Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kresten se čerstvě oženil s dcerou svého šéfa. Hned ráno po svatební noci však musí odjet na venkov, kde žije jeho otec s mentálně postiženým bratrem. Kresten s nimi deset let nemluvil. Otec však umřel a před Krestenem stojí problém, jak se postarat o bratra. Jako hospydně k nim přichází Liva, která pracuje jako prostitutka v lepší společnosti a teď jí telefonicky obtěžuje nějaký úchyl. Na velkém statku se setkávají tři úplně jiné povahové charaktery, takže konflikt je téměř nevyhnutelný. Zvláště pokud si celou situaci špatně vyloží Krestenova žena a přijede taky mladší bratr Livy, Bjarke. (Isherwood)

(více)

Recenze (33)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Podle obsahu to vypadalo na komedii plnou omylů, ale Dánové to vidí trochu jinak. Vůbec pojem „komedie“ berte s rezervou, tohle je spíš drama říznuté rom-komedií. Sice obsahuje (jako věčina filmů) pár méně uvěřitelných věcí, ale zároveň i leccos skutečného, co by se v mnoha amerických snímcích tlačilo do happyendu nebo někam do nereálna, aby se zalíbilo divákům. Ale i tak jsem se občas zasmál; nevím proč, ale příběh mě nenudil, dokonce poutal. Zkrátka to je jeden z mála příběhů ze života, který mě zaujal. Velké minus je chybějící hudba.# [viděno: monitor, 2.0->5.1] # příběh 6 | hudba 0 | humor 3 | akce 1 | napětí 1 | pustil bych si znovu 5 ()

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Jeden z typicky severských filmů, nejen díky formálnímu zpracováním podle manifestu Dogma. Tenhle se řadí spíše k těm lehčím, i když se zde o komedii v pravém slova smyslu nejedná. Postavy, kterým se znenadání změní život a musí si zvykat na nové životní situace, prochází mnoha nesnázemi. Přesto, že jejich zážitky nejsou zrovna záviděníhodné, film působí optimisticky a zvedne náladu. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Titulok nám oznámi že ide o Dogmu 3 a skutočne sa tu ešte nič z manifestu neporušovalo. Alebo to aspoň takým dojmom pôsobí. Zdá sa, že príbeh plynie len tak mimovoľne, ale ak sa sústredíte, tak vidíte, že scenár bol zrejme dosť pevný. Vo svojom jadre skôr smutný príbeh o dvoch-troch-štyroch stroskotancoch (plus zopár zúfalých vedľajších postáv), avšak aj s komediálnejšími momentami, i keď iba pre divákov, postavám väčšinou do smiechu nebolo. Ale tých zopár šťastných a bláznivých chvíľ, ktoré okrem drámy prežili, sú presne tie, ktoré robia naše životy bohatými. A možno príde aj Toširo Mifune. ()

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za herecké výkony a ta druhá?Možná za styl dogme? Toť asi vše. Film postrádal dramatičnost dánských filmů a ona roztaženost po více lokacích mi byla lehce na obtíž. Dějově by se ze snímku dalo také vytěžit mnohem více. Přece jen postižený bratr, Liva co by bývalá prostitutka a její bratr společně s čerstvou a zároveň bývalou ženou, by měli poskládat daleko zajímavější a záživnější snímek. Snad příště. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Třetí dogma film, který se přece jen malinko od pravidel odchýlil - hudba, kamera. Sám Søren Kragh-Jacobsen zamýšlel natočit optimistický, lehký snímek, a to se mu koneckonců podařilo. Mifune je opravdu milý, úsměvný, nepříliš sentimentální film, který vyniká zajímavým příběhem, jenž nám nenechá příliš času na to, abychom se zamýšleli nad jeho občasnými přehmaty. Pochválit je nutno i ústřední herecký pár, přičemž zvláště Iben Hjejle odvedla hodně dobrý výkon. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama