Reklama

Reklama

The Guest

  • Slovensko Hosť (festivalový název) (více)
Trailer 1

Rodina Petersonových truchlí nad ztrátou syna, který padl ve válce. Jednoho dne zazvoní u dveří jejich domu jistý David (Dan Stevens), který tvrdí, že byl přítelem jejich syna a jeho parťákem z jednotky. Před jeho smrtí mu slíbil, že dohlédne na jeho rodinu, která Davida po počátečním šoku příjme a brzy jej začnou brát za rodinného přítele a životní oporu. Zanedlouho se však začnou objevovat záhadné podivnosti v Davidově chování a ve městě se přibývá vražd. Nedůvěra narůstá zejména v Petersonových dceři Anně (Maika Monroe), která se rozhodně přijít na kloub tomu, kým host v jejich domě opravdu je. (peetriss)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (291)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Rodince se do baráku přistěhuje marinér, protože dal slib jejich synovi, že se o ně postará. Takže tam začne mlátit středoškolský frajírky a vůbec likvidovat všechny potenciální hrozby, což je prdel. Je ale jasné, že s ním není něco v pořádku a je zaděláno na solidní drama. Jenže asi v půlce se to vydá jinou cestou a stane se z toho akční film, který se nebere úplně vážně. Tvůrci dobře pracují s hudebním doprovodem, takže třeba vyvraždění kavárny je díky němu vlastně vtipné. A samotné finále s halloweensky zamlženou podlahou je taktéž dobře zvládnuté. Hlavní antihrdina je navíc fakt sympaťák a i když byl zlej, tak jsem ho měl docela rád. Prostě takovej ten film, kdy víte, že je to blbost, ale baví vás to. A hrajou tam hezký holky v sexy podkolenkách. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Několik let po tom, co jedinečný kult Drive vyhoupl na výsluní Ryana Goslinga, objevil se sexy a záhadný David coby The Guest ve snímku, z něhož by se také mohl stát kult. O Danu Stevensovi jsem dosud věděla jen to, že hraje v Panství Downton a že je to jeden z těch fešných a šarmantních Britů:) Role tajemného týpka, který se objevil odnikud, mu sedla parádně. Od začátku se rozehrává napínavý příběh, v němž hrají prim skvělí herci. Maika Monroe bourá žánrové klišé tuctových ječících blondýn a bere odvahu i chytrost do svých rukou. She looks like something between Brittany Murphy and Dakota Fanning. Dalším králem tohoto snímku je luxusní, vytříbený soundtrack. Mostly 80's. Ten zde, tak jako v Drive, dokonale dotváří osobitou atmosféru snímku a člověk tak přijde k dalším oblíbeným hudebním kouskům. Ten závěr je epický. Všechny ty kulisy. Hudba. "What the FUCK?!" :) ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Universal Soldier meets Drive meets Halloween. Adam Wingard ma baví čoraz viac a profiluje sa ako veľmi zručný thrillerový/hororový režisér, ktorý sa navyše neberie vážne a jeho réžia je tak veľmi odľahčená, ale zato dostatočne zručná. Už predošlý počin slasher You're Next bol veľmi príjemným prekvapením a úplne rovnako je na tom aj The Guest, ktorý je jemne sexy, freaky a zároveň správne trashy. Síce jednoduchučký, b-éčkový thriller, v závere až slasher, ale zato správnou mierou prepálený. Je vidieť, že Wingard má v obľube staršiu hororovú tvorbu 70. a 80. rokov a hlavne počas záverečného zúčtovania priam nostalgicky vzdáva poctu klasikám ako napríklad prvý Halloween, počas ktorého niekoľko momentov doslovne pripomenie Carpentera (nesmrteľný vrah, úplne posledný záber filmu ...). Napriek tomu The Guest nepôsobí vyslovene oldschool, ale vďaka zvolenej elektronickej hudbe aj dostatočne moderne. Práve pulzujúcim hudobným doprovodom, charizmatickým hrdinom a rovnako pestrofarebne ladeným plagátom pripomenie Drive s Goslingom (tu však všetka podobnosť s Refnovým majsterštykom končí, takže rozhodne neočakávať nič viac), následným smerovaním deja o nezničiteľnom vojakovi zase Universal Soldier. Celá tá zápletka je síce jedno veľké klišé, ale film si je toho veľmi dobre vedomý a preto sa neberie vážne a túto „podradnosť“ využíva vo svoj prospech. V podstate veľmi podobne ako v You're Next, ktorý si taktiež bral za predobraz rôzne slasherové braky. Atmosféru sa darí budovať od prvého momentu, napätie vzrastá každou minútou, je to dostatočne nepredvídateľné (z thrilleru sa mení v trištvrte stopáže na akčný film až v závere na čistokrvný slasher), nekompromisné (rýchlo umierajú aj tie postavy u ktorých sa to nečaká) a vyslovene sklamáva až záver v školskom labyrinte, ktorý je natočený v porovnaní s predošlou Wingardovou tvorbou dosť rutinne. Chápem tú štylizáciu akoby do 70. rokov, ale vraždy nie sú nijako nápadité, s prostredím labyrintu sa nijako zvlášť nepracuje a celý ten záverečný masaker je nakoniec len takou staromódnou pošťuchovačkou, než intenzívnym vyvrcholením. Po predošlých minútach to dosť zamrzí a mierne kazí celkový dojem z filmu. Taktiež by som uvítal aj pár minút stopáže navyše, pretože niektoré scény kazil pomerne zbrklý strih. Nič to však nemení na tom, že je to výživné thrillerové béčko plnohodnotne hrdé a priznávajúce svoj pôvod. Čo viac od toho chcieť? Z niečoho podobného môže štýlovú jazdu urobiť snáď len Wingard ... a Dan Stevensovi čo najviac podobných úloh do budúcna, ten chlap má „gule“! Vo výsledku tak rovnaká spokojnosť ako s You're Next. CELKOVO: 3,5* (7/10) ()

Okara 

všechny recenze uživatele

O soundtracku: Moore a další nás se svojí hudbou vrací do 80. let post-disco elektronické scény. Syntetizéry a vocodery spolu s monotónními bicími a občasnou basou zní téměř po celou dobu a zdá se to až nemožné, ale padnou k příběhu jako ulitý. Je to paradox, který nelze nesrovnat s podobně laděným snímkem Drive. Tentokrát se ovšem noříme hlouběji do minulosti. Namísto moderně znějícího Nightcall, main theme Drive, tu jsou melodie, které rozjížděly devadesátkové párty, i hlas až podezřele připomínající legendárního Davida Bowieho. Když si tuhle retro elektronickou směsku člověk poslechne zpětně bez obrazu, nechce se mu pomalu věřit, že namísto podvědomého pokyvování hlavou a chuti jít si zapařit jen seděl přikovaný a ani nedutal. Dost kontroverzní undergroundová hudba, která se až příliš hluboko vryje do paměti a podtrhuje atmosféru filmu hned natřikrát. Atmosféru, na kterou se jen tak nezapomíná, protože co Stevens předvedl, by asi obyčejný smrtelník jen těžko dokázal. Takže asi fakt psychouš bude. Na druhou stranu, když je váš herecký výstup doplněn o takový rázný psycho, jako je třeba track The Magician, tak to asi jde hned lépe. Soundtrack drtící tvrzení, že elektro hudba do filmu nepatří. Nejlepší soundtrack z filmu: Bar Fight. 90 % ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|88%| Tak jsem si jen tak vybral tento film. Viděl jsem, že na laciné béčko má dobré hodnocení a to i do některých mých oblíbených uživatelů. Řekl jsem si, thrillery mám rád, tak snad se toto dílko vydaří. A ono se vydařilo. Opravdu jsem nakonec myslel, že dám plný počet hvězd, ale nevadí, i tak se jedná o skvělý zážitek. Jak už tu někteří píší, film se trochu podobá filmu Drive a já jim musím dát tak trochu za pravdu. Hlavní herec filmu Dan Stevens se skutečně podobal jak vzhledově tak spíš povahou Rynau Goslingovi, respektive jeho postavě. No, je velké něco dál o tomto snímku popisovat abych nevyzradil scény, zvraty atd. Film začíná mírně, krásně se vyvíjí, takže nuda tu rozhodně nehrozí a až později dojde k velkému zvratu a film nabere poněkud jiné obrátky. Proto si ted dovolím napsat !!!!!VELKÝ SPOILER!!!!! Z nevinného hodného chlapa se stane psychopat, který nakonec začne vraždit každého, kdo by ho mohl ohrozit. Takže jsem zůstal v šoku. Jako třešnička na dortu byla skvělá hudba, respektive písně. Třeba závěrečná písen ve finále, kdy Stevens padal k zemi. Pohled Maiky Monroe, která se na něj dívala s nenávistí v očích pač ji vyvraždil nakonec rodiče. Postě tuhle scénu jsem si pouštěl zvlášt po skončení filmů asi 10x. !!!!!KONEC VELKÉHO SPOILERU!!!!! Takže co k tomu dál dodávat ? Prostě zajímavý thriller se skvělým příběhem, výborným hlavním hercem, nečekaným zvratem a nekompromisným Rkovým stylem. Abych dal plný počet hvězd, muselo by to být ještě lepší – víc scén, ne tak urychlit konec, nastavit tomu aspon tak 20-30 minut navíc. Víc popsat postavu hlavního herce, vylepšit prostě vše, konec trochu přehnaný byl (nebudu teda už víc vykecávat), bez chyby to úplně nebylo, ale je to prostě zábavné béčko a na béčko až moc dobré, takže dost kritizovat, jen detaily prostě. Ostatní herecké obsazení mi rovněž sedlo. Takže naprostá spokojenost. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Pri vyvrcholení filmu je možno niekoľkokrát vidieť masky z filmu Halloween III (1982) zobrazované projektorom na stenu. (Da_reba)
  • Součástí původního scénáře, podle kterého se měl děj odehrávat v Korey, byla i automobilová honička na 50 stran. (Phill67)
  • Na halloweenské party je možné spatřit i masku lišky. Ta se dříve objevila i ve filmu You're Next (2011), za kterým stojí stejný režisér a scenárista. (Phill67)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno