Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Febiofest 2014] Stroj vypadal velmi nadějně a filmů natočených ve stylu klasik ze zlaté éry SF je dnes jak šafránu, ale u slibně nakročenýho filmu selhalo to nejdůležitější: příběh. Ten nepřináší nic novýho, zajímavýho, provokativního apod. a je strašně čitelnej. Nezachrání to ani temná dystopická atmosféra. Skalní scifisti si nejspíš ve filmu to svoje najdou a shlédnutí litovat nebudou, i když libovolná epizoda Krajních mezí je lepší. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Na začiatok by som upozornil, že hviezdičkové hodnotenie je čisto subjektívne a neznamená, že je film s okamžitou platnosťou hodný zavrhnutia. U The Machine by som prekusol neoriginalitu, keďže práca s myšlienkou je zaujímavá, ale žiaľ zúfalo nerozvinutá. Nedostatočná stopáž (alebo neschopnosť zhustiť dej) a look niekde na polceste medzi televíznym a direct-to-dvd z neho robia len ďalšiu žánrovú jednohubku, ktorá bohužiaľ nie je dostatočne vťahujúca, napínavá či zábavná na to, aby nenudila. Na prvý pohľad príťažlivá škrupina v sebe priveľa neskrýva. Ale ktovie, možno som len príliš skeptický, i keď som od toho vonkoncom nič nečakal. 40% ()

Reklama

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Slušný námět, koktavě odvyprávěn, skvělé efekty, ale zatraceně se jimi šetří. Bohužel se čisté robotické ohrožení střídá s citovkou - takže vědec se dá do služeb armády, aby vyvinul vojenského robota-zabijáka, ale experimentuje na veteránech s těžkými zraněními, odměnou mu bude vyléčení jeho dcery s nějakou neurochorobou, možná, když se mu podaří ji snad proměnit na robota, asistentky mu mřou jak mouchy, nejnovější objev mu taky dlouho nevydrží, vyrobí si z ní robotku ... zmateně se to vine dál ve stejném duchu, najednou je tu zlotřilý snad generál nebo co, střídá se akce s romantikou a logika už dávno emigrovala do nepřátelské Číny. Ani se jí nedivím. Nejrušivější na celém filmu jsou oni veteráni-kyborgové, kteří často hovoří "jazykem budoucnosti", což je takové bzzzum bzzzum bez titulků. Těžko říci, co sdělují a komu, rozhodně nic divákovi. A protože každý film stojí a padá divákem, tento bohužel padá. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly ~ Vůbec ne špatné, překvapivě. Jen tomu chybí ještě trochu víc hloubky, aby mi ten dějový zvrat přišel skutečně jak ZVRAT, vyústění něčeho, k čemu se to schyluje, co je neodvratné, akorát to nikdo z těch, co to vlastně tvoří, sami ve své zaslepenosti nevidí. Příběh totiž přináší spíše jen adaptaci již známého a očeávatelného. Ani ani by nevadilo, že to bylo poměrně laciné co se vizuálu týče, má to poměrně hezkou minimalistickou hudbu. Rozhodně od toho nečekejte nějakou sci-fi akčňárnu. Jen právě zaslepenost jednoho vědce a stroj, jenž se díky pár omylům naučil a poznal, co je součást starého a nového světa. ~ A přitom na počátku SkyNetu byla jen jedna malá nemocná dívenka... ~ PS: Film mi lehce připomenul Splice. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Po Lucy a Transcendence jsem byl nažhavený na další podobný projekt. Stroj je nenápadný film, který začíná excelentně - Turingovým testem. Pak si ale scenárista vzal očividně volno a až do konce se nestalo vůbec nic, co by stálo za zmínku. Sice to nebyla nuda, ale po konci jsem si uvědomil, že vlastně nevím, o čem to bylo. 50% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama