Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno co jsem napsal u jedničky, už neplatí. Tehdy ještě bylo na tom veledíle znát, že Troška kdysi uměl točit filmy. U dvojky vykrádající snad všechno od prvního Slunce do posledního Vřísku (to je panečku z čeho brát) už není ani náznak po kdysi talentovaném filmaři. Kamera je otřesná a o scénáři už tu kolegové napsali nekrologů příliš na to, abych je opakoval. Když všem herecky dominuje mladá Čočková, bude asi něco špatně. ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Panenko skákavá! Jejdanánku! Můj ty skutku! Dvě hodiny naprostého vzduchoprázdna, tedy krom scén věnovaným církvi, které si nejspíš odskočily z nějakého propagandistického opusu Otakara Vávry. Jinak film, který neexistuje. Film, který není. Není to sled trapného humoru a nefungujících vtipů, jde o velké "nic" podávané s až exploatační důsledností. ()

Reklama

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Druhý díl vynikající české lidové komedie Zdeňka Trošky je natolik kvalitní, že se mi jen těžko hledají nějaká negativa. Ale přece jen nějaká ta smítka by se našla. Například humor, který komedii obvykle dělá komedií, je tu místy přece jen trošku prvoplánový či dá se říct i trapný, ve zbytku pak chybí úplně. To ale vůbec nevadí, protože divák si užívá tu lehkost s jakou pan Troška toto letní hřejivé, hřejivější až nejhřejivější dobrodružství divákovi předkládá a nechá se unášet sic na jednu stranu bezobsažným dějem, ale na stranu druhou z něj přímo sálá to lidské srdce , srdíčko do něj panem režisérem vložené a vnímavý divák pak vůbec nevnímá asi tu největší, ale zcela pomíjivou ve své důležitosti, chybku v podobě antiherců, v některých případech ( Pavel Kikinčuk) až antiochotníků. Bohužel však, nevím jak je to možné, ale zřejmě patřím k méně vnímavým divákům, považuji tuto jinak skvělou záležitost za pičovinu roku, pan Kikinčuk by asi dodal ještě do prdele. ()

nash. odpad!

všechny recenze uživatele

Zmocnilo se mě lehce masochistické badatelské nutkání zjistit, jestli je možné, aby byly druhé Babovřesky horší než ty první. A byly. Je až neuvěřitelné, že něco tak prázdného se tvůrcům podařilo ještě více vyprázdnit. Stačilo jen prohloubit tupost scénáře i hereckých výkonů na úroveň čiré demence, vyškrtat vše, co zavánělo alespoň vzdáleně smysluplným dějem, a stlačit jedinou relativně fungující dvojici Dolanský–Vondráčková na úroveň camea, nahradit je bandou hokejístů, kteří umějí hrát.. hokej.. možná a trojicí přehrávajících hereckých jelit. Po hodně dlouhé době jsem byl nucen oprášit hodnocení odpad. Ale žádné jiné výstižnější slovo pro hodnocení jsem nenašel. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, že dvojka byla podobně jako jednička vtipná až až, hlavně začátek s bábou svištící si to po okresce bylo parádní. Děj je tu ale o mnoho jednodušší a nějakou větší zápletku nečekejte, v tomhle případě byla jednička mnohem lepší. Účel pobavit to splnilo a návštěvu kina rozhodně nelituji, i když si zrovna přímo vedle mě nemusel sednout starší děda, když bylo všude okolo volno... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Na začiatku filmu sa jedna z babiek na pionieri namiesto púšťania pohýna stlačením spojky, čo je nereálne. (ČSFD)
  • Ve snímku si komparz vyzkoušeli dva výherci soutěže týdeníku TV magazín. Shodou okolností byla jednou z nich bývalá pracovnice krajského úřadu, která měla na starosti umělecké školy a která se z té doby znala s režisérem Troškou. (Olík)

Reklama

Reklama