Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

hrona 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem měl strach, že podstoupím další lobotomii. Díky nové vyletněné komedie číslo 2, ovšem, přes opět příšerný příběh, jsem se u pár situací přistihl dokonce při úsměvu a bez mála dvěma vyprsknutí smíchu, což se mi zpětně za posledních x Zdenečkových, sluníčkových komedií nestalo. Nic to ovšem nemění na tom, že tento děj a celkové zpracování je určen pro úplně jinou vrstvu a sortu lidí, než je troufám si říct většina uživatelů včetně mne zde na portále. Jsem fanda Slunce sena...a proto je mi líto, že se už zkrátka pan Troška nevzpamatuje a nečapne nějaký pořádný scénář. ()

Ištván87 odpad!

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička byla hlavně demence bez hlavy a paty, tak tady mám dojem, že už si někdo fakt ze mě děla prdelky. Sakra, vždyť Troška už točí přes třicet let, tak jak je možný, že klidně vypustí mezi lidi film, který absolutně žádnou režii nemá. Kameraman nejspíš v životě neslyšel o zákonitostech u velikostí záběrů, scény na sebe navazují neuvěřitelně nahodile, hudba je pořád stejně blbá jako v jedničce, herci si hrají co chtějí, ale rozhodně se to nedá nazvat herectvím. Jediný snesitelný je Jan Dolanský a ten je v týhle skoro dvouhodinový hrůze asi pět minut. Z téhle "komedie" jsem měl depku jak na pohřbu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vejdi a neuškoď. Ano, je to místy neúnavně hloupé, ale občas se člověk uchechtne. Chápu, že většina hodnotitelů ani neviděla. Já se zase nemůžu dívat na Troškovy pohádky vyjma Jasněnky, ale proto je hned neposílám do odpadu. Po roce 1989 u nás vznikl celý seznam mnohem hloupějších filmů, zejména v posledních letech. Tohle alespoň funguje jako dobrá kulisa při domácí práci. Jen se nemůžu stále zbavit dojmu, že místo Jany Synkové vidím tetu Kateřinu... ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

S napětím budu očekávat a sledovat, kam se percentuální vyčíslení kvality snímku pohne až se na snímek kouknou i ti duševně zdraví, kteří v sobě našli dostatek rozumu a těch pár korun za vstupenku investovali jinak. Nezbývá mi, než si položit otázku, co se mi vlastně líbilo, než se pustím do kritizování. Líbil se mi nápad s chystáním cedulí nejrůznějších výstrah, které měly odklonit cestu narušitele - coby inspektora. Zbytek je totální sračka, pro kterou by byla škoda slov. Ale když už jsem si dal takovou práci s nalezením koukatelné verze, protože to nějaký čůrák na uloz.to stále promazává, tak tu nějakou tu větičku zanechám. Ani nevím kde začít, takže to pojmu jako nahodilý sled myšlenek. Docela by mě zajímalo, jestli Zdenda někdy hulil/jedl/pil zelený list, nebo jestli mu vždy dealer na Václaváku prodal houbičky v kombinaci s pervitinem, protože ve filmu zobrazované stavy mi příliš realitu nepřipomínaly. Dále k samotné vesničce. Za svůj krátký život už jsem procestoval hromadu vesniček a ať mi nikdo nevykládá, že takhle některá vypadá?! Taková představa se může zrodit snad pouze uvnitř hlavy, ve které jeden po druhém přestávají neurony dýchat. Obrazně řečeno. Ve velmi řídkém ději už snad ani nic jiného nebylo. Tu šarádu s farářem nemá smysl rozepisovat. Existuje krásné české slovíčko, které ji velmi přesně shrne. DEBILITA. Herci a herečky ... zasraně otravní ... všichni do posledního ... včetně hokejistů. Dále mi hrozně vadila kupa do očí a uší mlátících reklam, kam se podíváš. Hudba nezajímavá. Nemyslím jen ústřední melodii, ale i nástupy hokejistů a další píčoviny. Už když tam nahopsal Stropnický, tak bylo hotovo. Zdárně jsem to dokoukal, i když mi asi od 30 minuty šlapal na paty spánek. Tenhle paskvil nemohl v žádném případě oslovit ani ty nejvíce retardované retardátory, takže kdo sází 3 hvězdy, ba dokonce více, ten chce být pouze orginální. Na třetí díl se moc moc těším. Už když jsem se dověděl, že si nějakou roličku střihne paní Černá, vlastně Bílá, tak se mi prohnal mráz po zádech na saních. Jako zpěvačku ji moc moc respektuji, ale jako vše ostatní ji moc moc nenávidím. Kdo je minimálně stejně odvážný jako já, tak tomu bych do třetice všeho dobrého popřál především pevné nervy. Když už mě z tohoto dlouhého komentáře bolí konečky prstů, tak jim ještě přidám a otevřu filosofické okénko. Jak hluboko leží filmové dno a existuje vůbec? ()

pytlik... odpad!

všechny recenze uživatele

Jako člověk pochválí dítě, že se mu povede nakreslit o trošku míň křivější čáru než minule, i já chválím Trošku, že se v druhém díle vyvaroval takových ukrutně vtipných bžund, jako je kopání do rozkroku a dělání fórků na farářovo jméno. Bohužel, ani tyhle první vlaštovky nejsou schopny vynést film z absolutního dna. Naplácat by zasloužil ten, kdo Troškovi nakukal, že slovo "vole" je samo o sobě vtipné, a on je tak nacpal do každé věty každého dialogu nejméně dvakrát. Určitě není náhodou, že Marek Kališ nemá v databázi uveden rok narození, bych si tipoval, že mu v době točení tohohle filmu bylo tak maximálně pět let. Úroveň dialogů tomu odpovídá. Herecké výkony nemá smysl hodnotit, ale já teď stejně nemám co dělat, tak se do toho částečně pustím. Výkon Vondráčkové jsem už zcela přiléhavě popsal u jedničky, a nutno říct, že se v mezidobí nic nového nenaučila. Langmajer vypadá jak parodie na svého bratra, narozdíl od něj hrát neumí a se svou hlavou by mohl jít do Oxfordu, že by si ji tam naložili do lihu jako kuriozitu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Filmový kostel nestál ani v Žabovřeskách, ani v Holašovicích. Stojí v Pištíně nedaleko Zlivu. Natáčeny byly pouze exteriéry, interiéry kostela byly natáčeny jinde. Pištínský farář měl ve filmu dostat roli faráře, ale jelikož se měl jmenovat Vylízal, ve filmu se neobjevil a filmovému štábu nepovolil vstup do kostela. (TuristikaJi)
  • Štáb byl s herci a režisérem po dobu povodní uvězněni v Netolicích. (TheStitch630)

Reklama

Reklama