Reklama

Reklama

Podle Jacka Londona. - Hlavním hrdinou dobrodružného příběhu je Bill Robin, lovec kožešin, který žije v aljašských horách. Do obydlené oblasti přichází jen málokdy, ale vždy je vítán, obzvlášť malým chlapcem Jimmym. Jednoho dne se Bill v horách setkává s neznámým mužem. Ten mu oznámí, že Jimmy je v nebezpečí. Bill se okamžitě vydává na cestu, aby svému malému příteli pomohl, jenže netuší, že jde o léčku, kterou na něj nastražil Tornádo Kid, největší gauner a zabiják v okolí. Nemůže se dočkat, až se Billa Robina zbaví, je mu trnem v oku už dlouhou dobu. To ovšem není jediné nebezpečí, které Billovi hrozí. Je totiž křivě obviněn z vraždy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

tahit 

všechny recenze uživatele

Tohle Haraldovi Rainlovi tak úplně nesedlo. Přestože uchopil povídku ve stylu svých předešlých úspěšných mayovek, žel to postrádá onu drsnou romantiku zlatého severu, kterou Jack London tak dobře znal a vlastně jí uměl fantasticky ve svých knížkách navodit. Dlužno, ale dodat, že není film špatný, oplývá nádhernou krajinou hor a dobře působí i šlechetný, odvážný, a taky kamarádský lovec Bill Robinson, který určitě nezklame duši malého kluka toužícího po dobrodružství. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

To je tak, když hroudy zlata rostou pod kořeny modřínu. Bill Robin skáče před kulkami z pušky vypálenými na vzdálenost asi 6 metrů. Naivní, hezké, dobrodružné. Western s pěknou krajinou, dětsky jednoduchou zápletkou a několika oslími můstky (přiznání starého trampa). Krásný dabing z dílny Barrandova sedmdesátých let s Petrem Olivou, Jiřím Zahajským, Vladimírem Hrubým, Hanou Maciuchovou a Janem Přeučilem. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jeden ze dvou pozdních Reinlových westernů, situovaných na Aljašku. Nádherná horská krajina (točilo se v Tyrolsku), dobrodružný příběh kladného, urostlého zálesáka Billyho, který se přátelí s chlapcem Jimmym, a bojuje sám proti banditům, dychtícím po zlatě. V porovnání s Reinlovými mayovkami jsou tyto filmy již syrovější, je zde více násilí, ostatně tak tomu je i v příbězích Jacka Londona. Jsou realističtější, ale zde, v Reinlově podání, nakonec dobro opět vítězí. Některé scény, kdy Bill sám přemáhá jednoho banditu po druhém, jsou -popravdě řečeno- dosti naivní. Ale je to příjemná, nenáročná podívaná. Slabší čtyři hvězdičky. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Našťastie výchádza tento aljašský western z dobrého námetu, Jack London je tam ukrytý, síce hlbšie, ale je tam. Oná seversko-vysokohorská romantika nie je celkom prenesená na plátno, ale aspoň to srší dobrodružnom, vďaka čomu príbeh pekne ubieha. Spracovanie pokrivkáva, od dialógov a čiernobielych postáv až po naivnú akciu - scénu s napadnutím vlčiakmi, pardón vlkmi, si mohli tvorcovia pokojne odpustiť. Založenie ohňa z ľadu je tiež skôr úsmevné. Ešteže to sčasti vynahrádzajú pekné scenérie a spomínaná dobrodružnosť. ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

nejlepší scéna je až celkem ke konci, to znamená dlouhou dobu čekat. Nicméně zajímavě vybrané prostředí pro western. Honitba v zasněžených vršcích Alijašky a odlehlé vesničky o pár domech, přesto pověstní a věhlasní muži se můžou urvat o pozornost. Pěkně udělané duely a souboje. Výborný souboj s vlky. Ale jo, určitě jsem se nenudil, a možná se na to jednou kouknu znovu. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama