Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když Guillaumova matka volala své syny ke stolu, vždy rozdělovala ty dva atletické, co sportovali a jezdili na safari, jako „kluky", a jeho.. Inu, jako Guillauma. Toho, který nesnášel sport a s největší vášní se učil imitovat manýrismy své matky, přičemž se po nocích stával císařovnou Sissi. A byl spokojený jako mámina holčička. Pak ale přichází puberta, jedna internátní škola za druhou, psychoterapie a povolání na vojnu. A Guillaume zjišťuje, že jeho vlastní já se úplně nesetkává s tím, jak se jeho rodina dávno rozhodla. Guillaume Gallienne je stoupající herecká hvězda (Yves Saint Laurent, prestižní soubor La Comédie-Française), otevřeně bisexuální otec od rodiny a ve svém režijním debutu hraje dvojroli sebe i své matky. (Mezipatra)

(více)

Diskuze

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Nedokoukáno, před půlkou vypnuto. Frantíci mají občas hodně zvláštní smysl pro humor, jak tohle mohlo porazit Život Adele nechápu, minulo mě to na všech frontách

Flakotaso

Flakotaso (hodnocení, recenze)

Beagle

Tak samozřejmě, ta situace i kontext francouzské kinematografie je úplně jiný, já spíš narážel na ten místní zahnívající konformismus, že všechno musí dostat ten "správný" film - loni "nemohlo" vyhrát většinu cen nic jiného než Ve stínu, letos Hořící keř. Loni mohly v počtu Lvů klidně konkurovat Čtyři slunce, letos to byla slabota, ale dejme tomu Klauni nebo Jako nikdy mohli konkurovat třeba v technických kategoriích. Prostě, že se přinejmenším poslední dva roky tu nudu akademici ani kritici nesnaží narušit i na úkor toho, že by nedejbože nevyhrál onen předem vyvolený film.

Beagle

Beagle (hodnocení, recenze)

U nás ale vážně nic jiného asi vyhrát nemohlo, navíc srovnávat naší a francouzskou kinematografii je takové ošemetné, a to v mnoha směrech...:) Ale já jsem si tohohle snímku všimla už když měl ve Francii premiéru, překvapily mě poměrně nadšené kritiky (i přes ten zdá se bizarní námět) a mám v plánu ho vidět. Jinak jsem četla názor, že třeba Kechiche tak trochu "doplatil" na své spory okolo Adele a pověst "zkaženého dítěte"...:) 

na příspěvěk reagoval Flakotaso

Flakotaso

Flakotaso (hodnocení, recenze)

Ve Francii klidně dají cenu za nejlepší film tomuhle, přestože mezi dalšími nominovanými byl i vítěz Zlaté palmy Život Adele, vítěz Un certain regard L´Inconnu du Lac nebo nové filmy Polanského, Farhadiho a Desplechina. A u nás prý nic jiného než Hořící keř vyhrát nemohlo. Asi nemohlo, no :)

Reklama

Reklama