Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh ze současnosti řeší vztah dvou bratrů, který se katastrofálně rozpadl před dvaceti lety a dodnes není narovnán. Karel je úspěšným podnikatelem v menším českém městě, Emil nosí vězeňské tetování, pracuje jako námezdní dělník a tluče se po ubytovnách. Má někde zřejmě děcko, ale posílá na ně jen alimenty. Karel má milující rodinu, ale jeho žena a dvě dospívající děti netuší nic o tom, co se před lety mezi bratry událo, děti dokonce nevědí ani o Emilově existenci. Karel potřebuje od Emila pomoc, a tak tráví Emil několik dní v Karlově domě. Co se bratrské pomoci týče, je situace, jak poznáváme z retrospektiv, komplikovaná a možná se ani nevyřeší, ale Emil se s Karlovou rodinou sblíží, zjistí, co celý život postrádal, a sám se přihlásí ke své dceři. Film se nesentimentálně a tvrdě zabývá otázkou viny a odpovědnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (81)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak 3,5. Líbilo se mi téma, zvraty v poslední dvacetiminutovce, kdy se vše otočí naruby a jde o tu psychologii postav, na druhou stranu je téma zpracované poněkud unyle a unaveně a nezajímavě, kdy vlastně expozice trvá skoro 50 minut. Docela slušné a uměřené herecké výkony, potěšilo mne, že se nedojí slzy a dojetí za každou cenu, někde zůstalo u náznaků, někde se zase zbytečně doříkávalo. Není to špatný film, ale vlastně nemám důvod ho vidět znovu jako třeba Dobří holubi se vracejí, kde je expozice rychlá a během filmu dojde k více zvratům, i když se zdá, že také jen poklidně film plyne. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě film vůbec nezaujal, připadal mě strašně zesekaný a uspěchaný. Nakonec se to ale potom zlepšilo a i když jsem onu hlavní zápletku odhadla ještě dřív, než uběhla čtvrtina filmu, mě film nakonec docela zaujal a dá se říct, že i trochu potěšil, protože jsem z popisu zas až tak nadšená nebyla, přilákaly mě možná spíš až ukázky a trailer. Sice film není úplně čtyřhvězdičkový, tři hvězdičky mě přijdou už docela dost málo, takže něco mezi těma třema a čtyřma hvězdičkama. ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

Ze scénáristových bot trochu čouhá konstruktivní sláma (přílišná snaha o polidštění hlavního hrdiny), ale jsou ve světě filmů případy, kdy se to dá s klidným srdcem prominout. Třeba, když je ona konstrukce podřízena hlubšímu příběhu, jenž chytne a jen tak nepustí. Tento snímek je toho důkazem a já si díky němu po delší době zase užil nedělní večer s ČT1. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tenhle v podstatě malý televizní film má mýma očima dvě velké přednosti, tou první je úžasný herecký ansámbl, trojice dospělých Vanda Hybnerová-Tomáš Dastlík-David Matásek parádní a mladí je velice příjemným projevem doplnili, Josefína Rašilovová i Jan Fanta skvělí.. Příběh dvou bratrů, jejichž životní cesta se rozdělila a roky se neviděli, je zajímavý i poutavý a ten otevřený závěr k tomu bezchybně sednul.. Kdo ví a může s jistotou říct, co udělá ten druhý? ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Na první pohled jsem zkouknul Na druhý pohled (omlouvám se, ale já zkrátka musel :D) a nejsem si zcela jist, zda snímku škodí a nebo naopak svědčí jeho televizní bytí. Téma, které docela dovedu představit i na filmovém plátně………úplně to vidím………rok tak 1995……..jeden bratr Al Pacino, druhý De Niro……ne, Matásek s Dastíkem taky dobrý (Hybnerová jako vždy výborný)……..na nedělní „čétéčkářský“ večer možná i nadstandardní. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Koncert v klubu "Sajrajt" odehrála skupina Vypsaná Fixa. (rakovnik)

Reklama

Reklama