Reklama

Reklama

Vraždící opice

(TV film)
Trailer

VOD (1)

Roztomilý domácí mazlíček, opička Skippy, vede dvojí život. V noci létá po okolí a přeměňuje se do masožravé vraždící bestie... Joan právě maturuje. Její těžce zaneprázdněný otec James však jako vždy nestíhá a tentokrát dokonce nestihne slavnostní vyřazení, což Joan velmi těžce nese. Aby si James u své dcery svůj prohřešek vyžehlil, koupí jí u místního obchodníka se zvířaty, Rudyho, malou opičku. James však nemá tušení, že se opička umí proměňovat ve velkou létající opici, která ráda žere maso. Rudy se opice rád zbavil, protože mu v jeho obchodě zabila několik ptáků a koček. Také už za letu z Číny zabila druhého pilota. Joan se opička velmi líbí a ihned jí začne říkat Skippy. I Skippymu se Joan líbí, a tak začne žárlit na lidi okolo dívky. Nejprve se Skippymu znelíbí Jason, přítel Joan. Když Joan nechce s Jasonem spát, je Jason na dívku sprostý. Skippy se v noci promění a odletí do blízkého domu, kde je nevěrný Jason právě v posteli s Joaninou spolužačkou, Chasity. Skippy oba mladé lidi zabije a roztrhá. Pak se Skippy vrátí zpět do domu k Joan a opět se změní v malou, nevinnou opičku, dokonalého domácího mazlíčka.

Zatím v Číně místní bojovnice proti démonům, Yin, a její komplic Wang zjišťují, že pašeráci exotických zvířat chytli v pralese jednu z posledních dvou opic Zig a tu prodali do USA. Zigy jsou prokleté opice, proti kterým rodiny Yin a Wanga bojují celá staletí. Ve chvíli, kdy jsou opice zabity normálními zbraněmi, nezemřou, ale znovu ožijí a ještě se z jedné opice stanou dvě. Yin nakonec získá jméno obchodníka, kterému pašeráci opici prodali. Jméno potřebovala, aby se s Wangem mohla vypravit do Států Zigu zabít. Skippy v Kansasu zatím přes den předvádí Joan malou roztomilou opičku a v noci, kdy Joan spí, vyráží do okolí, aby zabil na okolních farmách nějaká zvířata a mohl se živit jejich masem. Po pohřbu Jasona a Chasity se začne Joan dvořit spolužák Paul. Jenže když Paul chce Joan políbit, Skippy ve své denní podobě mladíka napadne. Paul se snaží Skippyho nakopnout, což vyvolá bouřlivou reakci Joan, která mladíka vyhodí. Skippy však už má svůj duplikát, který vznikl, když Skippyho zastřelil místní farmář. Tento duplikát vyhledá Paula u něj doma. Naštvaný Paul malou opičku zastřelí a vhodí ji do chladící bedny. Mrtvá opice se však duplikuje a v bedně se z ní stanou dvě. Tyto dvě opice se s přicházející nocí změní v létající bestie, které Paula zabijí. Zatím Joan zahlédne, jak se její milovaný Skippy změnil v děsivé létající monstrum. Joan se vydá do noci, aby viděla, kam její milovaná opice odlétla. Na blízké benzinové pumpě je svědkem toho, jak létající opice roztrhají majitele. Joan zděšeně volá otce a žádá ho o pomoc. James ihned telefonuje šerifovi, otci mrtvé Chasity, a žádá ho o pomoc. Šerif s pomocníkem vyrážejí do města a oba brzy narazí na skupinu létajících opic. Snaží se je pozabíjet, s každým výstřelem je však v městečku více a více létajících stvůr, které napadají a zabíjejí lidi. James spěchá domů, aby ochránil svou dceru. Tu nachází v domě společně s její kamarádkou Sonyou, která se u Joan skryla před útočícími bestiemi. Zatím se v městečku konečně objeví Yin s Wangem a podaří se jim přesvědčit šerifa, aby po bestiích přestal střílet. Obranu městečka chce Yin vyřešit zabitím Skippyho, který je nejstarší opicí. Pokud se podaří zabít jeho, zahynou všechny vraždící opice. Řešením je nalákat Skippyho k Joan a tady ho Yin zabije pomocí svých kouzelných zbraní, které jediné dokážou nesmrtelnou opici zabít. Yin s Jamesem a Joan začnou plán uskutečňovat, ale ten se jim vymkne z kontroly. Skippy totiž v souboji zabije Yin. Proti běsnící opici tak nakonec zůstávají pouze James, Joan a Sonya. Šerifa a Wanga totiž útočící opice už zabily. Joan Skippyho postřelí kouzelnou šipkou. Umírající bestie však ještě takřka zabije Jamese. Nakonec ale padne mrtvá a s ní začnou umírat všechny její klony. Městečko je zachráněno. (TV Prima)

(více)

Recenze (23)

castor odpad!

všechny recenze uživatele

Skippy, óóó Skippy, Skippy je náš kamarád. Australská dvojčata měla tehdy nezvyklého kamaráda: klokana. Americká maturantka dostane taky svého Skippyho: opičku. A ta taky umí zajímavé kusy. Hlavně v noci. Jenže tohle má s filmařinou společné asi jako smažák s gastronomií. Divákovi je špatně, herci by měli dostat nějaké nepodstatné ocenění, že se před kamerou z těch dialogů nezačali smát. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Od filmu s tak směšným názvem snad ani nejde mít nějaká větší očekávání, skutečnost však předčila ty nejhorší obavy. Dějově je to neuvěřitelně dementní, herecky naprosto tragické, a celkově je to prostě tak stupidní a amatérské, až to není možné. Naprostá ztráta času, která nestojí za vidění. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Flying monkeys co od toho čekat? Jasně že létající opice, ale tohle mi přišlo skoro jako vlkodlačina, ano čtete dobře. Oni ve filmu sice jsou opice a ne vlkodlaci ale ty opice se v noci mění v monstra. Proto mi to tak přišlo, je to sice poměrně originální, ale taky pěkně blbé. Bylo by to dobré ale tvůrci to braly jako čistokrevný horor bez špetky humoru. Nicméně nemůžu říct že jsem byl zklamaný, nečekal jsem naprosto nic, už jen proto že na filmu dělaly naprosto neznámý tvůrci. No a nakonec jsem film dokoukal v pohodě, ale není to nic moc dobrého, ale vydrápalo se to aspoň do slibného podprůměru. ()

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

Vincent Ventresca hrál v Přátelích v dílu "Opička". Zde se ale roztomilé opičky měnily v neumnělé digitální opicodlaky. Hrozná amatéřina. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Já nevím, tohle snad nejde hodnotit. Pokud to budu hodnotit jako Fantasy/Horor/Sci-fi, je to jasnej odpad. Ale zase, když se u toho člověk zasměje, byť ne díky, ale navzdory tvůrcům a pobaví se s partou přátel, tak asi OK, ne? Při použití této optiky to ale zase není natolik špatný, aby se člověk bavil celou dobu. Takže jako komedie je to průměr a podprůměr. Důležitý, ale je, že pizza je ještě teplá a tak tomu mrsknu asi jednu hvězdičku, byť mi to v tomto případě přijde trochu nepatřičný. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové béčko o roztomilé opičce, která se v noci mění na vraždící monstrum. Zdánlivě to připomíná příběh o vlkodlakovi, jenže tady opička není vlkodlakem, nýbrž nějakou obludou, co vypadá jako okřídlený chrlič. Vzhledem k tomu, že se ve filmu tahle obluda a později i její početný dav bratříčků objevuje fakt často, tak to není taková kravina jak by se zdálo. Tedy kravina to je, ale rozhodně se divák nenudí. Ačkoliv je to spíše film pro puberťáky (hlavní hrdinkou je čerstvá maturantka) a samotná monstra, ti okřídlení CGI chrličové, nejsou nijak povedení. [205. hodnocení, 19. komentář, 18%] ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Digitalne lietajuce akoze opice vrazdia ako na beziacom pase,je to katastrofa,ale zase to cloveka pobavi,takze snahu ocenim...:-) ()

Oto10 

všechny recenze uživatele

Mělo to něco do sebe. Bylo to poutavé. opičce (obludě) jsem velice moc fandil. Film se vůbec netvářil jako horor, nýbrž jako jedna velká komedie. Jinak je film, naprostá katastrofa a tragédie, Scénář k filmu musel napsat člověk, který to zřejmě neměl v hlavě v pořádku. :) ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Průměrný "horor" o vraždících zvířecích monstrech, od kterého snad nikdo neočekává nějakou uměleckou hodnotu. Plusem u tohoto filmu je, že monstra jsou poměrně často vidět v akci a nevypadají zase vyloženě směšně. Lidské postavy jsou, jak je u podobných filmů obvyklé, dost hloupé. Říkal jsem si, kdy konečně Američanům dojde, že jejich střelba opicím nijak neublíží, naopak každá rána způsobí rozdvojení a vznik dalšího zabijáka - a pochopitelně jim to nedošlo nikdy, museli jim to Číňani říct. Celkově jsem od filmu asi dostal, co jsem očekával. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

"No tak, přestaň dělat opičky" Klasický céčkový horor s příšernými triky, tentokrát s létajícími opičími monstry. Už podle názvu vám musí být jasné, do čeho jdete a přesně to také dostanete. Aby se dala pořádně využít poměrně originální zápletka, museli by tvůrci přistoupit k filmu úplně jinak. Hrozné triky, hrozní herci a hrozný "edwoodovských dialogů plný" scénář. (např." Co jste zač?" "Je fuk, co jsme zač. Zeptejte se proč."; nebo "Nelíbí se mi, že jste přišli do mého krámu bez pozvání. V Americe tomu říkáme vloupání.") ----- SPOILER ----- Letadlo pašuje exotická zvířata do amerického zverimexu, druhý pilot jde prozkoumat tajemný hluk ze zavazadlového prostoru a už se nevrátí. První se jde po něm mrknout a zjistí, že kolegu i všechna zvířata zabila jakási podivná ošklivá digitální vraždící okřídlená opice. Sám stihne utéct a přistát, ale poté je v zavazadlovém prostoru krom mrtvol nalezena jen malá roztomilá opička. Tu převezli do prodejny, ale druhý den najde majitel v prodejně všechna ostatní zvířata mrtvá. Otec maturantky nestihne její velký ceremoniál (ta je z toho poněkud přešlá) a jako "náhradu" pořídí dceři exotického domácího mazlíčka. Jenže netuší o jejích nočních vražedných výletech. I když po čase jim začne být divné, že opice vůbec nic nejí. ("Ani banán? Opice nejí banány? Já bych si teda jeden dal."). Kdesi v džungli zabijí Lovci démonů předposledního "Opičkodlaka" a zbývá už jen jediný. Ten v Americe. Mezitím zjistíme, že opičáky lze zabít pouze pomocí posvátných předmětů ("Starobylí démoni žádají starobylé zbraně") a že při jiném úmrtí nejenže obživnou, ale rozdvojí se. Naše studentka jde mezitím jednou večer později spát a zastihne opičáka při přeměně a sleduje, kam si v noci vyrazil. Problém je, že v Americe hodně lidí vlastní střelnou zbraň a Vraždící opice se nám začínají nebezpečně množit. Naštěstí do města dorazí i Lovci démonů, kteří vědí, co dělat. ---- Dalo se na to koukat, ale kvalitě se to zdaleka ani nepřibližuje. Jiné snímky podobného ražení "ZA MÁLO PENĚZ MÁLO MUZIKY" jsem si užil víc. Proto jen jedna hvězda. ()

Akrman 

všechny recenze uživatele

Kousek jsem viděl na Prima COOL v klasické páteční rubrice céčkových,déčkových až éčkových "filmů". A můžu s klidným svědomím říct, že jsem tam viděl i spoustu horších věcí. Jakože přečkal jsem kvůli vraždící noční scéně 10 minut reklam (což je zcela nepochybně důvod, proč Prima tyhle filmy vlastně vysílá), to mě uspokojilo a můžu jít v klidu spát. Snad si pro mě Skippy nepřijde;) ()

randalll odpad!

všechny recenze uživatele

Stačilo zhlédnout film do první reklamy a finito. V roce 1989 bych se možná dokoukal a možná, že i trochu bál. Dnes to hodnotím jako pi*ovinu dost tvrdého kalibru !!! ()

rass odpad!

všechny recenze uživatele

Už debilní název filmu sliboval opravdový "zážitek" - a stačilo shlédnout jen pár minut a bylo všechno jasné: jedná se o další z nekonečné řady zcela zbytečných a naprosto hloupých slátanin. ()

Reklama

Reklama