Reklama

Reklama

Ovečka Shaun ve filmu

  • Velká Británie Shaun the Sheep Movie (více)
Trailer 1

Život na farmě je nekonečná nuda. Každý den plyne ve stejném rytmu, Shaun musí poslouchat a dělat co farmář nařídí. Jak jen mít jeden jediný den volna? To chce pořádný plán, takže Shaun vymyslí způsob, jak mít zase jeden odpočinkový den. Ale i plánovat se musí umět a každý plán se může zvrtnout! Shaun a další ovce přijdou s mazaným trikem jak farmáře uspat. Skáčou stále dokolečka přes ohradu, farmář počítá, počítá a počítá své ovečky, až nakonec usne. Ovce potom farmáře opatrně uloží do starého karavanu v rohu hřiště a předstírají, že je noc. Když farmářův věrný pes Bitzer zjistí, co ovce udělaly, celý plán končí. Blitzer se snaží farmáře dostat z karavanu, ale karavan se uvolní a přes všechny překážky vyjede ven na silnici i se spícím farmářem uvnitř. Bitzer vyrazí za karavanem, který ujíždí přímo do velkoměsta. Shaun a ovčí stádo zatím hospodaří na farmě. Farmář a pes se z města stále nevracejí a na farmě zavládne chaos. Stádo se Shaun v čele se rozhodne napravit svoji chybu a vydá se do velkoměsta najít farmáře a jeho věrného Bitzera. Na této záchranné výpravě je čeká mnoho dobrodružství. Budou Shaun a kamarádi schopni najít svého farmáře dřív, než se ztratí navždy? (Bohemia MP)

(více)

Recenze (275)

Ignitus.C 

všechny recenze uživatele

Ach jo! Chtěl jsem dát hvězdy 4, za toho psa ve vězení. Ale nakonec se ukázalo, že je to jenom maketa! Kdyby to tam nedali, přidal bych na hodnocení. Škoda! ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně takový delší seriálový díl. Podání by bylo také jako v seriálu, ale tou hudbou dali takový ráz, že to vypadalo spíš jako typický dnešní celovečerní film pro děti. ()

Warapeidza 

všechny recenze uživatele

Dneska ráno jsme to viděli s tříletou dcerou v TV a musím říct, že jsem se u toho bavil též. Spoustu vtípků které asi děti nepochopí či spíš nedocení. ()

Jincom 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda. Animáky mám rád a s dětmi na ně koukám často, ale tento mě teda fakt neoslovil. 2 hvězdičky dávám za pár hlášek, kterým jsem se zasmál. ()

KyleReese 

všechny recenze uživatele

Před deseti lety, kdy se u “ovčího“ seriálu smál můj malý syn a já objevil kouzlo filmů od Pixaru, by mě vážně nenapadlo, že se touhle dobou budu u filmu s chundelatou “hrdinkou“ chechtat od ucha k uchu a můj puberťák na mně bude koukat jako na blázna:-) Té hravosti se ale nedá nepodlehnout, protože ono to není sentimentální, prostě je to vtipné a milé. Nemoralizuje se tady, dialogy by byly nepatřičné a tak jsou rovněž odhozeny stranou. Přitom to má nejrůznější odkazy, takže nepotřebujete ani příběh a rozumí tomu stejně tak malí i velcí. Bavil jsem se královsky a možná dokonce změním na stará kolena účes:-)) ()

sebii53 

všechny recenze uživatele

Britové mají být na co hrdí, ať už je to Orwell, Nolan, nebo Bond. Film s nádherou animací, spoustou odkazů a hlavně humoru, který mě nutí přemýšlet, jestli se nevydat znovu mezi caparty a užít si to ještě jednou. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Známé "tváře" z farmy jednoho praštěného farmáře baví již dlouho v krátkých epizodkách. Bylo otázkou času kdy podobně jako jiné kreslené seriály přejdou na filmové plátno. A je to přechod geniální. Neubralo se na humoru, příběh nepostrádá určité napětí i gradaci a dobře schované vtípky pro dospělé zajistí, že se nenudí nejen cílové publikum, ale i doprovod. Velkým plus, za který přidávám onu poslední cílovou pátou hvězdu jsou dialogy. "Cože?" už křičí mnozí, "vždyť ve filmu se nemluví." Ano, a v tom vidím genialitu filmu. Považte, který jiný kreslený film si vystačí tak, aby vše důležité bylo řečeno jen obrazem nebo vhodně zvolenou doprovodnou hudbou? Představte si, že by někoho napadlo, že by mohly ovce mluvit. Kdo by Shaun daboval? Určitě by to byla velká chyba a já tleskám tvůrcům, že se bez takových výrazných zásahů do celé poetiky zažité série obešli. ()

Avras.ell 

všechny recenze uživatele

Super! :) Rozhodně naprosto věrné seriálu, navíc to bylo nečekaně i napínavé a místy i dojemné! :) Pro děti určitě ještě větší psina, smáli se ale i dospělí i má rodina :)! ()

wooloong 

všechny recenze uživatele

Varování pro nadšené budoucí zemědělce - stádečko oveček může být pořádně nebezpečná smečka. Legrace od začátku až do konce, spíš jsem měla co dělat, abych všechny ty narážky vychytala. Počkejte si až úplně do konce titulků. ()

melica 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem čekala hodně a ani v nejmenším nezklamal. Od začátku úvodních titulků se po mé tváři rozlil úsměv a vydržel ještě dlouho po odchodu z kin. Pokud si dal v mezičase pauzu, bylo to jenom proto, že jsem se řezala smíchy na celý sál. Nebudu popisovat svůj nejoblíbenější gag (následují jeden za druhým a jsou opravdu nápadité), ale vypíchnu pár drobností, které mě zaujaly. Za prvé to bylo věrné zobrazení současné etnicky pestré Anglie - lidé v ulicích města mají do sterilní bílé daleko, v nemocnici působí portýr i lékaři tmavé pleti. A za druhé závěrečná smířlivost: hlavní padouch, který hrdinům usiloval o život, je potrestán jenom "smrdutým dopadem" (velmi důležité poselství nejen pro dětské diváky, že i s padouchy si to můžeme vyřídit jinak než mlácením a střílením) a opuštěná zvířátka i lidé se navzájem najdou. Jediná drobná výtka: k anglickým nápisům, které byly občas pro posunutí děje celkem důležité, mohl být přidán český titulek, aby to babičky mohly přečíst předgramotným malým divákům, kterých bude v publiku asi většina. Výborně se ale pobaví i diváci velcí a gramotní. ()

SimcaJB 

všechny recenze uživatele

Proto určitě pokud máte rádi Ovečku Shaun, tak určitě na ni jděte. 200 seriálových epizod už určitě znáte nazpaměť, film je dost dobrý doplněk do Vaší sbírky oblíbených zhlédnutých dílů a budete si samozřejmě broukat po cestě z kina i úvodní písničku.95 % ()

Smak 

všechny recenze uživatele

Úchvatnými gagy prošpikovaný příběh pro děti a (trochu víc) dospělé. Důvtip Ovečky nezná konce a oddanost stáda je bezbřehá. Tentokrát je ale záporák skutečně děsivý a na zdolání nástrah velkoměsta a jedné malé amnesie musí všichni chundelatí hrdinové vynaložit veškeré své síly. Zábavy i napětí si užijete vrchovatě, jen všem přeju, aby jim malé trochu se nudící dítě neustále nekopalo do křesla... ()

pelerin 

všechny recenze uživatele

Záruka kvality ovečka Shaun nezklamala ani v celovečeráku. Velmi dobrý, nikoliv však přelomový biják. Děti se celý film opravdu nesmály, rodiče častěji. ()

math_y 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že spousta recenzí je nepravdivá. Tento film totiž NENÍ zábava pro dospělé. Je tam prostě jen nutná úlitba, aby rodičovstvo v kině vydrželo s prcky až do konce filmu. Na základě opačného přesvědčení jsem na film šel s přítelkyní a byl jsem dost zklamán. Na druhou stranu, nemůžu dávat dětskému filmu úplně špatné hodnocení jen proto, že je pro děti. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Výborná podívaná jak příběhově tak animací,oblíbíl jsem si i seriál a film nezklamal,dobrodružná cesta oveček do města aby dostali zpět svého farmáře kterému se po ztátě paměti zalíbilo ve městě ,do toho se ještě připlete odchytávač zvířat a o zábavu je postaráno. ()

KT_2011 

všechny recenze uživatele

Ne dokonalé, ale velmi zdařilé. Příběh nemá takový "tah na branku" jako Králíkodlak. Zajímavý "dabing" formou textů v lokálním jazyku, jinak bez "srozumitelných" dialogů. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Být pětileté děcko asi tomu dám o hvězdu více, protože bych se možná dvakrát zasmál. Bohužel dnes již se gagům typu kopnutí někoho do zadku s následným pádem nesměji. A tak jediné co si zaslouží nějaké ocenění je technická stránka věci. Přiznávám však, že jsem to nedokoukal (nedalo se), takže jsem možná přišel o strhující závěr, vedoucí k tak vysokému hodnocení. ()

Bianca. 

všechny recenze uživatele

Stejně jako seriál ani film mě nezklamal :) Vůbec nevadí že se tam nemluví, ty vtipné scény s ovečkami mluví za vše. Pro mě jednoznačně nejlepší scéna, kdy jsou ovce v restauraci :D ()

Trucker 

všechny recenze uživatele

Když je ve filmu trvajícím hodinu a půl asi tak stejný počet vtipných momentů, jaký v seriálu byl v každém desetiminutovém dílu, tak je to oproti seriálu docela zklamání a nuda, která "graduje" zejména ve druhé polovině. ()

Související novinky

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama