Reklama

Reklama

Vzkříšení démona

  • USA The Lazarus Effect (více)
Trailer 1

Skupina vědců se snaží se posunout poznání až na samou hranici božství a získat nepředstavitelnou možnost přivést zpět k životu mrtvé tělo. Zatímco Ježíš si vzkříšením Lazara vydobyl víru svých následovníků, vědecký experiment narazí na úplně opačné síly a jeho následky se ponesou ve znamení zkázy. První pokus skupiny mladých vědců oživil mrtvého psa, při jeho opakování se ale věci zvrtnou a po zásahu elektřinou jedna z členek týmu zemře. V okamžitém šoku se ostatní rozhodnou pro vyzkoušení svého zázraku na lidském těle.. (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (269)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Skupina mladých vedcov z Kalifornie pracuje na vývoji nového lieku, ktorý má pomôcť ťažko chorým pacientom. Po experimentoch na zvieratách zistia, že sérum, ktoré vyrobili dokáže oživovať mŕtve tkanivá, obehovú sústavu a mozgovú činnosť. Za jeho podpory je možné uhynulé organizmy priviesť späť ku životu. Po tomto medicínskom procese sú však na nich pozorované nápadné zmeny chovania. Celé sa to všetko značne skomplikuje, keď sa vedúci tohto projektu rozhodne v zúfalstve a smútku oživiť svoju tragicky zosnulú partnerku. Americký horrorový snímok "Vzkriesenie démona" (The Lazarus Effect) natočil v roku 2015 mladý, neskúsený režisér David Gelb. Nezvládol to. Dokokázal kvalitne spracovať pomerne zaujímavý námet. Nevyužil svoju šancu. Tým pádom hneď na začiatku pochoval aj svoju režisérsku kariéru. ** ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Milujem tie preklady, keď Lazarov efekt preložíte ako Vzkriesenie démona, ale vo filme žiadny démon nie je a keby ste i nejakého predstavili, tak bol maximálne polovzkriesený. Olivii Wilde definitívne pasujú viac modré oči ako čierne, čo je samozrejme názor hraničiaci s rasizmom, no a spálená tvár jej tiež nejde, ale tých akože hororových scénok tu okrem tých zakalených okáľov veľa nebolo, sem tam len vyskočil akýsi psík do kamery, ale to vydesilo najviac len toho pána prístrojového technika. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetl hrubý obsah filmu, docela mě to zaujalo. Nejčastěji je tento film přirovnáván k Hráčům se smrtí, což býval jednu dobu jeden z mých nejoblíbenějších filmů (už jsem ho dlouho neviděl, asi to budu muset napravit a spravit si chuť), takže jsem se na Vzkříšení démona docela těšil. Zvláště když tu hraje má oblíbenkyně Olivia Wilde. Po jeho shlédnutí jsem byl sice mírně zklamán, ale zas až taková katastrofa jak jsem si přečetl v některých komentářích na internetu, to rozhodně není. Bohužel se tu až moc projevila režisérova nezkušenost. Přece jenom se Gelb předtím věnoval hlavně krátkometrážním a hudebním kouskům. Když vezmeme v potaz, že scénář sice neoplývá zrovna dvakrát originální myšlenkou, dalo se z toho rozhodně vytřískat mnohem víc. Zvláště když se tu sešlo docela zajímavé herecké obsazení a atmosféra nám místy nabídne i slušnou dávku napětí. Má to ovšem jeden háček a tím je nevyváženost celé stopáže. Zatímco v určitých momentech si mě film dostal na svou stranu (útěk psa, snové pasáže o hořícím domě…), tak se tu vyskytovalo i množství nudnějších pasáží, kdy jsme nuceni poslouchat zdlouhavé a dle mého i zbytečně monotónní dialogy. Režisér se nám vše snažil vynahradit několika mord scénami a mysteriozním finále, ale černé kontaktní čočky, blikání světel a řev jsou v dnešní době už jen slabým odvarem, k uspokojení čím dál náročnějšího diváka. Původně jsem chtěl dát lehce podprůměrné hodnocení, ale nakonec přidám 10% navíc za Olivii, pro kterou mám vážně slabost. 50% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

A mě se to celkem líbilo. Nemělo to nic společnýho s vymýtáním , kterýho je všude dost, ale vydalo se to originálnější cestou. Zpočátku vědátorský testování na zvířatech se zvrhlo v oživení člověka. A to s sebou přineslo celkem krutý a neznámý následky. No každopádně i přesto, že ty drastický momenty nebyly vidět, pořád to mělo dobrou atmosféru a hlavně originalitu. Takže se ani omylem nejedná o žádnej propadák, jak to podle hodnocení vypadá. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Hororová stránka filmu už v dnešní době opravdu vyděsí asi jen publikum předškolního věku, ale jako thriller je to fajn jednohubka, má dobrou atmosféru, herci jsou sympatičtí a pro jednou se většina z nich nechová ani kdovíjak švihle. Až na vyjímky, žeee? Každopádně já u tohohle díla nečekal, že se budu klepat hrůzou a začnu ječet pokaždé když se na obrazovce objeví "démonická" Olivia. Já čekal, že se mrknu na mou oblíbenou Olivii jak občas někoho sejme a k tomu bude sexy no a to jsem i dostal. Že to bylo málo krvavé je mi šumák, protože tohle není a ani si to nikdy nehrálo na žádnej brutální gore slasher nebo jak tomu já říkám - krvák. Tohle je prostě pohodovka s démonem a mně se to líbí. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Anglický název filmu The Lazarus vychází  z biblického příběhu, který popisují evangelia v Novém zákoně. Lazar byl podle Janova evangelia Ježíšív přítel. Když zemřel, tak čtyři dny po jeho smrti přišel Ježíš k jeho hrobu a zázračně ho vzkřísil z mrtvých. (willy1)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 77. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Film bol dokončený v roku 2013 a následne mal byť distribuovaný spoločnosťou Lionsgate. Nakoniec si diváci na jeho uvedenie museli počkať ďalšie 2 roky a za ten čas sa zmenila aj spoločnosť zodpovedná za distribúciu v USA, stala sa ňou Relativity Media. Spoločnosti Lionsgate zostali len distribučné práva do zahraničia. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno