Reklama

Reklama

Sexy bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Život gangstera je značně vyčerpávající. To pocítil i londýnský lapka Gary Dove a uchýlil se raději do slunného Španělska, kde tráví volný čas s manželkou DeeDee a s přáteli Aitchem a Jackie. Jeho odpočinek však nemá dlouhého trvání, brzy je přerušen vpádem psychopatického zabijáka Dona Logana, jenž Dovea donutí, aby se k opuštěnému řemeslu rychle vrátil. Je ho potřeba u velké bankovní loupeže. Gary dlouho odolává, nakonec se ale do Londýna přece jen vydá. Avšak nikoli v přítomnosti Dona Logana. Tomu se totiž stala malá nehoda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (129)

Topco 

všechny recenze uživatele

Vydarený debut s noirovým námetom pracuje a dáva si záležať na hravom vizuále (snové sekvencie, klipovitý strih). Londýnsky gangster Gal (Winstone) si užíva spokojného kriminálneho dôchodku v luxusnej vile s bazénom v Španielsku. Dovolenkové leháro však trvá len dovtedy, kým ho nedobehne temná minulosť v podobe psychopatického zabijaka Dona (psychopatický a na Oscara nominovaný Ben Kingsley). Ten prichádza s ponukou na posledný džob jeho kariéry – lúpež diamantov. Gal je pevne rozhodnutý, že do toho nejde, ale Donovi sa proste „nie“ nehovorí... ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Kto si myslí, že v slnečnom Španielsku sa ľudia natretí olejom s absurdným faktorom vypekajú na slniečku a nemajú žiadne starosti, je na tom podobne ako hlavný hrdina (bývalý zlodej) tohto krimi. S tým však tak celkom nesúhlasí jeho ex-kolega, ktorý má za úlohu presvedčiť ho k ďalšej akcii. A jeho "presvodčovacie" prostriedky sú na slnečné dni príliš temné. To nemôže skončiť dobre. Film s atmosférou dusnejšou než letný deň v trópoch. ()

Reklama

nula87 

všechny recenze uživatele

Vcelku vtipný pohled do života gangstera na odpočinku, kterého přijede přesvědčit bývalý kolega k účasti na ještě jedné prácičce. Přesvědčování (nadávání) v podání Bena Kingsleyho je velmi vtipné, Kingsley tahá z rukávu jednu originální nadávku a hlášku za druhou, nicméně poslední část vlastní loupeže film rozpůlí tak, že přestane držet pohromadě. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Jonathan Glazer natočil hodně subverzivní nenápadnou pomatenost - Guy Ritchieho geezer gangsterka, ve které jsou ale všichni staří, tlustí a prohnaní pár plastickýma operacema (googlujte vtip "remember who owns the boat" a máte představu), děj přesunutej z Londýna do Španělska se samonasíracím Ben Kingsleym a neustálou nejistotu, jestli se díváte na divnou pomalou komedii, nebo ještě divnější předehru k heist movie, to celý v absurdním surreálným oparu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $6,946,056Tržby Celosvetovo $10,045,677║ Mal som to šťastie vidieť tento film na Festivale Art Film Fest 2012 za uvedenia samotného Bena Kingsleya, ten nezaprel svoju hravosť a hneď ako vstúpil do sály, sa nám na moment schoval za reklamnú festivalovú tabulu a opatrne spoza nej na nás vykŕkal, takto rozveselil publikum a potom za mohutného potlesku nám uviedol film, prezentovaný s jednou malou príhodou týkajúcou sa práve tohto filmu, vo filme hrá psychopata a toto neskutočne zavážilo, keď skončil film a jeden z divákov ostal naňho vyjavene čumieť, Kingsley túto situáciu hneď zneužil a na tohto ohureného roztraseného diváka vybafol "Zmizni do riti!" a divák sa v šoku posadil späť do kresla. __Film je mierne rozpačitý a nekompaktný, herci Ray Winstone a Ben Kingsley to slušne uhrávajú, réžia sa snaží byť umelecká ale nefixuje to úplne s dejom ako by malo. /videl v kine: 40%/ (videl na festivale Art Film Fest 2012) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Ben Kingsley při hraní psychopata Dona Logana dával volný průchod veškerému svému hněvu a napětí a, jak sám řekl, po zbytek dne pak byl krotký jako beránek. (MrCreosote)
  • Výslech na letišti byl první scénou, kterou Ben Kingsley natočil. Ten později uvedl, že postava Dona Logana byla z velké části inspirována jeho babičkou. (MrCreosote)
  • Slovíčko "fuck" uslyšíme celkem 115krát. (MrCreosote)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama