Reklama

Reklama

Velká šestka

  • USA Big Hero 6 (více)
Trailer 7

Velká šestka je emocemi nabité komediální dobrodružství o malém geniálním konstruktérovi robotů jménem Hiro Hamada, který se naučí využívat svůj talent. Pomůže mu v tom jeho neméně nadaný bratr Tadashi a jejich kamarádi: dívka Go Go Tamago, vyhledávající adrenalinové zážitky, čistotou posedlý Wasabi No-Ginger, sličná chemička Honey Lemon a jejich fanda Fred. Když se parta kvůli katastrofální souhře náhod ocitne uprostřed nebezpečné hry, kterou kdosi rozehrál v ulicích San Fransokya, Hiro se obrátí na svého nejbližšího kamaráda – robota jménem Baymax - a přetvoří svou partu přátel na high-tech hrdiny odhodlané vyřešit vzniklou záhadu. (Falcon)

(více)

Videa (42)

Trailer 7

Recenze (721)

Tosim 

všechny recenze uživatele

JEN SI TADY STABILIZUJU PUBESCENTNÍ ZMĚNY. Popkulturní mix, který si bere ze všeho, co ho inspirovalo, téměř to nejlepší. Hlavně lidské vztahy fungovaly jak v reálném světe, kdyby se tvůrci nebáli přidat, nebo spíš ubrat, v opravdu rozhodujících okamžicích důležitých postav (Baymax), se stovkou neváhám. 90%. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Nápady v každém záběru, kterým vévodí postava bombového Baymaxe, kterého okamžitě chci! Ovšem oproti tomu je tu velký černý puntík v podobě jasně daných hranicí a velkého počtu použití klišé. Je jasné, že si tvůrci nemohli dovolit přešlápnout někam dle svého, ale bohužel díky tomu je tu z velké části to samé, co už jsme viděli, ať už u Jak vycvičit draka nebo Avengers. 70% ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Vizuálně překrásné, ale příběh předvídatelný a průměrný. Nikdo z hrdinů kromě roztomilého Baymaxe není zapamatovatelný, jsou to víceméně jen klišé figurky - dětský génius, drsňačka, excentrická sexy vědkyně atd. Chápa, že někomu to nevadí, tenhle film je fajn, dobře se na něj dívá a skvěle s ním uteče čas. Mně ale chybí jakákoli přidaná hodnota. Například How to train your dragon má úžasně podaný vztah hlavního hrdiny s Bezzubkou a o postavy se opravdu bojíte. Velká šestka bohužel klouže jen po povrchu a chybí jí cokoli, co by z ní udělalo srdcovku. 60 % ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $165miliónovTržby USA $222,527,828 Tržby Celosvetovo $657,818,612Tržby za predaj Blu-ray v USA $52,022,703 //počet predaných kusov 2,591,377Tržby za predaj DVD v USA $38,946,843 //počet predaných kusov 2,190,060║ štúdio Disney stále naberá na obrátkach, akčný animák mu opäť nadmieru vyšiel, spokojnosť /80%/ ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Animák pro nerdy a jejich mláďata. Nafukovací medi-robot Baymax je největší tahák celé Velké šestky a pokaždé, když je na plátně, zábava strmě stoupá. Zbytek filmu je směsí hyperaktivních gagů a křečovitého dolování emocí, které občas doplácí na zbrklost (ztráta bratra), jindy na hrozivou předvídatelnost (osud padouchovy dcery, prokouknutelný okamžitě poté, co je zápletka s ní představena) a ve finále na poněkud trapný mix obého (Baymax a portál). Spíše než hlavní dějová linka zaujme překotné technologické žvatlání, které si užijou děcka i dospělí. Akční scény balancují na hraně, z níž občas spadnou na jednu stranu a od boku střelí několik podařených hlášek, načež přelezou na stranu druhou a předvádějí zaměnitelný uřvaný cirkus - tady se hodně podepsal fakt, že s vyjímkou Hira, Baymaxe a snad ještě Go Go je zbytek týmu spíše otravný, než zábavný (či nedej bože čímkoliv zajímavý) a máte chuť je ukřižovat pokaždé, když se začnou přeřvávat. Příběh samotný funguje navzdory výše uvedeným výtkám a až násilně protlačovanému poselství relativně dobře - Hirovi není těžké fandit, jeho pohnutky i motivace jsou jasné a zkratkovitost děje se zběsilou akční akrobacií mu zásadněji neubližují. Hiro s Baymaxem ostatně tvoří perfektní filmové kombo; spolu umí vyrábět dostatek kvalitních vtipů, emocí, akce i vzájemné chemie a troufám si říct, že jeden bez druhého by byli to samé, co Murtaugh bez Riggse - až tak na mě zapůsobili. Jsem upřímně zvědavý, co přinese pokračování, protože ty dva rozhodně rád uvidím. Jen budu doufat, že se dočkají zajímavějšího dobrodružství. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (41)

  • Pohyby a postoje Baymaxe (Scott Adsit) byly modelovány podle pohybů dítěte s plnou plenou. (KidWithGun)
  • Baymaxova (Scott Adsit) tvár je založená na dizajne japonského zvonu Suzu, ktorý sa podobá rolničkám. Režisér Don Hall povedal, že ho k tomu inšpirovala návšteva japonského chrámu. (tomashrabek)
  • Baymax (Scott Adsit) je vysoký 183 cm a váží 34 kg. Ale jen do té doby, než ho Hiro (Ryan Potter) mechanizuje, v tu chvíli naroste na 213 cm a unese 453 kilo. (CrypzzXD)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno