Reklama

Reklama

Mercy je napínavý nadpřirozený thriller, který odkrývá dávná rodinná tajemství. Dva problémoví bratři se vydají společně se svou matkou do odlehlého domu, aby se tu postarali o babičku. Snaha pomoci jim ale přinese nečekané pře- kvapení v podobě děsivých tajemství, která jejich babička dosud skrývala. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Mercy" je adaptáciou poviedky "Gramma", ktorú napísal americký spisovateľ Stephen King. V roku 1985 vyšla v zbierke "Skeleton Crew". Ku tomuto snímku som pristupoval tak, že som si po dlhom čase znova prečítal poviedku a následne si pustil film. Maestro King napísal nepríjemne strašidelný komorný príbeh. No scénarista Matt Greenberg a režisér Peter Cornwell literárnu predlohu úplne preinačili, celé to zbytočne a hlúpo prekombinovali a tak z toho vznikol nudný a nezaujímavý film. ** ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Neviem čo viedlo Cornwella vybrať si po veľmi slušnom The Haunting in Connecticut za svoj ďalší režijný počin práve horor akým je Mercy. Ono je totiž tak zbytočné a nezaujímavé televízne béčko, že z toho by slušný horor nevykúzlil ani James Wan. Príbeh o starej posadnutej babke bol vyslovene o ničom, atmosféra a strašidelné scény žiadne, ale to ani tak nedávam za vinu Cornwellovi, pretože ten to po technickej stránke natočil celkom štandardne, akurát v tak jednoducho filme nie je najmenšieho priestoru predviesť niečo viac, čokoľvek viac! Nie je tu ani len dôvod na jednu zaujímavejšiu scénu, strašidelné to nie je vôbec a aj keď sa to v závere snaží na pár minút zintenzívniť dianie tak po predošlej hodine je divák už natoľko otupený, že mu je akákoľvek snaha režiséra úplne ukradnutá. Možno som s hodnotením až veľmi prísny, pretože keď už nič iné tak to aspoň ničím neurazilo, len maximálne unudilo (aj pri tej veľmi striedmej 80 minútovej stopáži), no mňa to tak nezaujímalo, že sa mi v tom ani nechce hľadať čokoľvek za čo udeliť body. CELKOVO: 1* (2/10) ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zklamání jako prase!Od režiséra výtečného Haunting in Connecticut jsem čekal teda mnohem lepší film.Režisérské vedení herců je naprosto tragické, výkony jsou úplně mimo, scénář stupidní a střih totálně na vyliž prdel.Navíc zvuková stopa se úplně imbecilně mísí dohromady, takže slyšíte spíš slova a zvukový efekty vůbec.Hudba děsná, atmosféra nulová a lekačky asi dvě.Tenhle film je opravdu totální brak a nepovedlo se na něm naprosto nic.Cornwell asi za výdělek Haunting in Connecticut vyšňupal moc kokainu.15%. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Na tenhle kus jsem se podíval jen kvůli tomu, že je napsán na motivy povídky krále hororu Stephena Kinga... Zda-li se drží povídky, nebo se jí scénáristi jen lehce inspirovali nedokážu posoudit, protože si ji vůbec nevybavuji... Ale to není vůbec důležité... Podstatné je, že jde i přes krátkou stopáž o extrémně nudný a zdlouhavý kousek o zlobivé babičce, která skrývá pár nepěkných tajemství... Atmosféra kromě posledních pár minut prakticky žádná, herci se také moc nepředvedli, nahota ani gore se samozřejmě nekoná, takže za mě jde čistě o ztrátu času... ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Film má lehce temnou atmosféru a snažil se být děsivý, co mu jen síly stačily. ale na úkor této snahy, to občas působilo, až komickým dojmem. Baba pobodá chlapa nožem a ten vypadá, jako by ho potkali spíš mozkomorové z Harryho Pottera a vysáli ho do sucha, tak že bůh ví s čím to ta bába udělala tu úmluvu, než dostala svou kouzelnickou knihu na oplodnění. Každopádně v maskérně se asi vyřádili, ale tenhle snímek byl tak trochu tragédie, pro vnímavého diváka. Do teď mi např. nejde do hlavy, proč měla ta paní v posteli tolik rukou, když Hastler měl dost evidentně pařáty jen dva a blikací vlk na zahradě naprostá rárita nakonec, to už se snad na to měli raději vysrat, nechat někoho zavýt do ticha a bába se mohla zděšeně zdekovat tak jako tak a vypadalo by to lépe. Viděno v rámci Seznamte se s.../Stephen King ()

Galerie (8)

Zajímavosti (9)

  • Domov dôchodcov sa volá R. L. Flag, čo je odkaz na antihrdinu v Kingovom diele "The Stand". Záporák v tomto diele sa volal Randall Flagg. (Kadas97)
  • Had, pred ktorým George (Chandler Riggs) hrá na husle, je štrkáč diamantový, no had, ktorý mu po dohraní skladby prechádza pomedzi nohy, je len užovka. (Kadas97)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno