Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou. (Falcon)

(více)

Recenze (1 159)

LadyPig 

všechny recenze uživatele

Geniální a přitom tak jednoduchý nápad. Naprosto dokonale propracovaný děj, který dává logiku, až snad člověk věří, že něco takového se v hlavě doopravdy děje. Od té doby, co jsem tenhle film viděla, si asi vážně vzpomenu na Depku pokaždé, když na mě poleze :D To zapomínání, vyhazování nezáživných vzpomínek z dlouhodobé paměti, proměňování veselých vzpomínek ve smutné, vážně paráda... :) Dojemné, zábavné a konečně taky nějaké originální vtipné scénky - ty s těmi vysněnými chlapy :D nebo dokonalá scéna s myšlenkovými pochody kočky na konci, jak výstižné :D Jsem nadšená! ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Tak krásny, hlboký a predsa jednoduchý animovaný film s posolstvom a bez zbytočného moralizovania sme tu už dlho mali. Veľmi originálny je aj dej filmu a jeho postavy a farebný kontrast fantázie a podvedomia so sivosťou skutočného sveta. Inside out si právom získava ovácie aj vo vedeckých kruhoch a nič negatívne, čo by som chcela na jeho adresu povedať ma ani po dlhšom rozmýšľaní nenapadá. ()

xylofonka 

všechny recenze uživatele

Tuším, že se jedná o nejoriginálnější pohled na dospívání v historii kinematografie. Vtipné, nápadité, dojemné, napínavé a naprosto boží! ()

speedy7929 

všechny recenze uživatele

Pixar válí. Ozaj znovu jedna z premyslených rozprávok, ktorá nie je na to isté kopyto ako polka iných. Výborný nápad ako sfilmovať pocity a dojmy či už v detskom veku alebo v dospelom. Možno to nebolo pre tých najmenších divákov, ale skorej pre dospelejšie deti. Osobne som niektorým výrazom nerozumel, ale napriek tomu som sa príjemne bavil. Zaujímalo by ma koľko ostrov mám ja vo svojej hlave a koľko zabudnutých myšlienok a spomienok som už zahodil do priepasti. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Tak Pixar predsa len nezomrel s Jobsom a prišli konečne s niečím originálnym. Tento film mal hlavu aj pätu. Výborne vymyslené a znázornené procesy v hlave, ako kľúčové myšlienky, zabúdanie, formovanie osobnosti, ako riadia emócie pocity. Tých skvelých nápadov je tam tona. Postavičky vtipné, dej pomerne vyzretý a častokrát smutný, no potom zase extrémne zábavný. Ozaj fajn vyvážené dielko. Akurát pasáž, keď sa hodne dlho blúdilo v hlave bola trochu nudná a nepáčila sa mi až tak. Film ale nabáda k zamysleniu sa a môže aj rodičom priblížiť aké môže byť ťažké napr. sťahovanie pre dieťa. Super, super a rád si to pozriem ešte raz. No a koniec a scénky medzi titulkami výborné, smiali sme sa až sme plakali. Pre mňa zatiaľ najlepší film z 2015. ()

mimozakon 

všechny recenze uživatele

Toto ma dostalo. Graficky som si to moc neužil na obrazovke leteckého monitora. Obsahovo to je ale nádhera. Radosť, smiech, dojatie, smútok, krásna tématika a nádherné spracovanie. Až mi slzička občas ušla pri pomyslení na všetky tie spomienky, ktoré sa mi stratili. ()

groz122 

všechny recenze uživatele

To jsem se,ale zase načekal! Po dlouhé době zas kvalitní počin pixaru nerozdělující zápletku děje na dobro a zlo. Ku podivu to ani není přecpané poučkami pro děti říkající "Přátelství nadevše" Předlouho jsem si tak u animáku neodpočinul. Je to vtipné, jednoduché a precizně výtvarně ztvárněné. Nemám z filmu pocit, že by měl bavit pouze děti i díky přívětivé délce si u toho odpočine každý.Výborně zpracovaná myšlenka. 86% ()

Alergius 

všechny recenze uživatele

Skvělý koncept, zabitý totální a kompletně nepřiměřenou infantilností. A vůbec, proč sakra všude hraje hlavní roli oranžová a modrá?! Všude! Fuj! ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

Krásná vtipná pohádka od Pixaru, oni mě prostě rozesmějí a zvednou náladu vždycky, i když to mají více méně na jedno brdo. Tady jsou ovšem tak neoriginálně originální a to je tahoun jako blázen. Úplně na konci, co mají v hlavě kočky, je pak třešnička naprosto k popukání. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Krásna Pixarovka, voči ktorej nemám jedinú výhradu. Vlastne jednu jedinú, a to, že už to nie je ten Pixar, ako ho poznáme. inside Out je stále zábavka pre celú rodinu, krásne vymyslená, nápaditá a zaujímavá, no nie natoľko, aby to bol hit roka. Bavil som sa však výborne, a to aj bez prítomnosti detí. ()

departed 

všechny recenze uživatele

Momentálně bezkonkurenční animák široko daleko. Vemte skvělej nápad, dobře ho zpracujte a máte recept na zaručenej úspěch. Jo, pokud máte takhle originální nápad a podaří se vám ho kvalitně převést do hoďky a půl čistý senzace bez jakýchkoliv infantilních blbinek okolo, čímž některé ostatní animáky bohužel trpí, tak není možný, aby se tohle někomu nelíbilo. Pro děti, ale i pro dospělé. Pixar se tímhle vyšvihl dost do popředí a ukazuje, že originální náměty mu nejsou cizí. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Originálne, vyčerpávajúco ukecané a Vami nadhodnotené. Pixar predviedol už ďaleko lepšie výkony, ale tie časy sú zrejme už nenávratne preč. Toto je jeden z prípadov, kedy ma fakt serie, že neviem dať pol hviezdy, lebo zastavil by som na čistej päťdesiatke čo do percent. A tiež mi nie je jasné, ktorej vekovej skupine to bolo venované. Malé deti pritom umrú nudou, veľké deti na to serú a pre dospelých to bolo málo málo odvážne. Tak čo s tým.....2?, 3?, 2?, 3?, 2?, 3?, 2?, 3?, 2?, 3?, 2?, 3?, 2?, 3?, 2?, 3?, 2?, 3?, 2?, 3?, 2?, 3?, 2?, 3?, 2?, 3?, 2?, 3?, 2?, 3?, 2?, 3?, 2?, 3?, 2?, 3?,...... Piče !!!! ()

darthhokro 

všechny recenze uživatele

Pixar jde definitivně do pyče, na téhle emo nudné slátanině, byli nejvtipnější závěrečný titulky. Zapomenout a už nikdy více... ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Výborný animovaný film , který však mohl být vynikající, a k tomu všemu ještě od mého milovaného Pixaru . Mrzí mě to, že potenciál začínající na skvělém nápadu až přes vynikající humor nebyl využit do posledního kousíčku, pak bych dal zcela jistě plné hodnocení, a musím uznat, že o něm stále uvažuji, neboť ve mě film vyvolal téměř všechny různé emoce. což filmy a obecně kultura dělat mají. Jen to chtělo ještě trochu více humoru, méně smutku, a možná méně dějových linek neustále situaci zaplátající, dětský divák je velice náročné publikum, které má rádo světlé okamžiky.A jak už jsem zmínil, potenciál je větší jako výsledek. I přesto jsem však musel na rovinu uvažovat o plném hodnocení, což velice rád dělám, a tento film je určitě v mé TOP 20 těch nej animáků, a pro mě jasný kandidát na Oscara za rok 2015 za Nejlepší animovaný film. Nic lepšího se totiž letos v brandži nevytvořilo! Krásných 90%! ()

lksvcr 

všechny recenze uživatele

Pobavilo! Rozhodně pobavilo, a jak! Je to svěží komedie, která nám představuje jízdu, kde jsem se ani na chvilku nenudil, a když se jelo naplno, tak jsem řval smíchy. Dostávala mě i promyšlenost vymyšleného mozkového systému. Nad tím si někdo musel někdo sednout a dát si záležet a já jeho snahu oceňuji. Promyšlenost, zábavnost a dokonce i hra na city se mi líbila. V podstatě nemám co vytknout, nic na mě nenechalo zas tak negativní dojem na to, abych to zde zmiňoval nebo ubral hvězdičku, a proto jich dávám 5! ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

V Pixaru si po otázkách "Co kdyby auta měly pocity?" a "Co kdyby letadla měly pocity?" řekli: "Co kdyby pocity měly pocity?". A tak vzniklo V hlavě. Chvílemi lehce prvoplánové či příliš sentimentální, ale jako celek to funguje relativně dobře a taky je to slušně propracované po psychologické stránce. Nejsem příliš animákovej, ale tady jsem spokojen. ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

Nad animáky jsem již dávno zlomil hůl, ale po shlédnutí V hlavě jsem ji musel znovu narovnat :-) Originální námět a skvělé zpracování mi zase jednou připomnělo časy, kdy jsem se na každý nový Pixar snímek těšil jako malý ´68. Je trochu škoda, že podstatnou část snímku opět sledujeme tradiční cestu dvou hrdinů za poznáním čehosi a znovuobjevením přátelství nebo něčeho podobného (jako v tisíci jiných animáků), ovšem je to zasazené do tak skvělého a promyšleného prostředí, že to zas tolik nevadí. Zkrátka a dobře, jde o jednoznačně nejlepší animák za posledních mnoho let a v rámci žánru nelze jinak, než plný počet. ()

Související novinky

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Toy Story 4 má scenáristku

Toy Story 4 má scenáristku

20.01.2018

Čtvrtý díl Toy Story se nedává dohromady úplně snadno. Pixar ho oznámil v roce 2014 na červen 2017, jen aby se odsunul na červen 2018 a nakonec až na červen 2019. Původně ho měli napsat Rashida Jones… (více)

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

13.04.2017

V pražském kině Světozor se 20. - 23. dubna koná první ročník filmového festivalu Na hlavu. Nabídne netradiční spojení projekcí často velice známých filmů s přednáškami, jež filmy představí v novém… (více)

88. Oscary - výsledky

88. Oscary - výsledky

29.02.2016

Letošní "kontroverzní" ročník udělování Oscarů skončil. Akademie umění a věd rozdala svá každoroční ocenění. Jedním z několika překvapení večera bylo vyhlášení nejlepšího filmu, kterým se stalo drama… (více)

Reklama

Reklama