Reklama

Reklama

Dočasný domov

(festivalový název)
  • USA Short Term 12 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Grace je mladá vedoucí diagnostického ústavu, která celý svůj život zasvětila pomoci problémovým dětem. Když se ale dozví, že se má její život od základů změnit, je i ona dohnána svou nepříjemnou minulostí. Složitou situaci ještě zhorší nová obyvatelka ústavu Jayden - nadaná dívka, ke které Grace cítí silné pouto. (dresi)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (123)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Až příliš indie. Po I Am Not a Hipster jsem měl chuť dát Crettonovi ještě šanci, ale bohužel se mi potvrdil jako až moc velký slzoždímač s až příliš velkou touhou vzbuzovat emoce hnaním situace do extrému - trpí tím příběh i postavy, které pak jsou jen typické klišé uzlíčky neštěstí, místo aby žily. ()

Steny94 

všechny recenze uživatele

Dokonalý filmový zážitok. Smutné osudy detí a ťažký život ich opatrovateľov je sfilmovaný veľmi reálne. Je to film pri ktorom sa chvíľkovo usmievate a chvíľkovo potláčate fakt, že sa Vám chce plakať ako malému dieťaťu. Rozhodne jeden z najlepších projektov roku 2013, ktorý neprestáva baviť ani na minútu a úprimne by mi vôbec nevadilo, keby bol dlhší. Je to naozaj nádherne napísane, skvele zrežírované a herecké výkony sú taktiež úžasné. 100% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

No jó, klasika. Mladí opatrovníci v diagnostickém ústavu se snaží postarat o sociálně slabší děti, a přitom netuší, že by vlastně sami potřebovali cvokaře. Kdo je učitel, a kdo žák? Něco na mě leze (jako momentálně na každýho druhýho Středočecha), takže bych měl odpočivat - ne se dobrovolně nechat xkrát emocionálně vyčerpat u slzopudného indie dramatu! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film o veľkých problémoch dospievania nakrútený veľmi precízne, realisticky a tak správnou a príjemnou indie formou... Najlepšie problémy toho druhého pochopí ten, kto sám niečo podobné zažil, niet nad vlastnú skúsenosť, hoci bolestnú. Avšak keď z toho človek dokáže niečo vyťažiť a na základe toho pomôcť niekomu inému tak to ani toľko nebolí... Páčila sa mi tá myšlienka. Len škoda, že sa tu ohľadom ústrednej dvojice neišlo do väčšej hĺbky, to si priam pýtalo hlbší psychologický ponor. Tiež by možno nezaškodilo trochu viac sa povenovať vzťahu Grace s Masonom, hlavne v ich začiatkoch. Celkovo však spokojnosť. Nadpriemer. 75/100 ()

maren33 

všechny recenze uživatele

Silná a emotivní nezávislárna s překrásnou, citlivě intimní kamerou. V příběhu s velmi sympatickým obsazením, věrohodně reflektující pocity problémových dětí z jednoho ústavu. Ve výsledku braná s nadhledem a jistým humorem v rozporu s každodenními psychickými i fyzickými nátlaky zúčastněných. Objektivně trochu idealistický, ale strašně příjemný snímek. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Snímek je vítěz diváků na filmovém festivalu SXSW za rok 2013 v kategorii celovečerní hraný film. (filmsim)
  • Brie Larson řekla při castingu režisérovi Crettonovi, že se po přečtení scénáře přihlásila do dobrovolnického programu pro pomoc znevýhodněným dětem, aby se do role pořádně vžila. Ten byl jejím rozhodnutím nadšen a až mnohem později se dozvěděl, že Larson skutečnost trochu přibarvila, protože byla všemi organizacemi, kam přihlášku poslala, odmítnuta. (novoten)

Reklama

Reklama