Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silné psychodrama podle námětu Simony Monyové o citovém vydírání, o nebezpečném, až patologickém vztahu mezi mužem a ženou. Trilogii na motivy knih Simony Monyové uzavírá film režiséra Filipa Renče Sebemilenec z dílny Tvůrčí producentské skupiny dramatické tvorby Davida Ziegelbauera. Je v životě opravdu nejhorší zůstat sám? I na to odpoví příběh tragické lásky Libuše (Simona Stašová) a Oty (Jaromír Dulava)... Úspěšné podnikatelce Libuši, která se ocitá na vrcholu zralého věku, nachystají dvě nejlepší kamarádky opravdu nečekané narozeninové překvapení. Díky tomu se osamělá Libuše seznámí s šarmantním „kovbojem" Otou, který vnese do jejího života lásku a radost. Libušino štěstí ale netrvá dlouho a její euforický pocit z nového životního startu vystřídají stres a utrpení. V tomto krásně i zle mrazivém vyprávění odrážejí autoři scénáře život spisovatelky Simony Monyové, jejíž stejnojmenná literární předloha se stala inspirací pro vznik tohoto filmu... (Česká televize)

(více)

Recenze (128)

honajz 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočené drama s vynikajícími hereckými výkony. Jak zde píše kiddo, i mne pořád udivuje fakt, že ženy touží po milých a zodpovědných mužích, ale přitahují je hajzlové, kterých se sveřepě drží. Je to pro mne zkrátka záhadou, že s hodnými muži ženské pálí dobré bydlo, a potřebují asi ochraňovat a přivést na správnou cestu ty zbloudilé duše. Což se jim nikdy nepovede, a vždy na to doplatí, přesto to zkoušejí stále znovu a znovu. Jako memento si snad vzpomenou na tento film. ()

dave91 

všechny recenze uživatele

Docela realistický příběh.Solidní režie a vynikající herecké výkony Stašové a Dulavy.Ty to právě posílily až na těch 5*.Ano i takovéto individua žijí mezi námi.Na jedné straně bezmezná důvěra ,oddanost a zaslepenost člověka,ktrerý je zamilovaný až po uši.A na druhé straně využívní ,zneužívání a manipulace tím druhým. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Že spousta ženských bez ohledu na věkovou kategorii dává přednost hajzlům a rváčům, je známý fakt. Pak ale nevím, proč bych je měl litovat. Jaromír Dulava si roli Oty docela pěkně vychutnal, ale jinak z toho těžko mohlo vylézt něco lepšího než obvyklý televizní průměr, na jaký si za pár dní nevzpomenu. ()

MT_Y 

všechny recenze uživatele

Já nevím proč stále takové filmy vůbec si pouštím, většinu filmu akorát nadávám jak na jednu stranu si žena si může nechat tolik líbit atp.. Ale budiž, když tyhle své nervy přejdu, mě osobně se film líbil, když jsem viděl že hraje Doulava, tak mi hned bylo jasné že bude zaporak (ve většině filmu hraje zaporaky že ano). Simona Stašová je prostě skvělá herečka, dle mě působí spíš jako dominantní žena, proto bylo těžší ji brát jako tu ublíženou, ale skvělé zahranou. Nejvíc co mě dokáže naštvat je že žena na konec ještě si toho chlapa nechá já to nechápu, tím absolutně zneváží sama sebe a nelze k ji mi it úctu.... 4 hvězdy 85% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem od toho nic nečekal, tak docela dobry. Kvuli ženě, která u toho asi 8x usnula, jsem se na to dival na části, ale nějak mi to nevadilo. Mužu řict, že od Stašová ale hraje pořád uplně stejně - né že by byla špatná herečka... ale hraje furt stejně. Kupodivu ale překvapil skvělej Dulava, ale pokud každej herec říká, že záporáci se hrajou líp, tak se není čemu divit. No a Pavel Kříž zas jednou v roli, která mě nesrala (rozhodně lepší, než v roli moderátora Kousku nebe, chch). Ale k ději - ten se nám pěkně rozvíjel, skoro jak to poupátko... Myslel jsem, že to bude komedie, ale po třetině to začlo houstnout jak krupicová kaše, až to nakonec zhoustlo v docela solidní dráma. Když už kvůli ničemu, tak kvůli Dulavovi bych se na to koukl... toť vše. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Na bicí v kapele na parníku hraje Erik Netušil, bubeník kapely Superego Kid, hrající kapela je však Combo. (ČSFD)
  • Film byl představen na 13. ročníku filmového festivalu v americkém městě Tiburon. (Cucina_Rc)
  • Věnováno Simoně Monyové, autorce námětu tohoto filmu, která byla sama obětí mnohaletého fyzického a psychického týrání vlastním manželem. (Zlatohlávek)

Reklama

Reklama