Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 245)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Vesmír má zvrácený smysl pro humor." Snažil jsem se film vnímat jako mírně artové drama, než jako sentimentální příběh od Rosamundy Pilcherové. Občas to nebylo lehké. Monolog, dialog, monolog, dialog, katastrofa.... Skvělé triky (tedy až na ten placatý vesmír okolo lodi v 3D), báječná hudba, výborná kamera. Kosmická loď je správně chladná a přitom vizuálně krásná. Procházka ve vesmíru (první a druhá) je záviděníhodná. Být ještě větší plátno, tak je to na závrať. Ztráta gravitace v bazénu je doslova dechberoucí... V závěru jsem byl rozpolcen - má to skončit jako Armageddon? ne,ne. Jako dojáky od zmíněné dámy? ne, ne. Tak jak? já nevím... vyšší hodnocení bych dal asi tehdy, kdybych byl v období citové rozkolísanosti, což nejsem, tudíž jsem si na konci nepoplakal. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Toto bude veľké Guilty Pleasure. Veľmi hlúpy ale na druhej strane aj veľmi zábavný film so skvelou myšlienkou a obrovsky premrhaným potenciálom. V rukách Baya alebo Nolana (áno, dáva to zmysel) z toho mohla byť žánrová klasika. Stačilo pridať buď na naivite a bombastičnosti alebo ambicióznosti. Takto z toho ostala iba romantická sci-fi s tlčúcim srdiečkom, vypunutým mozgom a slabučkým záverečným aktom pre nenáročné publikum, ktorú si veľmi rád ešte párkrát zopakujem. Na DVD to bude fungovať omnoho lepšie. Ale Pratt a hlavne Lawrence v rámci možností super. 7/10 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

S blížícím se koncem jsem nevěřil tomu, že Jennifer Lawrence odehraje finále v té mikině. Samozřejmě ji sundala. Ale k důležitějším věcem: zatímco hudební skladatel, architekti nebo výtvarníci předvedli poměrně suverénní práci, hošan ze severu Morten Tyldum se moc nepředvedl. Klouže po povrchu, je uhlazený, nemá žádné velké ambice, až příliš se přizpůsobuje rodinnému publiku. Vesmírná loď veze vzorek obyvatelstva na vzdálený svět, který má osídlit. Jsou ve stavu hibernace, aby 120 let dlouhý let přežili. Technika však není neomylná a jeden smolař se probere. Konce letu se rozhodně nedožije. Co teď? Samotář uprostřed chladných počítačových systémů? Řešením je pohledná spisovatelka, která má zatraceně zajímavé plavky. Chris Pratt není žádný charakterní herec, víc si z dané nezáviděníhodné situace logicky krade Lawrence. Povinné akční finále je místy docela křečí, vizuálně je nicméně vše téměř v pořádku. Když se hlavní hrdinka nemůže vymanit ze spárů vznášející se vodní koule, je to radost. A u Michaela Sheena si každý vzpomene na barmana z Osvícení. Každopádně to není žádné těžké sci-fi, škoda, že Tyldum nepředvedl nějakou syrovou nebo cynickou scénu á la Lovci hlav. Tehdy měl koule. Šanci mu nicméně dám a ty čtyři dietní hvězdy udělím. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ačkoli to Jim pěkně zahrál, má podle mě s Jennifer stejný problém jako já. Jediná ženská na vesmírné lodi, přes rok mu trvá, než se rozhoupe a ona je pak stejně sexy jenom občas. Bál jsem se víc, než tihle dva o svůj osud, že i za tohle jí na 26. únor přijde pozvánka do první brázdy. Co se filmu týče, líbí se mně velká variabilita celého námětu i to, jak si s ní poradil Ťuldum. Horší je to s místním hodnocením. Když je nějaké Sci-Fi překombinované, frfňá se tu o sto šest. A když pak dorazí něco, co je jasné jako facka, frfňá se znova. Občas tady z toho mám pocit, že ČSFD vznikla od slova frfňat. Frfňejte si dál jak chcete, já jdu přemýšlet, co bych udělal na místě Jima. Patrně by to trochu změnilo žánr... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jediný film svého druhu, kreativně uchopená a logicky rozvíjená romanťárna v cinefilním prostředí milovníků Vesmírné odysey nebo Vetřelce. Divácké nadšení z konfortu a neomezených možností uzavřeného futuristického světa působivě konfrontováno s vyvstávajícím morálním dilematem, přesně rytmizované vyprávění hladce spojuje linie nadřazeného sci-fi konfliktu s vnitřními konflikty a vztahy probuzených aktérů. Postava Laurence Fishburna je sice velmi násilně provedenou scénáristickou vsuvkou, jejíž jediný účel je popostrčit ústřední dvojici vstříc vyřešení technických závad, a závěr je přehnaně hollywoodský, ale celkové nadšení i tak výrazně převažuje, a to nejen díky sympatickému Prattovi a překrásné Jennifer, kterou by vzbudil snad každý chlap s alespoň minimálním sexuálním apetitem, ale také zásluhou nádherných kinematografických odkazů v čele s barmanem Michaelem Sheenem alias Lloydem z Kubrickova The Shining, který se okamžitě řadí k nejroztomilejším figurkám v historii barmanské i sci-fi. Kdo vede řeči o šíleně promarněném potenciálu, musí mít tu nejbujnější fantazii od dob Tolkiena, 85% ()

Galerie (164)

Zajímavosti (25)

  • Na plagáte k filmu sú použité aj znaky - 3 bodky, 3 čiarky, 3 bodky. To je celosvetovo uznávaný symbol pre volanie o pomoc - SOS. (beso74)
  • Jennifer Lawrence (Aurora Lane) řekla, že byla velmi nervózní před svou erotickou scénou s Chrisem Prattem (Jim Preston). Byla to její první sexuální scéna s ženatým mužem. Dle svých slov se musela před natáčením posilnit skleničkou alkoholu. (MessiM)
  • Poté, co Aurora (Jennifer Lawrence) Jima (Chris Pratt) zmlátí v posteli poté, co se provalí pravda o jejím probuzení, tak k ní Jim promlouvá přes „palubní rozhlas“, zatímco Aurora běhá po chodbách. Doběhne na konec chodby, pár vteřin postojí a poté běží zpět. Je zde přitom záběr na Jima, za ním jsou 3 monitory se záběrem Aurory. Prostřední obraz se rozběhne o vteřinu později než obrazy po stranách. (HonzaR.)

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama