Škoda lásky - Série 1 (2013) (série)
Vít KarasScénář:
Petr HudskýKamera:
Pavel BerkovičHudba:
Karel HolasHrají:
Jana Pidrmanová, Martin Hofmann, Miriam Kantorková, Jan Skopeček, Jan Kuželka, Josef Carda, Martina Hudečková, Radka Tesárková, Ivan Herma, Alena KonopíkováObsahy(1)
Televizní reportérka (J. Pidrmanová) se vypraví se svým kameramanem a zároveň životním partnerem (M. Hofmann) do vesnice za manželským párem (M. Kantorková a J. Skopeček), který má právě oslavit šedesát let spokojeného manželství. Zastihne ale oba ve stavu nejvyššího rozčilení, hádek a výčitek. Všechny křivdy vyplouvají na povrch. Podaří se manžele přesvědčit, že jejich diamantovou svatbu by stálo za to nakonec přece jen natočit? (Česká televize)
(více)Recenze (11)
Kouzelná pětistovka ;-) ()
Dědek sa neoholí a neoholí, takže diamantová svadba sa (ne)vyvíja podľa predstav štábu. Ale nebola by to pohotová reportérka, keby sa riešenie nenašlo. Vytasí všetky ženské zbrane, na deda aj na babu, a možno sa reportáž podarí. Epizóda má množstvo skvelých dialógov a dve pekné pointy, takže silné štyri hviezdy. –––– ... Pod to dáme Mendelsona a je vymalováno. Jedno oko nezůstane suchý. –––– Poslední dobou mně už jenom pije krev. Posledních dvacet let. ()
Výborné hlášky pana Skopečka a paní Kantorkové, je to ze života! - "poslední sex jsme měli za Husáka, no zeptejte se báby!" "ten byl línej vodjakživa...a poslední dobou mi už pije jenom krev!" "poslední dobou?" "posledních dvacet let!" "stará se o mě, ale s jakejma kecama, ve starobinci by mi bylo líp!" "měla byste ho vidět, jak se natřásá, když přijde pošťačka!" "hergot, bábo, že ty ses mi zase hrabala po kapsách?" ()
🙈 Točilo se v obci Blatce - Houska u Doks. ()
Do této povídky byli velice příhodně obsazeni Jan Skopeček s Janou Pidrmanovou a nečekaně příjemným Josefem Cardou. Vtipné, uvěřitelné, realistické, navíc v krásných přírodě i hezké chaloupce. ()
Photo © Česká televize
- V čase 49:38 je možné v televizi vidět vysílání pořadu Události v regionech (od r. 2007). O reálné vysílání se ale nejedná, a to z několika důvodů: na obrazovce chybí logo stanice, v grafice ČT24 byl spodní text psán verzálkami (a ne malými písmeny) a pořad Události v regionech nikdy nebyl vysílán v odpoledním čase, ale pouze v podvečer. Ve spodním textu se také nachází drobné překlepy a vysílání obsahuje podivné střihy. (David7)
- Točilo se v obci Blatce – Houska u Doks. (sator)
- Do role manželky byla původně zvažovaná skutečná manželka Jana Skopečka, herečka Věra Tichánková. Natáčení ale odmítla s odůvodněním, že se na něj necítí. (cundak)