Reklama

Reklama

Velké ticho

  • Česko Velký klid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Brutální vrah Tigrero alias Loco (Klaus Kinski) vede skupinu chamtivých lovců lidí, kteří pronásledují bandu desperátů skrývajících se v zasněžených horách Utahu. Silence (Jean-Louis Trintignant) je němý pistolník, jehož si najme mladá žena Pauline (Vonetta McGee), když Locova banda zavraždí jejího manžela. A Silence rozpoutá boj dobra se zlem pro spravedlnost a pro pomstu... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (180)

bassator 

všechny recenze uživatele

Western a staré filmy to je pro mne vražedná kombinace... Neměl jsem je nikdy rád, ale tohle mě opravdu dostalo... Nádherná, nádherná hudba která dala filmu tu správnou atmosféru, charismatický Klaus Kinski a málomluvný Jean-Louis Trintignant. A ten nečekaný konec... WAUUU - 5. 12. 2010 - 75% ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Nádherná zimní krajina Alp (čti Utah) a krutá atmosféra neobvyklého westernu, který očividně sloužil, jako velká inspirace pro Tarantina a jeho Hateful Eight (2015). Souboj němého Silence a nemilosrdného lovce lidí Loca je nepředvídatelný a zatraceně napínavý. Skoro bych hledal v režii stopu Sergia Leone, protože příběh Silence to od jeho veleděl opravdu nemá daleko. Sice se toho ve filmu zas tak moc nenamluví. Zápletka není nějak složitá. Přesto je to ale jeden z těch nejlepších spaghetti westernů, kde ovšem vyprahlé pouště a zpocená čela nahrazují bílé hory a zmrzlé kníry. Hudba Ennia Morriconeho samozřejmě ještě o velký kus přidává na tuhé atmosféře. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Zimné westerny majú sami o sebe svoje čaro (vie to aj Tarantino). A ak máte v tíme Morriconeho je dosť možné, že najpôsobivejšími scénami budú "obyčajné" prechody jazdcov zasneženou krajinou... Corbucciho westerny ťažia z netradičných hrdinov, ktorí buď ťahajú za sebou rakvu, alebo za celý film nepovedia ani slovo. Podobne ako DJANGO aj Silence je zaujímavá postava a scenáristi sa s jeho osudom nemaznajú, lanže ten zvyšok je trochu suchopárny. A to aj napriek okatej femme fatal i démonickému Klausovi Kinskemu. Už samotný námet, kde ide o konflikt medzi lovcami odmien a šerifom je trochu na hlavu, nakoľko nájomní zabijaci robia svoju robotu v medziach zákona, a šerif "len" spochybňuje morálnosť ich konania... Viac ako "klasické" (leonovské) špagetovky pripomenie Veľké ticho skôr podobne odoosobnené DNES JA, ZAJTRA TY... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Trintignant jako Eastwood a McGeeová jako Cardinalová. Tím veškerá podobnost s filmy S.Leoneho mizí. Spíše bych odkázal na Fulciho. Sněhový western o lovcích banditů je syrovou výpovědí o světě plném násilí, kde se zákony ohýbají tak, jak se komu hodí. Mrazivá atmosféra, standardní Morricone a spousta mrtvol. Krví se nešetří. Pátá hvězda za konec. p.s. Trintignantovy jizvy po očkování měla maskérka zakrýt, ne? ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o Western v zimnom prostredí ktorý je však nasiaknutý špagetami až až. Chladná réžia Sergia Corbucciho, čudná hudba Ennia Morriconeho a nečakane morbídny koniec robia s tohoto diela originálnu a s davu vytŕčajúcu snímku ktorá nemá vo svojich kruhoch obdoby. Snehu je tu na každom kroku po kolená, chladnokrvné zabíjanie sa tu nezastaví ani na chvíľku. Dokonca mi neprekážal ani Klaus Kinski a ten mi zatiaľ vadil v každej jeho snímke. Je to jeden s mojich najneobľúbenejších hercov, no rola Loca mu sadla ako uliata. Nebojím sa tvrdiť že išlo o jeho životnú úlohu. Jediné čo mi tu vadilo bola kamera ktorá snímala často v zoome aj keď to nemalo zmysel. Corbucci to robil rád. Tuto to však už trocha prehnal. 4,5* ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se v okolí italského horského střediska Cortina d'Ampezzo. (/Pablo)
  • Zbraň, kterou používá Silence (Jean-Louis Trintignant), je pistole Mauser C96 "Broomhandle" v ráži 7.63x25mm. Nasazovací dřevěná pažba slouží zároveň i jako pouzdro pro zbraň. (HectorHagman)
  • Do hlavní role lovce lovců odměn měl být původně obsazen Franco Nero, který však nabídku nemohl přijmout kvůli práci na jiném projektu. (DaViD´82)

Související novinky

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

17.06.2022

Francouzská i světová kinematografie v pátek přišla o další velkou filmovou hvězdu, ve věku jednadevadesáti let totiž ve francouzském městě Uzès zemřel držitel ceny César, Zlaté palmy z Cannes i… (více)

Reklama

Reklama