Reklama

Reklama

Co v detektivce nebylo

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Anglickou konverzační komedii Arthura Watkina zdařile převedl scenárista a režisér Jaroslav Brabec do českého prostředí a do současnosti.Ondřej Bednář je muž, jehož životní rytmus má přesná pravidla. Konvence a racionalita, to jsou koridory, v nichž se Ondřej, vzorný otec rodiny a pečlivý ošetřovatel golfového trávníku v místním klubu, cítí bezpečně. Jeho žena Sylvie je zase impulzivní zmatkář, takže se dobře doplňují. Ondřej by jistě nerad věděl, že Sylvie řídila tak strašně, že najela na křižovatce do dětského kočárku. Ale to, co musí náhle utajit spořádaný Ondřej, nesmí vědět vůbec nikdo, takže jediné řešení je vražda. Ondřej chce zabít chlapa, který se nečekaně vynořil z Jižní Ameriky a Ondřeje tvrdě vydírá. Ondřej totiž v Jižní Americe kdysi byl a připletl se k smrti prostitutky. Vyděrač viní Ondřeje, a i když k smrti došlo nešťastnou náhodou, Ondřejova pověst a existence celé rodiny by byly zničeny. Naštěstí Ondřejův soused Tomáš napsal detektivku... a Ondřej ji použije jako návod. Že to dopadne jinak, je zřejmé, také všechno v té detektivce nebylo. Rozhodující je, že vztah Sylvie a Ondřeje nedozná žádného šrámu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (24)

kormoran 

všechny recenze uživatele

Opravdu nemá Česká televize k dispozici jiného herce než pana Donutila? Nic proti němu, ale už je trošku únavné mít neustále na obrazovce ten samý obličej. Nechce mi snad nikdo tvrdit, že jiní herci by to nezvládli stejně nebo lépe než on... Jinak inscenace nebyla žádný zázrak, možná kdyby se násilně nepřenášela do českého prostředí a současné doby, byla by snesitelnější. Stylizace Martina Dejdara pro mě navíc byla za hranicí srozumitelnosti. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

anglické konverzační komedie mám rád, ale proč tady došel pan Brabec k závěru, že všichni, kdo jsou toho schopni, musí tak příšerně přehrávat ? U Martina Dejdara jsem musel použít rychloposuv, abych tu křeč vydýchal, Jan Vlasák naštěstí měl vstupy sice neméně příšerné, ale tak krátké, že jsem přežil. . Pan Donutil se toho přehrávání nezůčastnil, naštěstí a pan Brzobohatý přehrávat nemůže (protože neumí ani hrát, tedy podle mého názoru). Škoda, přitom si myslím že ta hra je konverzačně docela milá (manželčiny úvahy o nehodě na přechodu mne bavily), ale představte si takto zahrané Jak je důležité míti Filipa. ()

Reklama

GIK odpad!

všechny recenze uživatele

Cyklem "Komedie o lásce a SEXU" dosáhla ČT nového dna na poli ultra vtipných komedií. Se strašidelnými hereckými výkony, rádoby světovou jak z US bijáku vykradenou hudbou, která tahá za uši asi tak 90 % času a místo dotváření atmosféry dál zhoršuje již tak bídný dojem a naprostou absencí jediného povedeného vtipu to ani jinak dopadnout nemohlo. Vydržet více jak 15 minut u tohoto nového penězovodu na koncesionáršké poplatky se skutečně nedalo. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Česká televizní filmová komedie o plánování dokonalého zločinu. Ondřej Bednář, bezúhonný správce golfového hřiště je vydírán za trestný čin, ke kterému se připletl v mládí na stáži ve Střední Americe. Na základě detektivní knihy, kterou mu donesl mladý začínající spisovatel (O. Brzobohatý) k posouzení, se rozhodne vyděrače z Latinské Ameriky (hodně přehrávající M. Dejdar) odstranit. Vše pochopitelně nakonec dopadne jinak, než bylo plánováno. M. Donutil v hlavní roli předvedl svůj tradiční kvalitní výkon, avšak obávám se, že ostatní herečtí kolegové ho v tomto případě nedokázali napodobit. Za hodně nepovedenou a nepřirozenou postavu pokládám jeho manželku Sylvu (I. Chýlková), neboť její roztržitost, záhadný druh alkoholismu, sexuální obtěžování či psychická labilita byla naprosto nepochopitelná, nevysvětlená a do kontextu komedie se nehodila. Na filmu je bohužel hodně patrné, že pro jeho vznik byla použita divadelní hra, pro filmové plátno totiž nebyl snímek dostatečně přizpůsoben. Nejzajímavější scéna se objevila až téměř na konci, kdy neuvěřitelně blahosklonný a tudíž nevěrohodný policista (M. Daniel) rozplétá tajemství úmrtí onoho Portoričana. Mezi vedlejšími postavami lze zmínit nedoslýchvého a tedy hřmotného Frantu (J. Vlasák) či doktora Lípu (legendární J. Přeučil). Dle mého názoru se jedná o lehce podprůměrnou komedii na jedno zhlédnutí. ()

Spike86 odpad!

všechny recenze uživatele

Takto zpracované jako film to prostě nemůže fungovat. Je to příliš strohé, jasně to působí jako divadlo. Celé se to odehrává ve dvou místnostech s minimem prostředků a postav. Donutil a Brzobohatý jsou fajn, jinak to stojí za starou belu. Nenápaditý plytký děj a celé je to takové fraškovité, ale zároveň vtip postrádající. Tohle by nudilo i na divadle. 15% ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama