Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (190)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Takhle to přece vůbec nebylo! Milovníci klasické verze o čachrářce s manipulativním rozkrokem můžou být oprávněně rozhořčeni, ale mně spíš vadilo celkově mdlé osobní i romantické kouzlo, často zmatečné přechody mezi scénami a lehká dobová nevěrohodnost (tahle Angelika klidně mohla nosit mikinu GAP s kapucí). V podstatě je tento remake zbytečný jak běžecký pás v domácí posilovně hraběte de Peyraca.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

A ono to zse nebylo tak hrozné, jak jsem čekal a jak valná většina hodnotících prohlašuje. Oproti původní Angelice se ta současná může pyšnit autentičtější atmosférou, uvěřitelnějšími postavami a v mých očích i přitažlivější hrdinkou. Michelle Merciér sice byla hezká ženská, ale jazyk na vestu jsem z ní rozhodně neměl. Mínusem jsou naopak ostatní postavy resp. jejich představitelé, ale na druhou stranu si musím položit otázku, zda Francie disponuje vhodným typem herce, který by dokázal přehrát Roberta Hosseina a Jeana Rocheforta. Určitě ne. Chápu, že skalní fanoušci staré Angeliky se křižují a zažehnávají všechno zlé, ale já k nim nepatřím a tudíž jsem se docela příjemně bavil. 60% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Francouzi asi mají nějakou důmyslnou taktiku natáčení remaků, protože přesně deset let před natočením této Angeliky se tehdá v DVD půjčovně u nás ve městě objevil stylově naprosto podobný remake, tenkrát na Fanfána Tulipána. Takže pakliže znáte ten a znáte originál, tak dost dobře budete vědět, jak to dopadne s tímhle filmem. Nová Angelika má nicméně pár výhod. Třeba jsem díky ní objevil nádhernou Noru Arnezeder. Také ale využívá překrásné exteriéry, které jsem si vysloveně užíval. Nejenom rakouské zámky, ale i ty české. A ty především. Pod digitální kamerou vypadají jak z dokumentu Národní klenoty, co v něm tak krásně povídal pan Táborský. Toho jsem kupodivu v tomhle filmu nezahlíd, ačkoliv si zahraniční štáby většinou nenechá ujít. Hodně mě ale pobavil hrabě Peyrac, kterého hrál šedesátý Lanvin. Ta sexuální scéna s Angelikou pak měla neuvěřitelný koule. Vlastně jsem nevěděl, jestli je to dobrý nebo špatný a to i přesto, že Nora je fakt moc hezká herečka. Celkově vzato je tenhle film vhodnou výplní pošmourné soboty. Je to remake, což je špatný samo o sobě, ale pár dobrých míst se tam přeci jen najde. Zajímalo by mě, co by na ní řekla Škopková. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Snažila jsem se film sledovat bez předsudků a otevřeně k novátorskému pojetí. Jakmile však ve filmu zazněla ukradená melodie z původní Angeliky, věděla jsem, že už ho nezachrání vůbec nic. Romantika, tajemno i vášeň starého příběhu zmizely a stal se z něj tuctový akční snímek stříknutý péčkem. Jednu hvězdu dávám za Gérarda Lanvina, coby Geoffreye, kterému jedinému jsem jakž takž přišla na chuť. Až na to péčko tedy. Zbytek, škoda mluvit. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Ja osobne by som volil formu televízneho seriálu, keďže sága Angeliky je veľmi rozsiahla, takže z dlhodobejšieho hľadiska by to bolo lepšie. I keď už tento film pôsobí dosť televízne. Nora Arnezeder je dostatočne pôvabná a krásna pre rolu Angeliky a túto postavu poňala trochu inak než Michele Mercier. Veľkým krokom vedľa je však herecký predstaviteľ Joffreyeho de Peyraca. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Angelice (Nora Arnezeder) je ve filmu 17 let, její představitelce Noře Arnezederové je přitom bylo v době natáčení 25. (M.B)
  • Představitel Joffreie Gérard Lanvin byl v době filmování šedesátník, v knižní předlože bylo přitom postavě 30 let. (M.B)

Reklama

Reklama