Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: Dokument o tom kto vlasnte Arnold bol, ako vnímal seba na vrchole svojej bodybuilderskej kariéry, ako vnímal svojich súperov a ako sa staval k svojim životným výzvam. Celé sa to nesie v duchu príprav na Mr. Olympia v Pretórii. Autentické výpovede hlavných Arnoldových súperov, prípravy z tréningov a životné filozofie poukazuju na to akým silným a húževnatým človekom Arnold je .... Vtedy 28 ročný niekoľkonásobný Mr. Olympia, dnes nečudo Guvernér Kalifornie ... Proste za všetkým je obrovské množstvo potu a odhodlania. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný dokument, který nás zavedl do světa kulturistiky a tak nějak povrchně nás seznámí s životem kulturistů dob minulých. Mnohem více nás seznámí spíše s životem největší legendy kulturistiky - Arnoldem Schwarzeneggerem. Docela mě zaujalo, jak se Arnold zvládl před každým důležitým vystoupením uklidnit a dokonale tak zužitkovat tvrdé hodiny v posilovně a litry potu, které ho obrovská dřina stála. Myslím si, že jeho výška mu trošku usnadnila vzestup vzhůru a mohl tak být ve své době prakticky nepřekonatelný. Nebyl jen tvrdý dříč a dobrý sportovec, ale byl i výborný psycholog, což je důležité minimálně stejně. Prostě se jedná o výborný dokument, který stojí za to doporučit dále, ale zase nebudeme přece přehánět. 3* jsou značka ideál. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tak chlape, dneska Ti je šedesát, to už je požehnaný věk, ani tomu nemůžu věřit. Každopádně jsem si k tomu Tvému jubileu konečně pustil dokument mapující krátký úsek Tvé kariéry a musím se přiznat, že mě tenhle film dokonale strhnul. Ukazuješ se v něm z jiné stránky, jako úžasný a chytrý člověk, který to má v hlavě dokonale srovnáno. Jsi vtipný a opravdu sympatický, navíc jsi toho hodně dokázal, za což máš můj velký obdiv... Železný Schwarzenegger je opravdu dobrý dokument, ale obávám se, že té většině z vás, která Arnolda neobdivuje, či se nějakým způsobem (aktivně či pasivně) nevěnujete bodybuildingu se až tak líbit nebude. Pokud sami posilujete, a vím, že takových je tu opravdu dost, může též posloužit jako příjemná inspirace, či spíše jako povedené motivační video. Ač je Arnold jen v televizi, dokáže vás vybudit k lepším výkonům. Vidíte jak se všichni ničí a překonávají bolest, musíte je obdivovat, ale zároveň cítítte tu touhu, že byste to mohli zvládnout taky. Cvičit s Arnoldem, to je opravdu zážitek. Obdivujete-li tohoto Železného muže, můžete být z dokumentu stejně mile překvapeni, jako vězni, které Schwarzenegger navštívil, a pokud ne, nikdo vám ten film nenutí. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Pár domýšlivých borců s železem v ruce se obdivně zhlíží v zrcadle a v duchu si říkají: "Joo, ten bicák mi trochu povyrostl a hamstringy taky nejsou špatný." Kulturisti jsou vlastně taková zvláštní odrůda narcistů, zalíbených do vlastních tvarů. Já mám posilování rád jako sport, ale sledování se v zrcadle mi přijde komické. V tomhle dokumentu se většinou jen povídá, do tajů kulturistiky vás tu nikdo nezasvětí (nic o tom, co Arnold jedl!) a o Arnoldovi jsem se dozvěděl to, že nízkou hladinou sebevědomí rozhodně netrpěl. Ale to není nic, zač bych ho obdivoval. Léta minou, svaly a prsa povisle k zemi padají...a to je konec téhle pohádky. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Občas je to fakt napínavý. Když někomu fandíte a on nevyhraje:) Pro milovníky Arnolda a Ferrigna a i ostatních je to naprostá povinnost, nedá se tomu nic vytknout, snad jen to, že se dokument vůbec nevěnuje porotě. PS: Chci vidět podobný film o Ronnie Colemanovi!!! (Poprvé 12.10.2009, podruhé 8.6.2013. Arnold je stále numero uno). ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Arnold Schwarzenegger přiznal, že si některé historky vymyslel speciálně pro kamery, protože mu producenti řekli, že bez dramatických prvků by byl film nudný. Příkladem takové lži je Arnieho tvrzení, že se nezúčastnil otcova pohřbu kvůli přípravě na soutěž. (Morien)
  • Arnoldovy osobní rekordy v silovém trojboji jsou 210 kg na dřep, 200 kg na bench-press a 310 kg na mrtvý tah. (maseer2)
  • Arnoldovy míry z roku 1975 jsou následující. Výška 185 cm, váha 104 kg, paže 54 cm, hrudník 140 cm, pas 79 cm, stehna 71 cm a lýtka 50 cm. (maseer2)

Reklama

Reklama