Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gaal ve své vizi spatří něco znepokojivého. Vztah královny Sareth a Dna se upevňuje. Otevře se Trezor a odhalí nejasnou zprávu. (Apple TV+)

Recenze (7)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druha epizoda ma opat zanechala rozpaciteho. Nejde ani tak o to, ako su dejove linie roztahane napriec celym spektrom, ale hlavne ich spracovanie a opat dialogy mi prisli velmi ochotnicke a naivne. Do haja...pani scenaristi, co sa stalo?! ()

jjjerry odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A cenu za nejhorší knižní adaptaci vyhrává "druhá serie Nadace". Někdo nečetl, nepochopil Asimova. Ten měl vše promyšlené, byl filozof a zároveň technik. Tohle je snůška blábolů, nekonzistentních. SPOILER: smysl psychohistorie je ve výpočtu a najedou tu máme "dědičnou předtuchu" a vidění minulosti a budoucnosti. To přece nemá hlavu ani patu. Postavu Mezka někdo absolutně nepochopil, uplně zničil pointu. ENDSPOILER. Ta rasová vyváženost je fakt otravná. Ta linka rádoby "Mexiko" je trapná, kulisová a zbytečná. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediná zajímavá linka je ta s Cleonem. Nevadilo by mi sledovat space operu o udržení Říše a tím spojených pletichách. Jednou z hrozeb na pár epizod, by mohlo být třeba spiknutí telepatů, nebo jednoho robota... . Jenže tvůrci se rozhodli prasit knižní předlohu v tak širokém záběru, že by ani Asimov nevěděl o co jde. Je to chaotické, obsazeno nesympatickými herci i postavami. Některé scény mi vyrazily dech tím, jak neuctivě pitomé byly. Tohle nemůže ocenit ani ten, kdo o předloze nic neví. Už to není jen o nenaplněných představách, nebo rouhačskych změnách oproti originálu. Tohle je scénáristický paskvil, který by neměl dostat pokračování. Ta jedna hvězda je za těch pár minut na Trantoru. ()

Ryorka 

všechny recenze uživatele

tohle mi připadalo, jako když někdo hodně chlastal. Přišlo mi to chaotické.  Předlohu jsem zatím nečetla, mám za sebou jen nějaké povídky a sérii o robotech. K Nadaci jsem se ještě nedostala a i když podle komentářů je pro tvůrce jen papír do sběru, tak  jsem nějak absolutně nechápala ty skoky z místa na místo.  Asimov se vyznačuje spíš filozofickou, poklidnou a přemýšlivou sci-fi, tohle bylo takové rádoby moc akční. Vlastně i ten první díl, už byl takovej moc hejbací :). ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama