Reklama

Reklama

Dřív než půjdu spát

  • USA Before I Go to Sleep (více)
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Thriller / Psychologický
Velká Británie / USA / Francie / Švédsko, 2014, 88 min

Christine při nehodě před několika lety utrpěla poškození mozku, při kterém se jí během noci pokaždé vymaže paměť. A každé ráno musí znovu a znovu zjišťovat, kým je, co v životě prožila, koho miluje a s kým žije. Její manžel Ben jí denodenně trpělivě pomáhá za pomoci fotoalb a vyprávění. Druhým Christininým průvodcem v mlhách její vlastní minulosti je psychiatr Edmund Nash (Mark Strong), s jehož pomocí si hrdinka vede videodeník. A ten jí jejím vlastním hlasem jednoho dne varuje: „Nevěř nikomu!" Deníkový záznam spustí sérii událostí, které mají strašlivé následky. Christine začíná pochybovat o všech, kteří se zdáli jí pomáhat. Otázky, kdo ve skutečnosti Christine je, co se skrývá v její minulosti a co způsobilo její poruchu, přinesou šokující odpovědi. Christine zjišťuje, že pravdu je lepší někdy zapomenout. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (301)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Rutina, která mohla bejt dost dobrá, jelikož první hodinu má velice dobře rozehráno. Trojice ověřených herců v čele tomu napomáhá. Jenže... pak jako by rozehraná partie přestala někoho bavit a ukončil jí tou nejtuctovější thrillerovou desetiminutovkou, jaká zrovna byla na skladě. Zhruba stejný, jako když si užíváte skvělej večer s vytouženou dámou a ona si to pak odskočí udělat na záchod. ()

Flipnic odpad!

všechny recenze uživatele

Třikrát do černého téměř by se dalo říct ... za poslední tři novější filmy, co jsem shlídl. Tedy do "černého odpadu!", řiťky, zakázaných, jinde povolených análů, kanálů taky, černé řiťky etiopského běžce a běžte s tím proboha doprdele, protože tam na to není vidět .. a nechci už o takový sračce ani slyšet ... ()

Reklama

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Nicole je pro mě v každém filmu ozdoba a je mi vždy velkým zážitkem koukat na její herectví ale tady tomu prvně bohužel nebylo. Snad to bylo tou rolí co měla. Firth se do své role vůbec nehodí a závěrečná pointa, kterou jsem čekal mnohem více zamotanou je také hodně slabá a jednoduchá. Slabé 3* ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Spousta už bylo podobnejch filmů o amnésii. Většinou ale romantiky s nehodou, tohle byl docela opak. Silnej psycho-drama thriller, kterej první polovinu seznamuje s celou situací a v tý druhý se až začne vlastně něco pořádnýho dít. Každopádně celou dobu nás to drží na straně Nicole Kidman a tudíž s ní nevíme, komu se dá věřit a kdo je kdo. Zvratů je tam tak akorát, aby jsme mohli bejt udivený s každým dalším dnem. A dá se to pobrat nakonec s přehledem. Dost ošidný téma, ale vydržet se u toho dá. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Minimalistický, nijak překvapivý, ale přesto slušný thriller hrající si se stejnou myšlenkou, jako romantická komedie 50x a stále poprvé. Žena se každé ráno probudí vedle svého manžela a pouze střípky z předchozích dnů (týdnů, měsíců) ukazují, že nic není jaké se zdá být a že její manžel jím možná není. Žádné velké napětí ani zvraty se nekonají, ale uteče to a neurazí. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Jedná se o poslední film, který byl natáčený na 35mm film firmy Fuji, která v době filmování zastavila jeho výrobu. (Dr. Hawkeye)
  • V knihe si pre seba Christine (Nicole Kidman) píše denník, vo filme však nahráva videá. (Astonko)
  • Počas rozhovoru s Benom (Colin Firth) v škole Christine (Nicole Kidman) zhodí tašku na zem a podíde k nemu, aby ho objala. V ďalšom zábere je taška preč. (Arsenal83)

Reklama

Reklama