Reklama

Reklama

Pokrm Bohů

  • USA The Food of the Gods (více)

Obsahy(1)

Že se i z obyčejného výletu na vzdálený ostrov může stát horor, o tom se na vlastní kůži přesvědčil Morgan (Marjoe Gortner) s přáteli, kteří byli krátce po příjezdu napadeni agresivním rojem gigantických vos. V zoufalém hledání pomoci se Morgan objevuje u hospodářského stavení, které k jeho smůle obývá jiný zvířecí zabiják enormních rozměrů. Celá situace se po dalším průzkumu, kdy se skupina utvrzuje v přesvědčení, že celý ostrov obývají obrovská zvířata, jen zhoršuje. Tím však jejich zoufalá cesta za vysvobozením zdaleka nekončí. Do cesty se jim staví abnormálně veliké krysy, které se shromáždily za jediným účelem – eliminovat lidského narušitele. (Conspi)

(více)

Recenze (27)

hladass 

všechny recenze uživatele

The Food of the Gods je určitě nadprůměrný animal horor, podle románu H. G. Wellse, o tom, že když člověk zneužívá a špiní svými odpady přírodu, příroda se krutě pomstí... V tomto případě látkou, kterou když pozřou nějaké zvířata, obrovsky vyrostou... Vosy, kuřata, červi a krysy... A ty tu hlavně jde, o krysy (samozřejmě, kromě kritiky lidského zacházení s přírodou)... Kuřata a červi se mihnou jen v jedné scéně, vosy asi ve třech (po trikové stránce v hodně úsměvné kvalitě)... Ale když začnou na lidi útočit přerostlé krysy, stojí to opravdu za to... Vypadají mnohem reálněji, než ty digitální ve většině krysích hororů posledních let a chvílemi z nich jde opravdová hrůza... A to se sakra počítá... The Food of the Gods je film, který musím fanouškům animal hororů rozhodně doporučit... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Film který mě mile potěšil. Nejdříve jsem viděl druhý díl který byl sice jakž takž dobrý(rozuměj průměrný)ale přišel mi strašně srandovní(jak jinak když se tu vyskytuje několikametrové malé dítě). A tak jsem se do prvního dílu nijak extra nehrnul, ale nakonec jsem byl mile překvapen. Sice je pravdou že efekty a celé vyznění filmu vypadá jako scifi filmy z 50-60 let, ale to mi moc nevadilo. Ani mi nevadil nic extra příběh který pojednává o jakési látce která zvětšuje zvířata. Bylo to takové příjemné béčko kterýmu bych asi vytknul jen málo věcí, ale třeba mě neskutečně štvalo to že zvířat v lesích je mnoho tak proč jenom komáři a krysy? Dobře byly tu i slepice ale jen na chvilku, proč ne třeba mravenci? Gordon je snad šetřil na Empire of the ants? Další věc co se mi nelíbila byla hudba která zněla už od úvodních titulků jako jakýsi mix zvuků který se do sebe ani moc nehodily. FotG je parádní věcička, na jedno podívání mě to fakt potěšilo, ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Velice kvalitní ekohorror podle klasika žánru. Příroda se vzbouří proti člověku a vrhne proti němu monstra, která přinášejí zkázu a smrt. Osamocená farma na ostrově se stává dějištěm hrůzy. Velmi dobrá kamera i hudba (Elliot Kaplan). Jistě, triky jsou nevalné úrovně, nejhůře dopadly obří vosy. Na druhou stranu útoky krys mají své kouzlo, některé záběry vypadají hodně realisticky a krev v nich stříká proudem. Využití modelů (auta, farma...) a živých krys bylo v té době běžné. Snímek má však napětí, spád, postavy umírají a není jisté, kdo a zda vůbec někdo přežije. Objeví se i motiv chtivého obchodníka, který myslí jen na peníze, což se mu stane osudným. Krysy zasažené z pušek vyletují do vzduchu za doprovodu spršky krve a kusů masa. V závěru titulků chybí sdělení, že během natáčení se žádnému zvířátku nic nestalo. Bodejť! Zkapaly jich zde spousty... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ne a ne. Od mojich obľúbených samé vysoké hodnotenia, tešil som sa na kvalitný horor, alebo minimálne zábavný monster trash a ono to nakoniec neni ani jedno, ani druhé. Herci sa tvária smrteľne vážne, atmosféra by tiež chcela ísť a k tomu malé myši preliezajúce cez angličák, čo majú znázorňovať maxi myši v detajle. Som ten posledný, kto by vyčítal zastaralé triky, ale keď to mám brať vážne, nemôže to byť totálne na smiech. Sorry ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zábavné béčkové potešeníčko. Pán režisér Gordon u mňa týmto filmom vôbec nezaostal za očakávaniami. Dodal presne to, čo sa od neho žiadalo. A ak niekto jeho filmografiu a tvorbu nepozná, automaticky film odsúdi. Debilné dialógy, hrozné herecké výkony ( jeden za všetky - Ralph Meeker ) a triky...pokiaľ nepríde na tie optické, kde je interakcia hercov a zvierat ( či záverečnej záplavy ), sú celkom v pohode. Je to naozaj hrozné, ale zábavné. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Bert I. Gordon vytvoril obrovské mravce vo filme tak, že na pozadie premietal zväčšené zábery projektilových mravcov (Paraponera clavata) pochádzajúcich zo strednej a Južnej Ameriky. (beso74)
  • Autorem eponymní literární novely je uznávaný anglický spisovatel Herbert G. Wells. (Conspi)

Reklama

Reklama