Reklama

Reklama

Dočasný domov

(festivalový název)
  • USA Short Term 12 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Grace je mladá vedoucí diagnostického ústavu, která celý svůj život zasvětila pomoci problémovým dětem. Když se ale dozví, že se má její život od základů změnit, je i ona dohnána svou nepříjemnou minulostí. Složitou situaci ještě zhorší nová obyvatelka ústavu Jayden - nadaná dívka, ke které Grace cítí silné pouto. (dresi)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (123)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vždycky tak nějak jednou do roka se objeví jeden indie film, který mě svým zpracováním a upřímností zcela odrovná a letos tuhle metu jistě splňuje pecka Short Term 12. Po režijní stránce naprosto výtečná věc, která skvěle kombinuje vážné pasáže s humornými a pohodovými scénami, aby pak scénáristé přišli v poslední třetině s totální emocionální smrští, která mě vyždímala na několik následujících měsíců. Postavy jsou naprosto uvěřitelné, jejich vývoj a postupné odkrývání tajemství hlavní postavy je navíc tak skvěle napsané, že by kdejaké letošní oscarovky mohly závidět. Brie Larson navíc předvádí zatím svůj nejlepší herecký výkon a také zbytek obsazení včetně dětských herců je bezchybný. Pro mě bezpochyby jeden z nejlepších filmů roku 2013. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Rozhodně poutavý a silný příběh, který na diváka dýchne takovou přirozeností. Žádný extra vyšperkovaný příběh, který se snaží ždímat city, Short Term 12 to zvládá i nenásilně, emocionálně zafunguje v tu pravou chvíli a způsobem takovým, že to nepůsobí lacině. Ne každý má holt štěstí na kvalitní rodinu a domovem pro tyto jedince pak jsou diagnostické ústavy. Na závěr bych rád pochvílil výběr herců do hlavních rolí a výkony ústřední trojice/čtveřice. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých smutno-reálnych filmov, ktoré určite zaujmú a donútia človeka sa zamyslieť nad tým aké strasti so sebou prináša naša spoločnosť a trýzeň dokáže zasiahnuť aj bezmocné deti. To všetko z pohľadu sociálnej pedagogičky Grace (skvelá Brie Larson). Môj obdiv k sociálnym pedagógom sa týmto filmom ešte viac zvýšil. Príbeh filmu je zasadený do jedného zo sociálnych centier mládeže, ktoré skrýva množstvo tajomstiev a trápení mladých ľudí snažiacich sa pochopiť aké je to mať normálny život. Zaujímavý a pútavý film, ktorý má v sebe pekné posolstvo a silu. Škoda niekoľkých slabších fáz počas filmu, ale ako celok veľmi dobré a vyvážené. ()

noby 

všechny recenze uživatele

Short Term 12 to trochu přehání s tím, kolik problémů nacpat do jednoho filmu, ale staví se k nim obdivuhodně, citlivě a s mimořádným pochopením. Zároveň se v problémech dokáže neutápět a čas od času vykouzlit i úsměv na tváři. Vyznění je nakonec skoro až optimistické, ale především uklidňující - nebojte, jste mezi svými. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

80-85% ... Citlivá drámička o deťoch, ktoré to v živote nemajú ľahké a o dospelých, ktorí si prešli niečím podobným a starajú sa o tieto decká v centre dočasného domova, a vracajú tak spoločnosti to, čo aj im bolo istého času poskytnuté. Pekne natočené, ľudsky a dôveryhodne. Viac komentovať nemusím. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Brie Larson řekla při castingu režisérovi Crettonovi, že se po přečtení scénáře přihlásila do dobrovolnického programu pro pomoc znevýhodněným dětem, aby se do role pořádně vžila. Ten byl jejím rozhodnutím nadšen a až mnohem později se dozvěděl, že Larson skutečnost trochu přibarvila, protože byla všemi organizacemi, kam přihlášku poslala, odmítnuta. (novoten)
  • Snímek je vítěz diváků na filmovém festivalu SXSW za rok 2013 v kategorii celovečerní hraný film. (filmsim)

Reklama

Reklama