Reklama

Reklama

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 6

Recenze (817)

salahadin 

všechny recenze uživatele

_-_SPOILERS_-_Tak v Iráku se dá chytnout leccos, že áno? Ňákej ten ajc, písek v uších nebo pekelný žbreberky. Škoda, že film je zaměřený na Ralpha, protože mě by zajímala postava Santina, zvlášť po duchovní sprše na konci filmu - co cítil? Lítost? Úlevu? Vztek? Bohužel se úplně vypařil, přitom jeho příběh by byl zajímavější než triviální rodinné drama (byť dodávalo hlavnímu hrdinovi další rozměr). Tím výtky končí, protože jinak je to špičkově natočený hororec se vším všudy. Oproti Děsivému dědictví, které jsem viděl nedávno, je to úplně jiná liga. Tajemný a postupně se rozplétajíc děj, žádné samoúčelné polekačky, vše má své místo. A děj korunovaný závěrem, který tomu všemu dal hloubku a smysl (myslím tím akci s hlavním záporákem). Navíc sympatický důraz na křesťanství a Ramirézův kněz je super. Největší pochavala ale míří k Seanovi Harrisovi, jehož postava byla naprosto odporně démonická, na konci však předvedl takové procitnutí, které mě odrovnalo. Smekám. Takhle dobrý horůrek jsem dlouho neviděl. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Film má (místy) celkem hustou atmosféru, daří se mu budovat napětí, vcelku dlouho se vyhýbá ukázat divákovi svoji pravou tvář (na což ale bohužel stejně dojde) a nabízí docela dost lekaček, možná sice mírně očekávatelných, avšak přesto fungujících. Stejně tak je potřeba pochválit masky a vcelku i triky. Ovšem na druhou stranu, „určité“ scény nepůsobí (vůbec) děsivě, nýbrž dost směšně (ostatně jako celá postava kněze a nejen jeho), podobně je tomu s mixem jazyků („mumlání“, latina, angličtina a jejich libovolné střídání…což je teda bohužel letitá praxe žánrových snímků, která mě už ale ani trochu nebaví), důraz na víru je maximálně iritující a konec…až tak banální a hloupou pointu jsem opravdu nečekal (avšak věřím, že řada amerických diváků ji přijme s pokorou, ehm). Za mě to budou lepší 3*; závěr, ze kterého se mi chce zvracet, zkrátka pohřbívá naději na vyšší hodnocení. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍTE, MYSLÍM SI, ŽE TO NEBYLA NÁHODA, ŽE JSTE TO VY, KDO OBJEVIL TY ZPRÁVY. BUĎ PŘIPADÁTE ZLU ATRAKTIVNÍ, NEBO MÁTE JEDINEČNOU SCHOPNOST OBJEVIT HO…" /// To se tenkrát Sarchie rozkecal, jak prej v NY potkal ďábla. Potkává ho v noci, hlavně ve tmě, předvádí zajímavý obrázky (krvavý), a děj je na rozhraní hororu a thrilleru. Potěší pár slušnejch lekaček, ale furt to né a né naskočit na vyšší level. Nepomůžou ani ty fáze exorcismu. Super role pro Erika Banu a film (možná) lepší Obřadu. Možná. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Beware the Night“, kterou v roce 2001 napsal Ralph Sarchie, neznám. 2.) Mám popsat tajemství prvotního zla. 3.) Thx za titule ,,SneakyT a Katchib“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kombo policejního thrilleru a ďábelského hororu mne fakt zajímalo a musím uznat, že se to povedlo. Atmosféra byla hrozivá a když tam byly jen náznaky neznámého zla, tak jsem se u toho fakt bál. Finální vymítání je už spíše jen taková show. Herci dobří a nejvíc mě bavil hlavní hrdina z Community v roli drsnýho, hláškujícího parťáka. Tvrzení, že je to podle skutečné události považuji za špatný vtip. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se docela těšil, mám rád takový ty temný deštivý detektivky z New Yorku a v kombinaci s hororem sem si říkal že to může bejt zajímavý. Ve výsledku de spíš ale jen o lehce nadprůměrnej thriller a hlavně snadno předvídatelnej film (komickej parťák, u kterýho vám je jasný že chcípne nebo utrápená manželka s dcerou, kde taky tušíte, co se bude dál dít), ale má to slušnou atmosféru a solidního Banu. Že bych si z toho filmu sednul na prdel, to se říct nedá. Nicméně jsem se nenudil, ale prostě sem čekal o trochu víc a konec mi přišel celkem odfláknutej. 60% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Produkcia zaplatila 7 miliónov dolárov len za to, že mohla natáčať v New Yorku, pričom tam bolo najatých asi 700 hercov a členov štábu, medzi nimi viac ako 400 komparzistov. (Arsenal83)
  • Joel McHale strávil mesiace tréningom s nožmi a bojovými umeniami, aby mohol vo filme robiť vlastné kúsky s nožom. Tréning, ako aj väčšinu nakrúcania zvládol bez jediného zranenia. Počas jedného z posledných dní natáčania bol však jeho syn na pľaci na návšteve a McHale mu pomocou noža odrezal kúsok bielej čokolády. Až vtedy si porezal ruku a silno krvácal. (Arsenal83)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 95. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

04.06.2014

Marvel v minulých letech zaměstnal řadu zajímavých režisérů, momentálně ale řeší problémy s Ant-Manem. Toho kvůli tvůrčím neshodám opustil Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Scott Pilgrim proti zbytku… (více)

Reklama

Reklama