Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Madame Mallory, majitelka vyhlášené restaurace se třpytem Michelinských hvězd se nestačí divit, když se do jejího městečka přistěhuje indická rodina a otevře si restauraci hned naproti přes ulici. Schyluje se k souboji dvou odlišných kultur a zcela odlišné skladby koření. Dobré jídlo ale hory přenáší. Madame Mallory zjistí, jak velké nadání má její konkurent, mladý indický šéfkuchař, a svolí k tomu, že ho vezme do učení. Dva světy receptů a chutí v jedné kuchyni slibuje velké kulinářské dobrodružství. Zvláště pokud se ho zúčastní i krásná francouzská kuchařka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (430)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ale od Lasseho Hallströma by som čakal určite niečo výnimočnejšie a na režiséra jeho kvalít napokon tento film pôsobil dosť priemerne. Atmosféra francúzskeho vidieku s počiatočnou rivalitou dvoch reštaurácií bola síce veľmi príjemná, ale po tých oslavách dobytia Bastily to začalo tak nejako upadať. Mne osobne prišlo vždy priam absurdné to nekonečné naháňanie za nejakými michelinovskými hviezdami. Aj tak mám z toho jedla pocit, že čím viac hviezd, tak tým väčšia "nóbl" blbosť. Ja osobne by som si zo všetkých tých reštaurácií čo boli v tomto filme vybral tú indickú a nie kadejaké pseudo-kulinárske "zázraky" aké sa tvorili v tom Paríži. No škoda, tento film mal na viac... ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Takové pohlazení po duši. Jistě, velkou vědu v tom nehledejte, ale co když skutečně existují zázraky, které lidi spojí a proč by to nemohlo být jídlo? Vzpomínáte, jak bylo nasnímané dělání omelety s madame Mallory? Když to dojalo mne, která vaří nerada, neboť vaříte, napatláte, podáte, sní se to a ještě je nádobí a už dílo za vámi vidět není, takže, musí to dojmout každého cynika. Velmi příjemný otec indické rodiny v podání Oma Puriho, Hasan, jeho syn, s upřímnýma očima, z kterého charisma doslova kapalo, v podání Manishe Dayala a pak madam Helene Mirrenové, to vše v krásné krajině, že mi na malou chvilku nevadilo, že tam nešplouchá Velká louže. Jen relaxujte a užijte si pohodu, proč ne? ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby jednoznačně nádherný snímek, kde láska je v jídle v chuti vůni ingredienci, koření, a hlavně v rodině, kdy při každém soustu víte kde je domov, film je doprovázen velmi příjemnou hudbou příjemnými herci, souboj dvou restaurací v životě v jídle, které se nakonec proměnní v jednu velkou rodinu, konec filmů doprovází příjemnou dojemnou chvílí. ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Film z francouzského venkova provoněný vůní indického koření mě příjemně polaskal. Chuťové pohárky se mi při pohledu na neustálé kuchtění totálně splašily a žádaly něčeho obdobného. Naštěstí jsem byl sycen velmi příjemnou dávkou duševní stravy, která mé nitro zaplnila a já jsem opomněl chvílemi na žádostivost mého rozmazleného jazýčku. Málokdo by tušil, že Bibendum maskot firmy Michelin, která se zaobírá výrobou pneumatik, stojí i u zrodu průvodců nejlepších evropských restaurací, které udělují tolik žádané michelinské hvězdy, v tomto filmovém opusu nesmírně chtěné. Já tedy závěrem ohodnotím tento film čtyřmi hvězdami ač nemichelinskými i jdu si dopřáti párku v rohlíku do nejbližšího občerstvovacího kiosku. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Bodejť by to jeden neměl za romantický cukrkandl, když to naši čulibrci přeloží jakoby měl mít film premiéru na Valentýna. Moje Sto stop dlouhá cesta byla upřímná a pohodová, což bych na tak krátké vzdálenosti snad ani nečekal. Navíc díky roztomilé Charlotte si na své přišly moje chuťové buňky i přesto, že jsem byl po jídle. Nejsem už totiž tak blbej, abych chodil na film o vaření před večeří. (Ashburton, NZ) ()

Galerie (86)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení začalo 23. září 2013, natáčelo se v Saint-Antonin-Noble-Val, Castelnau-de-Lévis, Saint-Jory, Saint-Denis, Paříži, Nizozemí a v Indii. (tosik)
  • Na natáčení filmu se podílel jako konzultant šefkuchař indického původu Floyd Cardoz. (Aja2001)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. srpna 2014 v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama