovník fráz", "Gang starých dám" a "Expedícia na Kilimandžáro".     "Now, I would just like to point out that this film is displaying a distinct tendency to become silly." ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Par chluchých míst, ale jinak bránice dostala pořádně zabrat. Nevím proč to vysílali na ČT2 tak pozdě, protože muj nezřízený řechot musel probudit všechny v okolí sedmi bloků. Cela hodina a pul utekla strašně rychle. Takhle jsem se dlouho nezasmál, ale jak se říká všeho dobrého pomálu. Nejde o to jestli se vám líbí suchý, černý, buranský nebo pruhovaný humor, duležite je abyste vubec nějaký měli v tom případě si to užijete dosytosti. Pokud ho nemáte tak je mi vás líto. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama