Tonino CerviKamera:
Sergio D'OffiziHudba:
Angelo Francesco LavagninoHrají:
Brett Halsey, Bud Spencer, Tacuja Nakadai, William Berger, Pietro Torrisi, Riccardo Petrazzi, Lina Franchi, Franco Borelli, Jeff Cameron (více)Obsahy(2)
Pištoľník Bill Kiowa (Montgomery Ford), ktorého pred rokmi odsúdili za zločin, čo neurobil, je konečne na slobode. Vyhľadá ďalších štyroch pištoľníkov – O´Banniona (Bud Spencer), Francisa „Colt“ Morana (William Berger), Bunnyho Foxa (Stanley Gordon) a šerifa Jeffa Miltona (Wayde Preston). Bill sa totiž chce pomstiť nielen za roky strávené za mrežami, ale aj za smrť svojej manželky. Oba činy má na rováši bandita James Elfego (Tatsuya Nakadai), Billov bývalý priateľ, ktorý na neho navliekol lúpež poštového dostavníka. Bill a jeho partia Elfega vypátrajú, ale zajmú ich jeho ľudia... (TV Markíza)
(více)Recenze (45)
Standardní italský "rodokaps" s Brettem Halsey, který je pro mne v roli hlavního hrdiny daleko přijatelnější než Franco Nero. Slušná hudba A. F. Lavagnina (tentýž, co složil hudbu k Pokladu Inků a jsou zde vskutku patrné některé společné prvky). Přibližně třetí čtvrtina filmu s nočními scénami soubojů v lese to vytahuje nad průměr, ale zbytek tento typický špageťák strhává do průměru, umocněného i celkem nudnými a zbytečnými dialogy. Silné tři hvězdičky. ()
Bud Spencer se tady na mě směje z českého plakátu, ale hned po několika minutách mi je jasný, že je to jenom vychcanej marketingovej tah, jak diváka dostat k filmu, který zaujme tím jediným, co český divák všeobecně na filmu může znát, právě Budem. Ten ale nehraje hlavní roli, i když je tady jasně nejzajímavější postavou. Bud tu ale není takovej, jak ho mám rád ze všech jeho slavnějších filmů. Charismatickej je, což o to, ale chybí mu ta sympatická tvář. Tady je prostě hora masa, která seřeže kupu šupáků a zároveň dostane taky dost po hubě. Absence kladivového útoku spíš zamrzí, i když, co na plat, tady se má jednat o solidní westernovku. A celou dobu je ještě k tomu spíš průměrná, dokud se neobjeví závěrečná scéna odehrávající se v noci, co tu celou pomstu parádně rozčísne. ()
Tyhlety pohádky pro chlapy v italském provedení začínám mít ráda. Tahle měla i krásně temnou atmosféru. Nebudu hodnotit katastrofální český dabing, šetřit se musí, ale aby všechny padouchy namlouval jeden Přeučil s hlasem slizčím všech hlavonožců, to je tedy poněkud nestravitelné. Samotný film je však stravitelný velmi, možná i proto, že v něm Spencer zmlátí čtyři chlápky, ale když je jich více, zmlátí oni jeho. ()
Tak a Dario Arganto vstoupil na filmovou půdu s nímken,který jak se v pozdější jeho tvorbě ukázalo by jen těžko čekal. Westernem. Je možné,aby tohle natočil Dario Arganto,pro mě nejlepší italský režisér hororů? Westerny zrovna moc nemusím pokud v nich nehraje třeba Estwood nebo Bronson,ale tady se objeví i Bud Spencer,který si tu zahrál drsňáka. Jedná se o první Argantův film a musím s čistým svědomím konstatovat,že velmi zdařilý. ()
Žánrové zařazení na ČSFD pro jednou zase sedí a Dnes já, zítra ty se dá skutečně považovat za vcelku originální spojení westernu s thrillerem. Kdo by čekal horkým sluncem a špinavým potem polité špagety, bude zklamaný. Odvíjí se tu sice klasický příběh o pomstě a nabíráním jednotlivých pistolníků do bandy si nelze nepřipomenout Sedm statečných, ale prakticky tradiční westernová atmosféra, částečně i díky japonskému záporákovi (má to tedy být indiánský míšenec), bere v závěrečné hodně netradiční noční vybíjené za své. Bud tu pak hraje jen pohodové vedlejší a trochu zapomenutelné housle. Ostatně jako celý film, jenž i přes jistou porci oné originality nenabízí nic světoborného. Lepší průměr s třemi náboji v zásobníku. ()
- Hlavný záporák James Elfego (Tatsuya Nakadai) hovoril počas natáčania iba japonsky, takže režisér Tonino Cervi musel s ním komunikovať cez tlmočníka a posunkovú reč. Nakadai predtým nesedel na koni. Brett Halsey neskôr povedal, že s Waydeom Prestonom sa pri natáčaní veľmi ťažko vychádzalo a Wiliam Berger väčšinou holdoval marihuane. (westerns)
- Najúspešnejší film herca Bretta Halseyho. (westerns)