Reklama

Reklama

Sexy bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Život gangstera je značně vyčerpávající. To pocítil i londýnský lapka Gary Dove a uchýlil se raději do slunného Španělska, kde tráví volný čas s manželkou DeeDee a s přáteli Aitchem a Jackie. Jeho odpočinek však nemá dlouhého trvání, brzy je přerušen vpádem psychopatického zabijáka Dona Logana, jenž Dovea donutí, aby se k opuštěnému řemeslu rychle vrátil. Je ho potřeba u velké bankovní loupeže. Gary dlouho odolává, nakonec se ale do Londýna přece jen vydá. Avšak nikoli v přítomnosti Dona Logana. Tomu se totiž stala malá nehoda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (129)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když si pan režisér hraje na umělce, a touží být tahle "nová vlna". V úporné snaze nenatočit tuctový film spáchá naprostou slátaninu. Ne, že by tam nebyly zajímavé momenty, ale zbytek je tak nebetyčná nuda, že snad jediné, co je opravdu dobré, je dokonale nastudovaný akcent Bena Kingsleyho. 40% ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Gandhí, ktorý nepozná zľutovanie. Donovi sa nehovorí nie. Galovi, ktorý už zavesil remeslo na klinec a užíva si ovocie svojej práce, dal ponuku, ktorá sa neodmieta a on ju predsa nechce. Tak sa rozohráva ich psychologický súboj a zábava môže začať. Nemilosrdné prostredie, najdrsnejší a najimpulzívnejší gangster pod slnkom, atmosféra, ktorá sa dá krájať, hudba, ktorá ju znamenite podfarbuje, dialógy, ktorým sa iste teší aj sám Tarantino, to všetko robí tento film nezabudnuteľným pre milovníkov žánru a vytvára neopakovateľný zážitok, ktorý narúša len surrealistická sekvencia. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Takýchto cool britských gangteriek sme si za posledných 20 rokov užili dosýtosti. K tomuto staršiemu kúsku som sa dostal až dnes a možno je to aj dobre, známi herci tu totiž vyzerajú skutočne v relatívne mladíckej forme a na film sa už pozeráme ako na takú malú klasiku. Z dejového hľadiska to však nie je nič extra, oživením je fakt, že väčšinu filmu sledujeme prehováranie na lúpež, tá potom zaberie pár minút a finále toho už nemá veľa čo ponúknuť. Ale ako oddychovka dokonalé, človek chce ísť hneď sa slniť na lehátko vedľa Winstonea, teda skôr vedľa jeho ženy. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Psychlogické ultra-peklo vytúnené brilantnou kamerou a strihom. Zápletka Sexy Beast je iba zámienkou, podstatné je originálne skĺbenie troch nálad - bohémskej romance, cynickej komédie a dusného krimi - a vyhrotenosť interakcie medzi postavami, ktorá prebíja všetko dosiaľ videné. Audiovizuálna pocitová pecka, podporená famóznym hereckým koncertom Bena Kingsleyho (Scorseseho a Tarantinovi gangstri sa krčia v kúte). Ostatní herci taktiež výborní. Pre mňa kultová gangsterka s kultovými dialógmi a kultovým soundtrackom. A každým zhliadnutím lepšia a lepšia. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Gary Dove (Ray Winstone) se rozhodne praštit s životem gangstera v Londýně, a uchýlí se na vejminek do Španělska, kde všechen volný čas věnuje slunci, vodě a své ženě a přátelům. Tato pohoda je brzy narušena pokynem šéfa mafie Dona Logana (Ben Kingsley), aby byl nápomocen při bankovní loupeži. Gary se k řemeslu vracet už nechce, ale Don Logan je typem člověka, kterému NE neříká ... Když vynechám slunné Španělsko a skvěle zahranou roli psychopatického šílence Benem Kingsleyem, tak tento film bohužel nenabízí nic, proč by si jej divák vůbec chtěl pustit znovu. Scény, ve kterých se nevyskytoval Ben Kingsley, působily tak příšerně nudně, že těžko vzpomínám, o čem vůbec byly. Pár scén se sice povedlo, ale celý film to nezachrání.. škoda.. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Slovíčko "fuck" uslyšíme celkem 115krát. (MrCreosote)
  • Roli Dona Logana (Ben Kingsley) si mohl zahrát jak Anthony Hopkins, tak i Ray Winsone, který nakonec ztvárnil hlavní postavu filmu, bývalého mafiána Gala. (MrCreosote)
  • Ben Kingsley při hraní psychopata Dona Logana dával volný průchod veškerému svému hněvu a napětí a, jak sám řekl, po zbytek dne pak byl krotký jako beránek. (MrCreosote)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama