Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Recenze (413)

kareluh 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohodička. Máte-li rádi Troškovy filmy, tak dobrá volba. Proto ta rozmanitost v kultuře, umění a v kině. Pohodová česká oddechovka zobrazující několik českých pohavových vlastností. :) ()

DavidAAAA odpad!

všechny recenze uživatele

To samé co první díl. Trapné, bez špetky humoru. Ani při nejlepší vůli nelze dokoukat. Naprostá sračka a to nejsem žádnej intelektuál.. 0% ()

Gechitka 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil, možná byl i lepší než jednička. Víceméně je to stejný typ humoru jako v prvním díle. Je to takový odlehčený večerní komediální film, ideální pro odreagování. Za mě dobrý. ()

alien128 odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli to takhle vypadá v současné vesnici, tak to nevim, kde teda bydlim. Spíš mě to připadá, jak v Bohnicích. ()

roflmao odpad!

všechny recenze uživatele

A to by nebyla moje přítelkyně, kdyby mě neukecala na hot-new in da kino. Tak mi zaplatila lupen, popcorn a coca-colu. Sedl jsem si do dvousedadla a sledoval plátno. Právě jsem dojedl 4,2l popcorn a 1l coca-colu, když v tom skončily reklamy a zjevila se babka na babetě, jak si to tůruje.. sál? HUHEHE HAHAHA BUHAHA. Hmm.. V ten moment jsem věděl, že se budu dalších 109 minut trápit, mučit, trýznit, týrat, lynčovat, šikanovat... 20× se mi dostalo otázky "proč se nesměješ?" a tak se milé přítelkyni dostalo 20× odpovědi "protože není čemu". Ale co to tu plácám. Prostě jděte do píči s celýma babovřeskama. Nuda, klišé, tragické. Nic, debilita, fuj. ()

Ijeka72 odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad! Jednotku som pozrela so sebazaprením, no toto sa dopozerať nedalo! Des a hrôza, nič, nič tam nebolo úsmevné, len trápnosť nad trápnosť. Hanba! ()

mikinko51 odpad!

všechny recenze uživatele

Čo k tomu dodať - klasické Troškovo dielo (trilógia) - Prvý diel je vždy kravina, no a tie daľšie sú na tom ešte horšie. Ak má byť toto zábava a humor, tak potom fakt český, ale aj slovenský národ sú na tom mentálne veľmi zle. Zlaté časy Menšíka, Kopeckého, Buriana, Sováka, Satinského, Svěráka, ..... ()

elvyra odpad!

všechny recenze uživatele

Žaboskřeky podruhé, lidé v sále určitě opět řičí smíchy. Mně stačil první díl k tomu, abych zjistila, že zřejmě nejsem normální. Má paní Bílá zapotřebí takovéto role? Děs běs. Přesně film, po jehož shlédnutí, tedy přetrpění jdu z kina a už nevím, na čem jsem to vlastně byla, jen si pamatuji, že to byla slátanina, ztráta času.... ()

Lykos odpad!

všechny recenze uživatele

Ale jako jo, můžu si za to sama, že jsem se podívala i na dvojku a vím, že se podívám i na trojku, protože se ve mně mísí masochismus s nadějí v lepší zítřky. Ale jestli jsem se domnívala, že jednička neměla děj, pak teda dvojka mě vyvedla z omylu. Asi se někdo bál, že by se jinak na ten hokej na olympiádě nikdo ani nedíval, tak bylo třeba propašovat do filmu pár hokejistů. No a kdo jiný by se toho mohl ujmout než Troška, kterému na nějakém tom nesmyslu navíc nesejde. Při dvojce už jsem se ani nepousmála (u jedničky se přiznám že dvakrát mi cukl koutek). Hele já se fakt směju ráda a na komedie koukám proto, abych se pobavila, ne proto abych mohla nadávat na Trošku. No ale co jinýho mi zbývá, vtipný to nebylo, děj to nemělo, sonda do života jihočeské vesnice to taky nebyla, takže opět se ptám, co to bylo???? ()

Allica 

všechny recenze uživatele

Dvojka se mi líbila víc než jednička .. ne kvůli hokejistům, ty fakt nemusím, ale přišlo mi, že se toho tam víc stane. Ale ta jednoduchost a primitivnost se odráží i po technické stránce. Myslím si, že největší problém u Babovřesek je především kamera, která je spíš víc televizní, než filmová. ()

neo_ap odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud jsem ohodnotil první díl 45%, a napsal, že je to pěkná oddychovka. Při které se člověk i sem, tam zasměje. U druhého dílu musím konstatovat: že se Troška už asi zbláznil. Jeho obliba, nazvěme ji úchylkou, důchodkyň, je nepochopitelná. Bezzubá babka na mopedu? To je vtipné? Hokejisti. Kontrolor. Aj. Vše je uměle naaranžované. Násilně vyvolané. Rádoby komické situace působí spíše trapně. Tohle už nemá nic společného s životem na venkově. Tohle je Sci-Fi. Ne komedie. Hnus. Odpad! ()

BigMen 

všechny recenze uživatele

2 hvězdy. jo, jako fakt. pokud mám být fér, tak je dát musím. zasmál jsem se a co víc, Kikinčuk mě prostě ba. já bych mu to i snad věřil, že je taková vokurka i live. ale jinak, smutek. nevím proč byla vybrána Vondráčková, ale už v prvním díle jsem jí to nevěřil, a tak to i zůstává. promiň Lucko, zpívej, dabuj, to umíš. na hraní se vykašli. Žilková taky dobré. tohle jí sedí. umí zahrát potrefenou vesnickou baronku. totální absence hlášek, které nečekám. škoda.neplaťte za to. ()

Khotzilla odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že to napíšu, ale vedle tohoto jsou i Kameňáky a třetí Slunce seno vcelku zábavné, nápadité a hlavně slušně obsazené filmy. Vždycky jsem to bral tak, že Troška točí podlézavé filmy pro jednodušší lidi, s populistickými vtipy, ale že řemeslo vcelku jakžtakž zvládá. Tady ale není ani průměrné nic. Když třeba srovnám tu sice vlezlou, ale vlastně přesnou melodii ze Slunce seno s tou kýčovitou zoufalostí ala Eva a Vašek, kterou Vágner zplodil tady, tak je to rozdíl tak tří lig. Jestliže jednička ještě měla jakýs takýs, byť nenáročný scénář, tady už to vypadá, že "příběh" vznikal naostro a že se s ním dopředu nikdo už ani nepsal... A skutečnost, že herecky bezbarvá Lucie Vondráčková nebo ochotnicky přehrávající Jana Synková tu jsou za herecké hvězdy, je už dokonale smutná... Horší filmy než tohle je opravdu těžké hledat... i když trojka je v tomto směru jasným kandidátem... ()

VIRuZ odpad!

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí prvního dílu, u kterého jsem se občas zasmál, tak jsem se rozhodl, že shlédnu i díl druhý. Po shlédnutí... Pane bože! Skoro 2 hodiny života v p*deli... Ale alespoň vidím, čím TroSka dokáže zaujmout nenáročné diváky. Ale když popřemýšlím, tak bych si urval k*kota, že i tohle může interesovat nenáročné diváky. Když jsem u večerním honění přemýšlel nad tím, proč tento film nemá pod 10%, tak mě napadlo, že Voráček a Pavelec jsou TI FAKTOŘI, kteří ovlivňují hodnocení..(OMG!) No takže...pokud chceš vidět hokejistu bez krunýře, na K*ndovřesky 2 se podívej! ()

Reklama

Reklama