Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (190)

Morholt 

všechny recenze uživatele

A ono to zse nebylo tak hrozné, jak jsem čekal a jak valná většina hodnotících prohlašuje. Oproti původní Angelice se ta současná může pyšnit autentičtější atmosférou, uvěřitelnějšími postavami a v mých očích i přitažlivější hrdinkou. Michelle Merciér sice byla hezká ženská, ale jazyk na vestu jsem z ní rozhodně neměl. Mínusem jsou naopak ostatní postavy resp. jejich představitelé, ale na druhou stranu si musím položit otázku, zda Francie disponuje vhodným typem herce, který by dokázal přehrát Roberta Hosseina a Jeana Rocheforta. Určitě ne. Chápu, že skalní fanoušci staré Angeliky se křižují a zažehnávají všechno zlé, ale já k nim nepatřím a tudíž jsem se docela příjemně bavil. 60% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nová Angelika je filmem příkladně jiným, než tisíci reprízami prověřená série Bernarda Borderie. Však také nač očekávat kopii romantických dobrodružství hrdinky 17. století v pojetí 60. let, když se ty významy a paraboly stále posouvají až k naší současnosti. Ariel Zeitoun mnohem více pracuje s temnější atmosférou dvorského dobového života, ale i tak v šeru světla svící dominuje příběh mladé rebelky de Sancé de Monteloup, která časem pochopí, že i starší manžel hrabě de Peyrac má cosi do sebe. Nesmělá erotika střídá explicitnější pojetí manželských povinností a metafora za pomoci Fragonardovy houpačky pomáhá v rychlejším sledu ukrajovat čas během kterého se Angelika a Joffrey stávají rodiči. Načež následuje první kapitola známých pařížských intrik. Už bylo na čase. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další remake u něhož jsem si řekl - proč? A to hned dvakrát. Za prvé proč vůbec něco takového vzniká a za druhé proč já na to hrome koukám. Jmenovatel obou otázek je společný. Je jím zvědavost jak a zda někdo jiný látku (často románovou předlohu) zpracoval jinak a třeba i lépe. Bohužel a teď nelžu, nejsem si schopen vybavit žádný remake nějakého slavného filmu, kdy jsem si řekl, sakra - to bylo o dost lepší než ten původní snímek. A ani zde nepatří k těm více hodnoceným. Je to jako písničkou, když Vám ji po čase často po smrti nějakého echt zpěváka přezpívává do omletí z rádia nějaká mladá serebrita co zatím nic nedokázala kromě toho, že se neustále někde nechá fotit bulvárem i při těch nejdebilnějších příležitostech... Přesto remaky filmaře podivně lákají, přitom podle mého když už jdou do něčeho takového a tak výpravného, zde až do půlky sedmnáctého století, mohli by natočit něco úplně nového z té doby... Ne. Tady natočili Angeliku, před nedávnem vznikl remake Sedmi statečných či Ben Hura... ne neviděl jsem ani jedno a nemám chuť ani přehnané iluze o kvalitě . O našem remake Švejka se zatím jen mluví a co jsem mluvil s lidmi majícími v oblibě film, bylo to zatím povětšinou přijato s mírným či větším zděšením... Tahle Angelika je taková spíše dobrodružná věcička skoro až pro odrostlejší mládež. Nora je malďoučká, hezká, o tom žádná, ale Angelika je u mně je jen jedna a tou byla Michelle Mercier - tečka. Ačkoliv i tento film je celkem slušně výpravný a divák se může kochat opevněnými zámky, kostými či hezkými interiéry, přeci jen je za originálem o dost pozadu. Děj je sice podle knihy, ale je celkem dost odsekán a příběh jen klouže pom hlavní ose, kterou je Angelika a její milovaný kulhavý Joffrey. Trochu v šoku jsem koukal na to jak jej po procesu před upálením přivazují ke kůlu takovými sranda tkaničkami... Kdo trochu zná historii, neřku-li dokonce formy různých dobových trestů a způsoby poprav, ten už se musel ke konci smát. Koukat se na to dalo, ale jak říkám - pro mně osobně je Angelika jen a jen jedna. * * ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Na starej Angelike som za socíku vyrastala a napriek všetkej gýčovitosti patrí do mojej zbierky spomienkovej nostalgie. To sú veci, na ktoré nedáte dopustiť, hoci si uvedomujete ich nedostatky. Preto som k novej Angelike pristupovala s podobnou ostražitosťou ako asi všetky ženy mojej či staršej generácie. Avšak, hoci ma z pomyslenia na remake tejto klasiky občas premáhal odpor, nenechala som sa ním ovládnuť a rozhodla sa, že to proste skúsim, dám novej Angelike šancu a potom sa uvidí. Nakoniec sa uvidelo, že sa mi to páčilo :-) Chvíľu to trvalo a nepoddala som sa ľahko, ale napokon som musela priznať, že ma to baví, a čo viac - že by som privítala pokračovanie! Pretože koniec-koncov, aj v starej sérii bola mojou najobľúbenejšou časťou tá o kráľovskom dvore Ľudovíta XIV. ;-) ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Z pôvodných filmov o Angelike som nadobudol dojem, že celá séria je jeden veľký romantický gýč zasadený do 17. storočia, o kráske, ktorá dá každému okrem kráľa a sultána, no nadovšetko miluje svojho chromého manžela. Na celej tej sérii ma zaujala len krásna hudba a ešte krajšia Michele Mercier. Neviem, ako veľmi sa filmy líšili od románovej predlohy, no ťažko čakať, že remake bude o niečom inom, aj keď taká predloha sa dá sfilmovať na veľa spôsobov. Áno, je tu veľa vecí iných, no nemôžem povedať, že lepších, tá dejová linka je rovnaká. Veľký rozdiel je v hlavnej predstaviteľke, pretože Nora Arnezeder nesiaha Michele ani po členky, pokiaľ ide o vzhľad a s tým čiernym hniezdom na hlave bola fakt hnusná. Herecky ich porovnávať nebudem, pretože v tom ani Michele nevynikala. Plusom Nory je, že mala odvahu ukázať svoje telo v plnej kráse, naproti tomu Michele bola viac krát nahá, no vždy bol záber kamery taký, aby nebolo nič vidieť. Aj ďalší herci, či už v postave Peyraca alebo Nicolasa mi boli sympatickejší v pôvodnej sérii, hlavne Nicolas je tu obstarožný, nevzhľadný a totálne nesympatický. Aspoň že tá hudba zostala, bez nej by to nebola Angelika. Takže, podtrženo a sečteno - remake sa mi zdá o kúsok horší, ako 1. časť pôvodnej série. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení filmu začalo 17. září 2012 na zámku Schloss Hof v Dolním Rakousku. Herci i kompars se sjeli na hrad v dopoledních hodinách a natáčelo se až do pozdních nočních hodin. Počasí bylo ideální, ani příliš teplé, ani chladné. Fotografování na placu nebylo vůbec povoleno, mohli se fotit pouze komparsisté. Kolem dokola neustále pobíhali maskéři a kontrolovali, zda je všechno v pořádku. Ve chvílích volna a v pracovních záběrech měla Nora Arnezeder na hlavě síťku, aby jí účes neponičil vítr nebo drobná smítka poletující ve vzduchu. Dialogy se natáčely ve francouzštině a angličtině. Druhý den se začalo natáčet při západu slunce a pokračovalo se až do čtvrté hodiny ranní. Všichni zúčastnění byli poučeni o tom, že detaily o natáčené scéně nesmí nikomu prozradit a také fotografování bylo přísně zakázáno. Na zámku Schloss Hof se filmaři zdrželi do pátku 21. září, v dalším týdnu pak využili prostory bývalého loveckého zámku Eckartsau, kde se mimo jiné natáčela svatba Angeliky (Nora Arnezeder) a Joffreye (Gérard Lanvin). Několik scén vznikalo také na hradě Kreuzenstein. Od 27. září do 5. října 2012 probíhalo natáčení na hradě Rosenburg. Tímto dnem také definitivně skončilo natáčení v Rakousku a štáb se pomalu připravoval na přesun do České republiky, kde se filmovalo na zámku v Kroměříži a na hradu v Telči a na hradech Točník a Žebrák. Natáčelo se i na hradu Pernštejn. (FRIDAY13)
  • Na českém dabingu se podílel i Vladimír Brabec, který daboval i ve filmech o Angelice o 50 let dříve. (M.B)
  • Sexuálna scéna medzi Norou Arnezeder (Angélique) a Gérardom Lanvinom (Joffrey de Peyrac) bola taká intenzívna, že jej natáčanie trvalo veľmi dlho a obaja trávili mimo natáčanie aj v súkromí veľmi veľa času, aby si na seba zvykli a spoločne ju zvládli. (Arsenal83)

Reklama

Reklama