Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (190)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jakkoliv původní Angelika patří k mému dětství,nikdy jsem nebyl její fanda a od doby kdy jsem jí viděl naposledy už uplynulo hodně vody a tudíž si s děje prakticky nic nepamatuju a tenhle remake mi nikterak žíly nerve.Bohužel ovšem novodobá verze je poměrně veliká nuda,kde se sice tu a tam něco děje,ale už jen díky nepříliš vydařenému obsazení jsem po celou dobu neměl potřebu někomu fandit a zajímat se kdo jak dopadne.Jelikož je Angelika pro mnohé nesmrtelnou klasikou,tohle beru jako krok vedle.Pro větší snesitelnost a spád by určitě pomohlo pokrácení o dobrou půl hodinku...40% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je třeba určitě ocenit odvahu, se kterou se tvůrci rozeběhli hlavou proti zdi, protože tady se opravdu nedá vyhrát, maximálně jen odejít se ctí. Tím, že se ve filmu otevřeně hudbou z původní Angeliky přihlásili k jejímu odkazu určitě potěšili spoustu fanoušků, zároveň ale taky naznačili, jak tento remake chápat. Na "staré" filmy se "mladí" lidé nedívají, tak je třeba dodat stravitelný remake, aby se dětem dostalo kulturního dědictví národa ve stravitelné formě. My starci si pustíme nedávno vyševší bluray originálu a budem slintat nad tou "starou raketou" Michelle Mercier a mladí budou zase slintat nad tou "nemastnou neslanou nedomrlou" dnešní Angelikou. V každém případě to pan Ariel Okurka natočil slušně. 60% plus hvězda navíc za odvahu. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Subjektívne ten film asi tak 3 hodiny. Keď ale odmyslíme tu romantiku, z historického hľadiska .... ne. Ani tak. Lebo keď dáme preč romantiku, neostane ani tá holá kostra, na ktorej by sa dalo stavať. Malo to svetlé momenty, malo to pekné obsadenie a kostými, ale čo z toho keď sa to ťahalo a nemalo konca? 1 z 5 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nová Angelika je filmem příkladně jiným, než tisíci reprízami prověřená série Bernarda Borderie. Však také nač očekávat kopii romantických dobrodružství hrdinky 17. století v pojetí 60. let, když se ty významy a paraboly stále posouvají až k naší současnosti. Ariel Zeitoun mnohem více pracuje s temnější atmosférou dvorského dobového života, ale i tak v šeru světla svící dominuje příběh mladé rebelky de Sancé de Monteloup, která časem pochopí, že i starší manžel hrabě de Peyrac má cosi do sebe. Nesmělá erotika střídá explicitnější pojetí manželských povinností a metafora za pomoci Fragonardovy houpačky pomáhá v rychlejším sledu ukrajovat čas během kterého se Angelika a Joffrey stávají rodiči. Načež následuje první kapitola známých pařížských intrik. Už bylo na čase. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Scénář snímku vznikal ve spolupráci Nadiou Goloubinoff, dcerou autorky románu Anne Goolon. (M.B)

Reklama

Reklama