Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co byste udělali, kdyby jednoho rána u vaší luxusní vily zazvonil bezdomovec, tvrdil, že dobře zná vaší ženu a chtěl se vykoupat? Richard mu pořádně nandá. Jeho ženě Marině je to ale trapné, a bezdomovce, který se představuje jako Borgman, pustí dovnitř. A tak to celé začne. Příběh filmu Borgman je krutý, přímočarý a optimální pro milovníky černého humoru. Jenže kromě toho pokládá i řadu otázek a nechává divákům prostor, aby si ho přebrali po svém. V mnohém připomene postupy české nové vlny, v mnohem zas ironická a přesná severská dramata. (Artcam Films)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (286)

666teen

všechny recenze uživatele

Já to viděl! Dva dny to rozdejchávám, což se mi naposledy stalo po tripu v roce 94. Přepočítal jsem si chlupy v nose, zkontroloval jsem si počet končetin. Dvě a dvě a dvě, takže dobrý. Hodnotit to nebudu, neb vrahem zahradníka je překvapivě zahradník a děti s jizvou na zádech budou uklízet lidi do rybníka a pak se v něm cachtat. Smečka chrtů ve vile už nepřekvapí ani Kubišovou, natož mě. Boboboborgman. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Báječně bizarní! Je fakt, že na 60.léta si člověk hned vzpomene (Případ pro začínajícího kata, Ovoce stromů rajských jíme, O slavnosti a hostech...a nebo Loni v Marienbadu). Fantaskní, alegorické, tajemné (jednu chvíli jsem uvažoval o mimozemšťanech), vtipné (jistá scéna mi připomněla Univerzální uklízečku), kruté (copak udělá malá dívenka, když ji zraněný muž požádá o pomoc?) a napínavé. Není dobré příliš vyzrazovat, jelikož tenhle film je jako báseň - nechť si ho divák přebere po svém... ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno... Určitě je to minimálně zajímavý film. I když to téma zase není až tak neotřelé a co si budeme povídat něco podobného už tu bylo. Nicméně film boduje tím, že ve svém průběhu naklade některé opravdu zajímavé otázky u kterých pak celkem netrpělivě čekáte na odpovědi. A ke konci to graduje celkem zajímavě. Ne zase až tak aby mě to nějak extrémně oslnilo, ale jak jsem napsal zaujme to. To každopádně.65% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Aha .. tak o to im išlo, nabrať regrútov. No, v každom prípade to bol dosť zvláštny film, ktorého devízou bolo to, že ste nevedeli, čo je na vás nachystané a kam sa to všetko bude uberať. Alex si jednoducho robil s nami čo chcel. Kopec otázok v hlave, už len nájsť tie správne odpovede. Treba si dať pozor, komu otvoríte dvere a pozvete ho ďalej. Nielen do domu. Výborne natočené, skvelý vizuál. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dávno som sa po filme necítil tak ako-zdrogovaný, ako po Borgmanovi. Hypnotická podivnosť, ktorá vás nepohltí tým ako vypadá či znie (hudba v nej zaznie iba miestami a obraz je minimalistický), ale čisto tým, čo sa v nej deje. Európsky filmový art, ktorý však na myšlienku nehrá zadumane a rádoby duchaplne, ale z ostra na rovinu a pekelne čiernohumorne. Festivalovka ako vyšitá, výdatná hostina pre milovníkov protiprúdu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Hoci to nikde vo filme nie je uvedené, Borgmanovo (Jan Bijvoet) správanie sa nápadne podobá mýtickej bytosti menom "alp", čo je démonická nočná mora z nemeckého folklóru.
    (misterz)
  • Zástupcovia Holandska zvolili film Borgman ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2014. (MikaelSVK)
  • Film se natáčel ve městě Bloemendaal. (willy1)

Reklama

Reklama