Reklama

Reklama

VOD (1)

Lucky Luke (Terence Hill), najrýchlejší pištolník Divokého západu. Iba on by dokázal dôkladne vyčistiť Daisy Town od všetkých zloduchov, ktoré v ňom doslova kazia vzduch. Teraz však mestu chýba vzrušenie. Aspoň to si myslia jeho obyvatelia. Z nevďaku sa rozhorčený Lucky Luke rozhodne ukončiť šerifstvo. Môže ho hoci aj kôň prehovárať, neostane tu už ani minútu navyše. Lenže sotva stihne opustiť mesto, už sa k mestu blížia iní. Starí známi bratia Daltonovci... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

tron 

všechny recenze uživatele

Hoci je Lucky Luke klasický európsky komiks, ktorý vychádzal už v 50. rokoch 20. storočia, v ČR sa prvý raz na scéne objavil až v r. 2005. Jeho duchovným otcom nie je nikto menší, než otec Asterixa a Obelixa René Goscinny. Sfilmovaný bol najskôr v 70. rokoch v animovanej podobe. Do hranej verzie ho na začiatku 90. rokov pretavil legendárny parťák Buda Spencera Terence Hill. Odohralo sa to v americko-talianskej koprodukcii a Terence okrem réžie zvládol aj hlavnú rolu (a scenár napísala jeho žena Lori). Hodí sa do nej, to musím uznať. Je to také prerastené decko, rošťák s vynikajúcou kondičkou. No a tým by sme pomaly, ale isto s plusmi končili. Humor, ktorý možno fungoval v komikse, je vo filme rušivou a miestami až nepríjemnou (!) kombináciou paródie, WTF, halucinácie, detskosti, detinskosti, rozkošnosti, neuveriteľnosti, blbosti, nepochopiteľnosti a láskyplnosti. K tomu kreslené oblaky, hovoriaci kôň (resp. nehovoriaci, jeho myšlienky počujú len diváci) a animovaná mucha. Na pesničku štyroch priviazaných banditov s pohľadom od budúcnosti nikdy nezabudnem. Nechcem tým povedať, že je to plus. Zvrhlé 3*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Lucky Luke je klasika! Lepší ztvárnění bych si ani představit už nedokázal. Pamatuju si chvíle, kdy jsem úmyslně zaspával školu, abych si mohl další z dílů tohodle frajera natočit. A bylo mi jedno, že bych mohl mít neomluvené hodiny, což se taky stalo. jenže já se prostě pravidelně těšil na várku příjemných frajerských scén, které nemají obdoby. Terence Hill to vždycky uměl a dost možná věděl, že Lucky Luke na něj pasuje, tak si to taky sám natočil. A dobře. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Lucky Luke mě zaujal hned několika fakty. Za prvé Terence Hill a jeho druhý film na režisérském postu. Navíc předlohu vytvořil tvůrce legendárního Asterixe a Obelixe René Goscinny. Jak už to u filmů T. H. převážně bývá, jednalo se o komedii. Jenže zde šlo prakticky o parodii na western. Už úvodní scény jsou víc než zábavné, Lucky Luke je rychlejší než jeho stín a jeho kůň má k událostem ve městě taky co říct. Polovině slavné italské dvojice bylo sice již přes 50, ale vůbec to na něm nebylo poznat. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem tenhle film milovala, ale s postupem času, když člověk dospívá, vidí spoustu věcí jinak. Lucky Luke je fajn western, který v sobě skýtá prvky humoru, přesto je jasné, že o mistrovské kvalitě se mluvit nedá, a někdy jsou ty fóry dost vynucené. Aleee i tak bude T. Hill už asi na věky můj Luk s modrýma očima, výbornou melodií a se šílenými zvířaty =) 3,5 * Určitě. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Fakt, že Terence Hill může fungovat ve výborném filmu i bez Buda Spencera už od Podivného dědictví známe. Bohužel v tomto případě to zrovna moc neklaplo. Několik úsměvných scén se zde najde, stejně tak pár dobrých nápadů, které jsem zatím myslím v žádné westernové komedii/parodii neviděl, ale bohužel je ve výsledku docela znevažují dost trapné postavy jako Ming Li Fu či Averell Dalton. Jinak je to veskrze průměrná pohodovka se sympatickým hlavním hrdinou na jedno použití. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • V scéne, keď Luke (Terence Hill) cvála späť do mesta, aby obyvateľov varoval pred Indiánmi, znie soundtrack z filmu Posledný súboj (1966). (ČSFD)
  • V záběru, kde se plíží puma poblíž spícího Lucky Luka (Terence Hill), se jednalo o divokou pumu. Vedle Terence Hilla umístili flákotu masa a poradili mu, aby se nehýbal. Puma si ho díky tomu nevšímala, nicméně později zaútočila na kameru. (NiaWolf)
  • Film se natáčel v Novém Mexiku, Coloradu a Arizoně. (NiaWolf)

Reklama

Reklama