Reklama

Reklama

Poté, co mu v rezervaci zavraždí matku, se indián Wolf rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a skončí v hledáčku FBI. Na motorce prchá napříč americkým západem, kde se spřátelí s drsným Cashem, který se pokouší uživit jako muzikant. Jason Momoa, známý ze seriálu Hra o trůny, si ve svém režijním debutu zahrál hlavní roli indiána Wolfa, který pomstil smrt své matky a nyní utíká před zákonem. Zatímco prchá na motorce napříč pustým americkým západem, zjistí, že spravedlnost něco stojí - Wolfova touha po spáse odhalí skrytá tajemství a zavede ho na cestu plnou velice nečekaných zvratů. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (52)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Moderní western o vykonání pomsty za vraždu matky, pronásledování FBI, vzniku přátelství a hlavně o spravedlnosti. Moderní western, kde nechybí indiáni, kde se místo na koních jezdí na motorkách a kde atmosféra z každičkého záběru na diváka doslova dýchá. Snímek byl natočen za pouhých 600 tisíc dolarů, tudíž patří mezi nízkorozpočtové filmové počiny, avšak s artovým laděním, takže lecjaké honičky a přestřelky rozhodně nejsou centrem všeho dění. Naopak. Velkou devizou je silný, byť nijak složitý, příběh nepostrádající myšlenku. Hněv, nedůvěra, boj proti rasizmu, touha po svobodě a vykoupení. Realistické drama o zločinech bílých lidí, v tomto případě, na indiánech. Jde především o indiánské ženy, které jsou velmi často oběťmi sexuálního násilí. Jedná se o melanchonické road muvie, který má na svědomí Jason Momoa. Napsal si scénář, chopil se režie a střihl si hlavní roli. A skutečně vytvořil filmové dílo, které zaujme. Dlouho tady nebyl takový snímek opírající se o základní principy svobody. Naprosto úžasná kamera vyvolává pocit divácké přítomnosti v těchto krajích. Tímto kameraman udělal svou zručností úžasný kus práce. I soundtrack stojí za pozornost. Dává možnost si poslechnout vysoce kvalitní bluesový folk a country či plně libozvučnou akustickou kytaru a bendžo. Vše pospolu dobře ladí a vytváří právě onu výše zmiňovanou, skutečně lákavou, atmosféru. Jason Momoa, jeho režijní debut a jeho ocenitelně přesvědčivý, jak někdo dokonce označuje, westernový noir. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla příjemná podívaná.Jasně není to žádný trhák,ale je dobře,že se najde film,který je založen na jednoduchém principu dvou kamarádech na motorce co každý hledá tu svoji cestu přesto se na to dobře kouká plus dobrá hudba.Na to,že si to Jason Momoa napsal,režíroval a zahrál hlavní roli tak je to dost slušný akor pokud se nemýlím tak je to jeho prvotina na třech postech zároveň.Kdo čeká například kvůli Momoovi nějaké nakládačky atd tak bude zklamán,ale o tom to opravdu není.Pro mě příjemné překvapení letošní roku a dávám hodnocení 75 % a čtyři hvězdy. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Vidím to podobně jako uživatel AlistairMir. Filmek s pomalým tempem vyprávění mi hodně sednul. Filmek má silný příběh o indiánovi, který pomstil smrt své matky a nyní utíká před zákonem. K němu se připojí druhý muž se svým vlastním příběhem. Sledování jejich osudu mě hodně připoutalo a zvlášť Wolf (Momoa) je typ člověka, kterýmu jsem fandil. Momoa to zahrál fakt parádně. Obsazení filmu taky sedlo. Hlavní "záporák", tedy agent FBI, je člověk, kterýho jsem fakt postupem filmu začal nesnášet a to s ním je jen pár scén. Další povedenou částí filmu je hudba, která filmu opravdu hodně sedla a dodala parádní atmosféru. Momou sem si za poslední dobu dost oblíbil a myslím, že mu to jde i jako scénáristovi a i režisérovi, takže se budu těšit na další jeho počiny nejen před kamerou. Za mě 90% :) ()

Amynka 

všechny recenze uživatele

Tak sama od sebe bych se na tenhle film asi nikdy nepodívala.. takže díky AlistairMire :-D Jason Momoa se mi líbil už v předešlých filmech, co jsem s ním viděla, ale tady je kouzelnej i povahově...jako udělal dobře, že mámu pomstil!!! Bavil mě i ten jeho kámoš, správně střelenej a ta scéna, kdy Wolf domluví za něj souboj a nabídne jeho motorku a on celou dobu netuší o čem, že se bavěj a usmívá se.. fakt vtipný! :-)) A pak ten jeho výraz na motorce hned po tom souboji, kdy je celej od krve..:-D Takže film má i vtipné části..:-) Ale taky romantické části a taky pěkně na prd část a tím je konec!!! Fakt mě naštval, ale né, že by byl odfláknutej nebo špatně vymyšlenej a natočenej..to ne, ale sakra smutnej..Jako, vzhledem k tomu, že to je komplet film jednoho člověka, tak musím dát plnej počet! Respekt! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jason Momoa se tímhle filmem trošku vypovídal ze svých pocitů a také o tom, jaké to je být indián uprostřed Ameriky. Přičemž si ale nemyslím, že by Cesta do Palomy byla špatným filmem. Na prvotinu se mu to docela i povedlo. Tři jsou ale pro takový film adekvátní. A to k nim přičítám i fakt, že kamera byla parádní a stejně tak i hudební podkres, který vytvářel takovou těžko určitou atmosféru celého filmu. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (4)

  • Film je venovaný pamiatke Trumana Lindena Chilesa, ktorý stvárnil rolu Boba. Premiéry filmu sa už nedožil. (MikaelSVK)
  • Ve filmu si společně zahráli partneři Jason Momoa (Wolf) a Lisa Bonet (Magdalena), kteří spolu mají vztah od roku 2005 a dvě děti, dceru (Lola nar. v červenci 2007) a syna (Nakoa-Wolf nar. v prosinci 2008). Oficiálně se vzali na utajné svatbě konané v říjnu 2017. (Rominator)
  • Film sa natáčal na viacerých miestach v americkom štáte Kalifornia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama