Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

boshke 

všechny recenze uživatele

Ano, oproti jedničce (80%) je to sešup, ale tentokrát jsem byl střízlivý. Co taky čekat od humoru (pardon, "humoru") těžícího ze zfetované babky a kontrolora z ministerstva, o české herecké žumpě ani nemluvě. Ale jo, asi dva ocenitelné vtipy jsem v těch sr*čkách zaznamenal. Na trojku opět do kina a s lahvinkou! 10% ()

PBLead 

všechny recenze uživatele

trošking se s tím nesere a nakládá další 2 hodiny hnoje. Na druhou stranu, když má člověk zkouškový a jeho IQ po celém dni ležení v knihách klesne někam k bodu nula, tak se to celkem dá. lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem se nezasmál. Asi budu vypadat jako idiot, když jsem strašně nadával na prvé Babovřesky, ale evidentně se ukazuje, že když člověk má chuť i na totální kktinu, tak se to dá a i člověk se i pobaví... Jinak ale upřímně řečeno tohle snad už ani troškič nemůže myslet vážně, absolutně dekadentní počin, což však je taky největší plus, protože to je jediný důvod proč se na to koukat... ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

V Babovřeskách se stále něco děje. Tentokrát vesničku navštívilo pár mladých a úspěšných hokejistů, které zde tráví několik dnů pilným tréninkem. To je přiležitost pro místní babky, aby dostaly své vnučky bohatým hokejistům do chomoutu. Oproti tomu starosta s napětím očekává kontrolu z ministerstva, která se nakonec vyvíjí úplně jinak, než se obával. A místní farář, který je pro svoje mládí a neotřelý přístup k víře trnem v oku svým nadřízeným, nakonec udělá ten krok, na který na biskupství čekají, aby se jej mohli jednou pro vždy zbavit... No tak, co napsat o Troškově filmu, co zde ještě nebylo řečeno? Snad jen, že opět útočí na nejnižší lidské pudy, což znamená, že jsem se (asi tak dvakrát) mírně pousmál. Oproti Kameňákům se ale Babovřesky drží o chloupek výše, neb se jim daří docela vyhýbat velmi trapným scénám, a většinou se upokojí jen s mírně trapnými. Příběhové linie jsou vcelku nezábavné všechny, ale věřím, že u některých sociálních vrstev obyvatelstva mohou fungovat (a věřím, že pokud někam přikvačí pětice známých hokejistů (fotbalistů, zpěváků, ..), místní děvy jim své kalhotky nosí na stříbrném talíři taktéž)... ()

Johny_fork odpad!

všechny recenze uživatele

V prvních Babovřeskách se Zdeněk Troška, když už nic víc, alespoň snažil udržet nějakou dějovou linii. Druhý díl už se ani nedá nazývat slovem film. Je to spíš téměř dvouhodinový teleshoping zkombinovaný s nejzoufalejšími pokusy o humor, jaké jsem za poslední roky viděl. Člověk se opravdu musí stydět za ten milion nadšených diváků, kteří si do kina dobrovolně přišli udělat lobotomii. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem měl strach, že podstoupím další lobotomii. Díky nové vyletněné komedie číslo 2, ovšem, přes opět příšerný příběh, jsem se u pár situací přistihl dokonce při úsměvu a bez mála dvěma vyprsknutí smíchu, což se mi zpětně za posledních x Zdenečkových, sluníčkových komedií nestalo. Nic to ovšem nemění na tom, že tento děj a celkové zpracování je určen pro úplně jinou vrstvu a sortu lidí, než je troufám si říct většina uživatelů včetně mne zde na portále. Jsem fanda Slunce sena...a proto je mi líto, že se už zkrátka pan Troška nevzpamatuje a nečapne nějaký pořádný scénář. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Ve chvíli, kdy si starosta Stehlík (Pavel Kikinčuk) prohlíží zprávu o zpronevěření peněz na webu EuroZprávy.cz, je vidět, že ve skutečnosti není na zpravodajském serveru, ale dle rámu pouze v Prohlížeči obrázků a faxů. (David7)
  • Kvůli povodním se musely po určitou dobu točit jen záběry z interiérů a na nějakou dobu přerušit natáčení. (TheStitch630)

Reklama

Reklama