Reklama

Reklama

Sexy bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Život gangstera je značně vyčerpávající. To pocítil i londýnský lapka Gary Dove a uchýlil se raději do slunného Španělska, kde tráví volný čas s manželkou DeeDee a s přáteli Aitchem a Jackie. Jeho odpočinek však nemá dlouhého trvání, brzy je přerušen vpádem psychopatického zabijáka Dona Logana, jenž Dovea donutí, aby se k opuštěnému řemeslu rychle vrátil. Je ho potřeba u velké bankovní loupeže. Gary dlouho odolává, nakonec se ale do Londýna přece jen vydá. Avšak nikoli v přítomnosti Dona Logana. Tomu se totiž stala malá nehoda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (129)

BitlDjus 

všechny recenze uživatele

Tak teda to bylo něco. Výtečná gangsterka s naprosto parádním Benem Kingsley a Rayem Winstonem. Kingsley hází hlášky jaký svět neviděl, a snaží se donutil bývalého gangstera přijmout nabídku výdělečné loupeže. Gal odmítá ale Don Logan se jen tak nevzdá. Ben Kingsley ve filmu opravdu exceluje. Jedna věc mě ale zaráží, kdo je vlastně ta Sexy Bestie?... "Myslíte že jsem úplnej debil?! Nějaká blbá píča?! Nebo snad vemeno z kachny?! " ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Veľmi, ale skutočne veľmi pekne vyzerajúca gangsterka. Bodaj by nie, slnečné prostredie Španielska v kombinácii s typickým britským absurdným humorom, to skrátka nemôže dopadnúť zle (viď napríklad aj Business, ktorý som si taktiež obľúbil). A prirátajme k tomu ešte úžasný herecký koncert Bena Kingsleyho, ktorý tu do slova a do písmena svoju postavu doviedol k dokonalosti (verím tomu, že svoju rolu si pri natáčaní musel vyslovene užívať a okolie taktiež). Tú nomináciu na Oscara (herec vo vedľajšej roli) plne chápem, vskutku fantastický výkon! Som si síce vedomý, že sa výkonu jednotlivca v tomto prípade asi venujem až moc, lenže bez neho by ten film ani zďaleka nebol taký ako je, a bodka. Ostatne zahanbiť sa nedali ani ostatní zúčastnení, najmä Ray Winstone, ktorému takéto typy postáv sedia úplne skvele. Aby som ale napísal aj čo-to k filmu, musím povedať, že v jeho priebehu nastal jeden výrazný kvalitatívny zlom. Čo je však fajn (a vďaka čomu ponechávam tak vysoké hodnotenie), ten horší úsek bol pomerne krátky. Považujem zaň jednoznačne tú časť, v ktorej sa dej presunul zo Španielska do Anglicka a chvíľkovo presedlal na trochu vážnejšiu nôtu, vtedy tomu akoby dochádzal dych - a mimo iného aj Kingsley! :-) Avšak moje konečné hodnotenie to zas nejak extra neovplyvnilo, záver bol totižto opäť fajn a mal som z toho dobrý pocit. Či už z komediálnej roviny filmu plnej štýlových hlášok (ktorá prevažovala po väčšinu času) alebo aj z jemného zabŕdania do roviny psychologickej. Škoda len, že to bolo pomerne dosť krátke, taká dvadsať až tridsať minútovka navyše by tomu podľa mňa neuškodila - samozrejme, ak by bola kvalitne využitá, čo už pochopiteľne tak jednoduché nie je. 4/5 ()

Reklama

Terminer 

všechny recenze uživatele

4,5*. Tento film není dokonalý. Má slabší místa, má pomalé nudnější tempo. Ale je výjimečný! Začátek je klidnou předehrou, která končí ve chvíli, kdy se na plátně objeví Ben Kingsley. Jeho ač místy velice přehnaný herecký výkon je ve filmu zvláštním milníkem, protože ve scénách, kde se objevuje, je nejvíce konverzace a také nejpomalejší tempo. A pak přijde druhá (kratší) polovina v Londýně, která je sice pomalá, ale zase se zde přehnaně moc nemluví. Je zde ale zase Ian McShane, jehož postavu nesnášíte od doby, co se objeví. Konec je lehké zakončení, které je zvládnuto brilantně. Nejvíce mi tento film připomíná film V Bruggách, který je ale samozřejmě lépe vypracovaný a důvtipnější. I přesto je ale Sexy bestie dobrou zábavou. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nejvýraznější je na tomto filmu Ben Kingsley a jeho herecký výkon. Filmu chybí lepší nebo mám li to nazvat lépe životnější uchopení, protože scénář asi byl silnější než následná režie Jonathana Glazera, která film táhne až moc do obyčejného průměru. Pro mě tedy nejlepší byly scény s Kingsleym a ostatní nemělo tu potřebnou agresivní razanci co drapne diváka pod krk a nepustí. Možná jiný režisér by film pojal jinak. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Gary Dove (Ray Winstone) se rozhodne praštit s životem gangstera v Londýně, a uchýlí se na vejminek do Španělska, kde všechen volný čas věnuje slunci, vodě a své ženě a přátelům. Tato pohoda je brzy narušena pokynem šéfa mafie Dona Logana (Ben Kingsley), aby byl nápomocen při bankovní loupeži. Gary se k řemeslu vracet už nechce, ale Don Logan je typem člověka, kterému NE neříká ... Když vynechám slunné Španělsko a skvěle zahranou roli psychopatického šílence Benem Kingsleyem, tak tento film bohužel nenabízí nic, proč by si jej divák vůbec chtěl pustit znovu. Scény, ve kterých se nevyskytoval Ben Kingsley, působily tak příšerně nudně, že těžko vzpomínám, o čem vůbec byly. Pár scén se sice povedlo, ale celý film to nezachrání.. škoda.. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Roli Dona Logana (Ben Kingsley) si mohl zahrát jak Anthony Hopkins, tak i Ray Winsone, který nakonec ztvárnil hlavní postavu filmu, bývalého mafiána Gala. (MrCreosote)
  • Slovíčko "fuck" uslyšíme celkem 115krát. (MrCreosote)
  • Ben Kingsley při hraní psychopata Dona Logana dával volný průchod veškerému svému hněvu a napětí a, jak sám řekl, po zbytek dne pak byl krotký jako beránek. (MrCreosote)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama